Search

Αντιδρά η ΟΙΛΕ στην απόλυση εκπαιδευτικού στην Ξάνθη με τις… ευλογίες του καθεστώτος Ερντογάν!

Μια απόφαση που εκθέτει την ελληνική Δικαιοσύνη, προκαλεί εύλογα ερωτήματα για τη σκοπιμότητά της κι έχει αποτέλεσμα την ταλαιπωρία, εδώ και 5,5 χρόνια, ενός εκπαιδευτικού από την Ξάνθη δημοσιοποίησε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ).

Η υπόθεση Νιχάτ Χότσκα είναι γνωστή στην εκπαιδευτική κοινότητα και συνδέεται με τις διώξεις του καθεστώτος Ερντογάν εναντίον χιλιάδων αντιφρονούντων εκπαιδευτικών εντός και εκτός Τουρκίας, μετά το «πραξικόπημα» του Ιουλίου του 2016. Τον Οκτώβριο του 2016, η ιδιοκτησία του Μειονοτικού Σχολείου Ξάνθης κατήγγειλε τη σύμβασή του, αναφέροντας ως βασικό λόγο της απόλυσης του εκπαιδευτικού τις θρησκευτικές και ιδεολογικές αντιλήψεις (sic), που σχετίζονται με «παράνομη θρησκευτική οργάνωση».

Η καταγγελία της σύμβασης του Νιχάτ Χότσκα εξετάστηκε, όπως προέβλεπε τότε η νομοθεσία περί αιτιολόγησης απολύσεων, από το ΚΥΣΔΕ και κρίθηκε εύλογα καταχρηστική. Εκτοτε ξεκίνησε η οδύσσεια του Νιχάτ, με το σχολείο να αρνείται να εφαρμόσει την απόφαση του ΚΥΣΔΕ, παρεμποδίζοντας παράνομα την είσοδο του εκπαιδευτικού στο σχολείο, με στημένες, όπως καταγγέλλει η ΟΙΕΛΕ, συγκεντρώσεις «πολιτών» και εκπαιδευτικών, ενορχηστρωμένες από μουσουλμανικές παραθρησκευτικές οργανώσεις στη Θράκη.

Ταυτόχρονα, η διοίκηση του σχολείου κατέθεσε έφεση κατά της απόφασης του ΚΥΣΔΕ, η οποία εκδικάστηκε στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, το οποίο κήρυξε άκυρη απόφαση του ΚΥΣΔΕ.

Στο σκεπτικό του Εφετείου αναφέρεται πως η απόφαση του ΚΥΣΔΕ δεν παρέχει αυξημένες εγγυήσεις «ανεξαρτησίας, αντικειμενικότητας και διαφάνειας», διότι δεν συμμετείχε στη λήψη της «εκπρόσωπος των ιδιωτικών εκπαιδευτικών», κάτι που το ΚΥΣΔΕ αντικρούει, δημοσιοποιώντας σχετικά έγγραφα, που αποδεικνύουν πως στην επίμαχη συνεδρίαση συμμετείχαν κανονικά δυο αιρετοί της ΟΙΕΛΕ.

«Είναι φανερό ότι η απόφαση του Εφετείου είναι εξόχως προβληματική, καθώς στηρίχθηκε σε ψευδή στοιχεία. Εδώ οφείλουμε να εκφράσουμε μια εύλογη απορία: Διάδικοι της υπόθεσης ήταν το υπουργείο Παιδείας και το Μειονοτικό Σχολείο Ξάνθης. Το υπουργείο παραστάθηκε; Αν ναι, τι έπραξαν άραγε οι εκπρόσωποί του, όταν λέχθηκαν είτε από τους αντίδικους είτε από την έδρα όλα αυτά; Η ΟΙΕΛΕ ζητά με επιστολή της από την υπουργό Παιδείας την αναψηλάφηση της υπόθεσης. Ζητά, επίσης, τον πειθαρχικό έλεγχο, με κατάθεση εναντίον τους αγωγής κακοδικίας, των δικαστών που εξέδωσαν μια απαράδεκτη απόφαση, η οποία “ευλογεί” την παρέμβαση ενός ξένου κράτους στην Ελλάδα και, μάλιστα, για την απόλυση εκπαιδευτικού!», σημειώνει η Ομοσπονδία.

Πηγή: Efsyn.gr 

Share it