Ένα νέο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών το οποίο περιλαμβάνει δύο επιμέρους κατευθύνσεις και παρέχει εξειδίκευση σε επιστημονικά πεδία ιδιαίτερα ενδιαφέροντα, αλλά και δημοφιλή στην αγορά εργασίας, έχει ξεκινήσει απ’ τη Σχολή ΣΕΦΑΑ της Κομοτηνής.
Οι δύο ειδικεύσεις αφορούν τη “φυσιολογία της άσκησης” και την “προπονητική” και ήδη έχει πραγματοποιηθεί το πρώτο πενθήμερο εντατικής φοίτησης του 1ου κύκλου. Το πρόγραμμα ταξινομείται σε 3 μέρη, που ισοδυναμούν με 3 εξάμηνα: στα δύο πρώτα πραγματοποιούνται διαλέξεις (δια ζώσης και εξ αποστάσεως) ενώ στο τρίτο εκπονείται η μεταπτυχιακή διατριβή.
Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε στο Δελτίου Τύπου:
Δελτίο Τύπου
Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών
«Φυσιολογία της Άσκησης και Προπονητική»
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Κυριακή 24-2-2019 το πρώτο πενθήμερο εντατικής φοίτησης του νεοϊδρυθέντος Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών (ΜΠΣ) «Φυσιολογία της Άσκησης και Προπονητική».
Σκοπός του είναι η μετάδοση και παραγωγή νέας εξειδικευμένης γνώσης, καθιστώντας τους αποφοίτους του ανταγωνιστικούς στα νέα δεδομένα της αγοράς εργασίας στο χώρο του αθλητισμού.
Πόσες ειδικεύσεις έχει;
Το ΜΠΣ «Φυσιολογία της Άσκησης και Προπονητική» προσφέρει δύο ειδικεύσεις:
- Φυσιολογία της Άσκησης και
- Προπονητική.
Ποια είναι η διάρκειά του;
Το ΜΠΣ «Φυσιολογία της Άσκησης και Προπονητική» είναι διάρκειας τριών (3) εξαμήνων. Στα δύο πρώτα εξάμηνα σπουδών διδάσκονται οκτώ μαθήματα (4 μαθήματα ανά εξάμηνο) και στο τρίτο εξάμηνο σπουδών υλοποιείται υποχρεωτικά ερευνητική Μεταπτυχιακή Διατριβή.
Πως γίνονται τα μαθήματα;
Τα μαθήματα γίνονται μέσω εντατικών δια ζώσης και εξ αποστάσεως διαλέξεων.
- Οι δια ζώσης διαλέξεις (9 διαλέξεις ανά μάθημα, ανά εξάμηνο, οργανωμένες σε ένα 5θήμερο και ένα 4ήμερο) λαμβάνουν χώρα στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Τ.Ε.Φ.Α.Α.) της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Σ.Ε.Φ.Α.Α.) του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (Δ.Π.Θ.), που εδρεύει στην Κομοτηνή.
- Οι εξ αποστάσεως διαλέξεις (4 διαλέξεις ανά μάθημα, ανά εξάμηνο) πραγματοποιούνται μέσω του συστήματος τηλεδιασκέψεων «Συνέργεια» του Δ.Π.Θ.
Πόσοι και ποιοι μπορεί να είναι εισακτέοι σε κάθε κύκλο σπουδών;
Συνολικά, ανά κύκλο σπουδών, γίνονται δεκτοί 24 μεταπτυχιακοί φοιτητές –τριες (12 σε κάθε μία από τις δύο ειδικεύσεις), βάσει αντικειμενικών και μετρήσιμων κριτηρίων.
Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές θα πρέπει να είναι απόφοιτοι Τ.Ε.Φ.Α.Α. ή αναγνωρισμένων ομοταγών ιδρυμάτων της αλλοδαπής. Ωστόσο, δίνεται η δυνατότητα εισαγωγής και σε απόφοιτους άλλων τμημάτων, σε ποσοστό 10% (1 ανά ειδίκευση).
Ο Διευθυντής του ΜΠΣ «Φυσιολογία της Άσκησης και Προπονητική»
Γούργουλης Βασίλης
Καθηγητής Τ.Ε.Φ.Α.Α. – Σ.Ε.Φ.Α.Α. – Δ.Π.Θ