Search

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού έπεσε μια έγκυος στην Αλεξανδρούπολη από τον σύζυγό της!

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού στην Αλεξανδρούπολη έπεσε μια έγκυος γυναίκα. Θύτης; Ο σύζυγός της.

Η μέλλουσα μητέρα, όπως αναμεταδίδουν τα τοπικά μέσα, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Σύμφωνα με το evros.gr, το επεισόδιο σημειώθηκε στην περιοχή Τέρμα Άβαντος. Ο 30χρονος άνδρας χτύπησε την ανήλικη γυναίκα του με τα χέρια προκαλώντας της σωματικές βλάβες.

Η 17χρονη έγκυος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης ενώ ο 30χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη από τους αστυνομικούς. Σε βάρος του  σχηματίστηκε δικογραφία με τις κατηγορίες για ενδοοικογενειακή επικίνδυνη σωματική βλάβη, ενδοοικογενειακή παράνομη απειλή και ενδοοικογενειακή προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Γραμμές βοήθειας για τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας

Σύμφωνα με πληροφορίες, η άτυχη γυναίκα έζησε για αρκετές ώρες φρικτές στιγμές στα χέρια του συζύγου της. Και δεν είναι, δυστυχώς, η πρώτη.

“Ξέρουμε ότι οι απαγορεύσεις κυκλοφορίας και οι καραντίνες είναι απαραίτητες για την καταστολή του COVID-19.  Ωστόσο μπορεί να παγιδεύουν τις γυναίκες στον ίδιο χώρο με τους βίαιους συντρόφους τους” ανέφερε ο κ. Γκουντιέρε. Σε αυτό το πλαίσιο, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ κάλεσε όλες τις κυβερνήσεις να καταστήσουν την πρόληψη και την προστασία των γυναικών από τη βία, ένα σημαντικό μέρος των εθνικών σχεδίων αντιμετώπισης του COVID-19.

“Αυτό σημαίνει αύξηση των επενδύσεων σε ηλεκτρονικές υπηρεσίες και οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών. Διασφάλιση ότι τα δικαστικά συστήματα συνεχίζουν να διώκουν τους θύτες. Εγκατάσταση συστημάτων προειδοποίησης έκτακτης ανάγκης σε φαρμακεία και σε σούπερ μάρκετ. Ανακήρυξη των κέντρων προστασίας ως βασικών υπηρεσιών. Δημιουργία ασφαλών τρόπων για να αναζητούν οι γυναίκες προστασία χωρίς να γίνονται αντιληπτές από τους θύτες τους” είπε.

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Και συνεχίζει στο βίντεο αυτό που μοιράστηκε στο twitter του και ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης: “Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης μπορείς να καλέσεις το 100 ή να πας στο πλησιέστερο Αστυνομικό Τμήμα. Αν γνωρίζεις κάποια γυναίκα η οποία κακοποιείται στήριξέ την, ενημέρωσέ την έτσι ώστε να ζητήσει βοήθεια.

Νομική βοήθεια και ψυχοκοινωνική στήριξη σε θύματα από τον δήμο Αθηναίων

“Ο εγκλεισμός πολλαπλασιάζει και διογκώνει τα προβλήματα σε κάθε σπίτι» επισήμανε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης. “Είναι σημαντικό, αυτές τις ώρες, να είμαστε παρόντες σε κάθε σπίτι που μας έχει ανάγκη. Δίπλα σε κάθε οικογένεια που δοκιμάζεται” τόνισε με αφορμή τη λειτουργία ειδικής τηλεφωνικής γραμμής υποστήριξης (210-5210645) με εξειδικευμένο προσωπικό.

Η συγκεκριμένη τηλεφωνική γραμμή λειτουργεί καθημερινά από Δευτέρα- Παρασκευή, 09.00-16.00, ενώ η επικοινωνία μπορεί να γίνει και μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης oles.asfaleis@athens.gr.

Παρέχεται δωρεάν νομική βοήθεια (νομική συμβουλευτική, συνδρομή στην υποβολή μήνυσης, δικαστική εκπροσώπηση) και ψυχοκοινωνική υποστήριξη (πρώτες βοήθειες ψυχικής υγείας, πληροφόρηση & διασύνδεση με υπηρεσίες), από εξειδικευμένες δικηγόρους και ψυχολόγο/κοινωνική λειτουργό του Κέντρου Διοτίμα.

Παράλληλα, λειτουργεί και ο Ξενώνας Φιλοξενίας για γυναίκες θύματα έμφυλης βίας και τα παιδιά τους όλο το εικοσιτετράωρο που παρέχει στις γυναίκες και στα παιδιά τους φιλοξενία, ασφάλεια, ψυχολογική και κοινωνική στήριξη από εξειδικευμένο προσωπικό.

Άλλες γραμμές βοήθειας ή σημεία αναφοράς ενδοοικογενειακής βίας

Στο 197 (24ωρη γραμμή Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης)

Στον Συνήγορο του Πολίτη – Συνήγορο του Παιδιού, τηλ.: 213 1306744, 213 1306710, 213 1306703 (γραμματεία)

Στην 24ωρη Εθνική Γραμμή Παιδικής Προστασίας 1107 του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Στη γραμμή 11525 της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00-21:00

Στην 24ωρη Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά 1056 του Συλλόγου «Χαμόγελο του Παιδιού»

Στη γραμμή 10306, που ξεκίνησε το Υπουργείο Υγείας και οργανώνεται υπό τις επιστημονικές κατευθύνσεις και την εποπτεία της Α’ Ψυχιατρικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών».

Στις εισαγγελικές αρχές.

Πηγή: marieclaire.gr

Share it