Search

Πως να φτιάξετε ένα vegan παγωτό βανίλια

Για τους λάτρεις της φυτικής διατροφής και για όσους λατρεύουν το παγωτό που παρασκευάζεται με φρέσκο γάλα, σίγουρα η αναζήτηση ενόςvegan παγωτού είναι δυσεύρετη. Μη φοβάστε όμως, για εσάς που λατρεύετε το παγωτό υπάρχει μια συνταγή που θα σας δώσει όλα τα μυστικά για να δημιουργήσετε το απόλυτο vegan παγωτό βανίλια – μια κρεμώδη, ονειρική και χορταστική απόλαυση χωρίς την χρήση γαλακτοκομικών.

Η μαγεία βρίσκεται στον συνδυασμό πλούσιων φυτικών συστατικών που μιμούνται την υφή και τη γεύση του παραδοσιακού παγωτού. Θα χρησιμοποιήσουμε κάσιους για να επιτύχουμε την κρεμώδη υφή του παγωτού, πλήρες γάλα καρύδας και για γλυκαντική ουσία, εκχύλισμα βανίλιας για ακαταμάχητη γεύση.

Ξεκινώντας να φτιάχνουμε τη βάση για το παγωτό

Το πιο σημαντικό κομμάτι για ένα παγωτό είναι η βάση του. Εκεί είναι που θα προσθέσουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά για την γεύση και για να πετύχουμε το παγωτό που θέλουμε.  Εδώ, τα κάσιους είναι η βασική ύλη μας. Μουλιάζουμε τα κάσιους όλη τη νύχτα σε νερό για να μαλακώσουν και για να παράγουμε εύκολα μια ευχάριστη κρέμα κάσιους. Εάν δεν έχουμε χρόνο, ένα γρήγορο μούλιασμα σε βραστό νερό για 15 λεπτά μπορεί να λειτουργήσει το ίδιο.

Μόλις μουλιάσουν, τα στραγγίζουμε και τα ξεπλένουμε. Προσθέτουμε τα κάσιους σε ένα επαγγελματικό μπλέντερ μαζί με λίγο εμποτισμένο νερό (περίπου ¼ φλιτζάνι) και λίγο σιρόπι σφενδάμου ή το γλυκαντικό που προτιμάτε. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει απίστευτα λείο και κρεμώδες. Αυτή η κρέμα κάσιους θα αποτελέσει και τη βάση για το veganπαγωτόμας.

Στην συνέχεια, παίρνουμε το γάλα καρύδας το οποίο θα προσθέσει μια πινελιά φυσικής γλυκύτητας στο παγωτό μας. Το πλήρες γάλα καρύδας σε κονσέρβα είναι απαραίτητο για αυτή τη συνταγή. Έχει παχύτερη σύσταση και παρέχει πιο κρεμώδη υφή σε σύγκριση με ελαφρύτερες επιλογές γάλακτος καρύδας.

Βάλτε το κονσερβοποιημένο γάλα καρύδας στο ψυγείο για μια νύχτα. Η κρέμα θα στερεοποιηθεί στην κορυφή, επιτρέποντάς σας να την αφαιρέσετε εύκολα και να τη διαχωρίσετε από το νερό της καρύδας από κάτω. Αυτή η πιο παχιά κρέμα καρύδας είναι αυτό που θα χρησιμοποιήσουμε στη συνταγή μας.

Προσθέστε την παγωμένη κρέμα καρύδας στην κρέμα κάσιους και ανακατέψτε ξανά μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.

Προσθέτουμε άρωμα βανίλιας

Χρησιμοποιούμε ένα υψηλής ποιότητας καθαρό εκχύλισμα βανίλιας για καλύτερη γεύση. Το ανακατεύουμε απαλά στο μείγμα κρέμας καρύδας και κάσιους. Δοκιμάστε και προσαρμόστε τη γλυκύτητα του παγωτού  με το γλυκαντικό που έχετε επιλέξει, αν θέλετε.

Προετοιμασία παγωτού

Αν έχετε παγωτομηχανή, ακολουθήστε τις οδηγίες της παρασκευής παγωτού του κατασκευαστή και παρακολουθήστε το μείγμα μέχρι να αποκτήσει μια μαλακή σύνθεση σαν την μαστίχα. Αυτό υποδηλώνει ότι μπορεί να είναι έτοιμο για σερβίρισμα. Αυτή η διαδικασία ενσωματώνει αέρα στο παγωτό ο οποίος εγκλωβίζεται μέσα και παγώνει δίνοντας ταυτόχρονα όγκο στο παγωτό. Έτσι το παγωτό αποκτά μια πιο ελαφριά και αφράτη υφή.

Δεν έχετε παγωτομηχανή; Μην ανησυχείτε! Ρίξτε το μείγμα παγωτού σε ένα ρηχό δοχείο κατάλληλο για κατάψυξη. Καλύψτε το, παγώστε το μείγμα που φτιάξατε για τουλάχιστον 6 ώρες ή κατά προτίμηση όλη τη νύχτα, ανακατεύοντας κάθε δύο ώρες για να σπάσουν οι κρύσταλλοι πάγου και να πετύχετε μια λεία υφή.

Μόλις το παγωτό σας είναι έτοιμο, ετοιμαστείτε να εκπλαγείτε! Αυτή η σπιτική απόλαυση έχει κρεμώδη υφή που συναγωνίζεται την αντίστοιχη των παραδοσιακών με ζωικό γάλα . Αυτό το παγωτό με την  καθαρή γεύση βανίλιας είναι ένα απολαυστικό και δροσιστικό επιδόρπιο. Με αυτή τη συνταγή και λίγη δημιουργικότητα, μπορείτε να δημιουργήσετε ατελείωτες παραλλαγές από νόστιμα vegan παγωτά που θα απολαύσουν όλοι, ανεξαρτήτως διατροφικών περιορισμών.

Share it