Search

Οι 17+1 στιγμές του ΑΟ Ορεστιάδας από τη χρονιά που έφυγε (+photos)

Κάθε νέος χρόνος που έρχεται, ευχόμαστε πάντα να είναι καλύτερος από τον προηγούμενο.

Η ευχή αυτή, σίγουρα θα είναι στην σκέψη όλων όσων αγαπούν τον Αθλητικό Όμιλο Ορεστιάδας και θέλουν να τον ξανά δούνε να στέκεται γερά στα πόδια του.

Το 2017 ήταν μία χρονιά που όλοι οι Ορεστιαδίτες θα θέλουν να ξεχάσουν, αφού στην διάρκεια αυτής το καμάρι της πόλης τους υποβιβάστηκε για πρώτη φορά μετά από 4 χρόνια στην Α2 κατηγορία.

Τα χρέη πολλά, η προσπάθεια των διοικούντων δύσκολη και το 2017 μπήκε με το τμήμα βόλεϊ του ΑΟΟ να βρίσκεται σε μία από τις πιο δύσκολες στιγμές της ιστορίας του.

Στις 18/12 του 2016 το ΔΣ του ΤΑΑ που είχε πρόεδρο του τον Βασίλη Γκιζάνη παραιτήθηκε (θυμηθείτε εδώ), με την ομάδα να μένει ακέφαλη μεσούσης της σεζόν.

Το SportsAddict καταγράφει και σας παρουσιάζει μέσα από αυτό το άρθρο τις 17+1 στιγμές της Ορεστιάδας μέσα στη χρονιά που έφυγε, οι οποίες όπως συμβαίνει παντού και όχι μόνο στον αθλητισμό, δεν είναι μόνο καλές αλλά και άσχημες.

1.Με το «καλημέρα» στο 2017 και συγκεκριμένα στις 2 Ιανουαρίου υπήρξε μία κινητικότητα στα φλέγοντα ζητήματα της ομάδας. Στο πλαίσιο αυτής της κινητικότητας εντάχθηκαν η μετακίνηση του Μπάμπη Σταματόπουλου στη θέση του προπονητή της πρώτης ομάδας (η οποία είχε μείνει ακέφαλη μετά τις αποχωρήσεις των Μίκαελ Μέρτεν & Πλάμεν Κριστόφ), αλλά και η παρουσία του παλιού παίκτη των «πράσινων» Δημήτρη Βλασακίδη στη νέα διοίκηση.

2. Στις 04/01/17 η ομάδα θα ξεχάσει μόνο για λίγες ώρες τις δυσκολίες που περνούσε, για να θυμηθεί έναν θρύλο της που 4 χρόνια πριν είχε φύγει από τη ζωή. Ο λόγος βέβαια για τον Νίκο Σαμαρά.

3. Στις 05/01/17 η Ορεστιάδα έχει επιτέλους νέα διοίκηση. Νέος πρόεδρος του ΤΑΑ ο Αθηνόδωρος Χατζηπαναγιώτου.

4. Στις 05/01/17 η Ορεστιάδα, υπό τη σκέπη νέας διοίκησης πραγματοποιεί την πρώτη της μεταγραφή στην χειμερινή περίοδο. Απέκτησε τον Μολδαβό Μαρίν Λέσκοφ.

5. Με την Ορεστιάδα να είναι χιονισμένη και με το κλειστό γυμναστήριο «Νίκος Σαμαράς» να έχει ντυθεί και αυτό στα άσπρα, οι διοικούντες της εβρίτικης ομάδας καταθέτουν αίτημα για αναβολή του αγώνα με τον Ηρακλή το οποίο όμως δεν έγινε δεκτό από την ΕΣΑΠ.

 

 

 

6. Στις 21/01/17 η Ορεστιάδα γνωρίζει την 14η της ήττα σε ισάριθμα παιχνίδια και η υπόθεση παραμονής στην Volley League δυσκολεύει ακόμα περισσότερο.

7. Στις 28/01/17 η Ορεστιάδα πραγματοποιεί μία πολύ σημαντική μεταγραφεί καθώς κάνει δικό της τον Στέφεν Νας.

8. Στην τελευταία μέρα της μεταγραφικής περιόδου, στις 31/01/17, η Ορεστιάδα προσθέτει στην φαρέτρα της τον Αργύρη Αντιφάκο από τον Ηρακλή Χαλκίδας.

9. Στις 02/02/17 η Ορεστιάδα δίνει φιλικό παιχνίδι με τον Εθνικό στην Αλεξανδρούπολη και ο Μπάμπης Σταματόπουλος τεστάρει για πρώτη φορά τα νέα του μεταγραφικά αποκτήματα.

10. Στις 8 Φεβρουαρίου του ’17 η Ορεστιάδα πετυχαίνει την πρώτη της νίκη στη σεζόν! Θα επικρατήσει της Νίκης Αιγινίου και θα προκριθεί στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας!

11. Στις 11 Φεβρουαρίου, λίγες ημέρες μετά την πρώτη της νίκη στη σεζόν, η Ορεστιάδα θα σημειώσει και την πρώτη στο πρωτάθλημα επικρατώντας 3-1 της Κύζικου Νέας Περάμου, ομάδα με την οποία διεκδικούσε την παραμονή.

 

12. Στις 22/02/17, η Ορεστιάδα θα καταφέρει παρά τα πολλά προβλήματα της να νικήσει εκ νέου την Κύζικο και να πάρει το εισιτήριο για το Final 4 του Κυπέλλου Ελλάδας!

13. Την 1η Μαρτίου του 2017 η Ορεστιάδα θα πάρει μία σημαντική ανάσα, επικρατώντας της Παναχαϊκής και μειώνοντας στους 3 βαθμούς τη διαφορά της από την Κύζικο!

 

14. Τον αποκλεισμό από την Κηφισιά γνώρισε παίζοντας για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας βόλεϊ των ανδρών ο ΑΟ Ορεστιάδας, χάνοντας με 3-1 σετ στο Αλεξάνδρειο της Θεσσαλονίκης στις 18/03/17.

15. Στις 26 Μαρτίου του 2017 η Ορεστιάδα θα ηττηθεί από τον Εθνικό Αλεξ/πολης στην τελευταία αγωνιστική και θα υποβιβαστεί και επίσημα από τη Volley League.

16. Την 1η Σεπτεμβρίου του ’17 η Ορεστιάδα εκλέγει νέα διοίκηση πρωτοδικείου.

17. Στην Ορεστιάδα χτίζουν την ομάδα της σεζόν 2017-18 από το μηδέν και στηρίζονται αποκλειστικά στα δικά τους παιδιά.

18. Στις 23/12/17 η Ορεστιάδα αποχαιρετάει αγωνιστικά το 2017 με ήττα από τον Άρη, η οποία ήταν η 10η σε ισάριθμα παιχνίδια στην Α2 κατηγορία.

Share it