Search

MVP του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος μια πρώην παίκτρια του ΓΑΣ και απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής!

Η Στεφανία Πατέρα είναι μέλος της Εθνικής Ομάδας Κωφών Γυναικών, που κατέκτησε την κορυφή του κόσμου κι εκείνη αναδείχθηκε MVP του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, της πολυτιμότερης παίκτριας.

«Είχα τη χαρά και την τύχη να βρεθώ στα μέρη σας για τέσσερα χρόνια, σπούδασα στο Τμήμα Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής, αλλά είχα και την τύχη να είμαι παίκτρια στην ομάδα ΓΑΣ Κομοτηνή για τέσσερα χρόνια. Είμαι πολύ χαρούμενη που πέρασα από εκεί» δηλώνει ενθουσιασμένη που θα βρεθεί ξανά μέσω της ΕΡΤ Κομοτηνής ,έστω νοερά, στην περιοχή μας.

Στο ξεκίνημα της κουβέντας μας της γνωστοποιούμε ότι μας εντυπωσίασε η εμφάνισή της στο παιχνίδι με την Λευκορωσία, όπου το προσωπικό της «κοντέρ» έγραψε 19 πόντους, 10 ριμπάουντ , 13 ασίστ, 9 κλεψίματα και 5 μπλοκ και όλα αυτά σε διάστημα 30΄συμμετοχής.
«Εμείς οι αθλητές λέμε ότι τα στατιστικά είναι πιο πολύ για τους δημοσιογράφους. Για να φτάσω να τα κάνω όλα αυτά έχω 9 εξαιρετικές συμπαίκτριες και τρεις καταπληκτικούς προπονητές» δηλώνει σεμνά η ίδια και σημειώνει «Πήγαμε εκεί ως κάτοχοι του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στη Θεσσαλονίκη το 2016 και του Χρυσού Ολυμπιακού Μεταλλίου στην Σαμψούντα το 2017. Πήγαμε να υπερασπιστούμε έναν τίτλο. Η ευθύνη ήταν μεγάλη και ευτυχώς τα καταφέραμε» δηλώνει και σημειώνει ότι η αρχή ήταν δύσκολη. «Όλη την δουλειά την έκανε η Αθηνά Ζέρβα, η προπονήτρια μας από το 2011. Στα κρίσιμα παιχνίδια μιλάνε οι προσωπικότητες, αλλά και η δουλειά που γίνεται στην προπόνηση. Είμαστε ομάδα με κεφαλαία γράμματα, με στενές σχέσεις». Όπως τονίζει η κα Στεφανία Πατέρα : «Δυστυχώς επειδή η ομάδα αποτελείται από κωφά και βαρήκοα άτομα και δεν έχουμε νέα παιδιά, προσπαθούμε να βρούμε νέες αθλήτριες και δυσκολευόμαστε, οπότε είμαστε μαζί δέκα και δεκαπέντε χρόνια, είμαστε φίλες, κουμπάρες, γνωριζόμαστε καλά.Όλα αυτά μας δένουν πολύ περισσότερο. Όλοι ξέρουμε τι μπορεί να μας δώσει ο αθλητισμός».

Της μιλάμε για το γεγονός ότι ακόμη και σήμερα στη χώρα μας υπάρχουν ΑμεΑ, που είναι αποκλεισμένα και συμφωνεί λέγοντας « Δυστυχώς ακόμη σ’ αυτό το κομμάτι η χώρα μας προσπαθεί, αλλά έχουμε ακόμη πολύ δουλειά να κάνουμε».
Βαρήκοη η ίδια, όχι κουφή, έχει απευθυνθεί δύο φορές στο Εθνικό Ίδρυμα Κωφών, ώστε να μπορέσει να ξεκινήσει κάποια εντατικά μαθήματα . «Δύο φορές δεν καταφέρανε να διοργανώσουν τμήματα λόγω έλλειψης οικονομικών πόρων» δηλώνει και σημειώνει ότι « Η κοινωνία η ίδια, αλλά και κάποιοι άνθρωποι που θα θέλουν ίσως να βοηθήσουν, είναι δύσκολο να το κάνουν.»

Στην κορυφαία πεντάδα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος η ίδια και η συναθλήτρια της, η κα Χαϊνά, που ήταν επίσης φοιτήτρια στο ΔΠΘ, καθώς τελείωσε τα ΤΕΦΑΑ της Κομοτηνής. «Είναι πολύ χαρούμενη γι αυτό και συχνά αναπολούμε γλυκά την περιοχή και τις στιγμές που ζήσαμε στη Θράκη, στο ΔΠΘ» σχολιάζει μιλώντας για τα κοινά τους συναπαντήματα στην Θράκη.

Μιλώντας για τον τρόπο που αγωνίστηκε αποκαλύπτει τα λόγια της προπονήτριας «Η κόουτς μας είπε: «Δεν πειράζει που δεν ακούτε, το μπάσκετ παίζεται με τον ίδιο τρόπο, είτε ακούς, είτε όχι». Μας αντιμετώπισε ακριβώς το ίδιο με τους άλλους αθλητές. Φωνάζει και της λέμε: «Κόουτς μην φωνάζετε, ούτως η άλλως δεν σας ακούμε»» δηλώνει αστειευόμενη σπεύδοντας να σημειώσει «Δεν έχει σημασία αν δεν ακούς, αν δεν βλέπεις , παράδειγμα ο Αλέξ Ταξιλδάρης από την περιοχή σας. Αν υπάρχει θέληση όλα μπορούν να γίνουν και ο αθλητισμός μόνο χαρές μπορεί να δώσει σε όλους τους ανθρώπους.»

Πηγή: Ert.gr της Μαρίας Νικολάου

Share it