Search

Η τοποθέτηση του Χρήστου Βαχαρίδη για το φινάλε της συνεργασίας με τον Λεύκιππο Ξάνθης

Αποτέλεσε αν μη τι άλλο μεγάλη έκπληξη για όλους η ξαφνική ανακοίνωση του Λεύκιππου για λύση της συνεργασίας του με τον Χρήστο Βαχαρίδη

Και αυτό συνέβη καθώς όπως σημειώνει ο ξανθιώτικος σύλλογος “Η μακρά διακοπή των αγωνιστικών υποχρεώσεων, ελέω πανδημίας, είχε ως αποτέλεσμα μια σειρά αποφάσεων ως προς το πλάνο και την φιλοσοφία που θα πορευτεί στο εξής ο σύλλογός μας. Στο πλαίσιο, λοιπόν, των αλλαγών που προαλείφονται και του επαναπροσδιορισμού σχετικά με την επόμενη μέρα του Λεύκιππου σε όλα τα επίπεδα, αρχικά αποφασίστηκε να υπάρξει αλλαγή στην τεχνική ηγεσία, ενώ θα ακολουθήσουν κι άλλες διαφοροποιήσεις, οι οποίες θα αφορούν την γενικότερη λειτουργία της ομάδας.” 

Που και πάλι δεν έδινε πολλές απαντήσεις τουλάχιστον επί της ουσίας, με το Sportsaddict.gr να επικοινωνεί με τον ξανθιώτη προπονητή θέλοντας την δική του θέση.

Όσον αφορά το τι συνέβη τελικά και πως ήρθε αυτή η απόφαση ο κ. Βαχαρίδης μας ανέφερε: “Δεν θα ήθελα αλλά ούτε είμαι εγώ ο υπεύθυνος για να κρίνω τις αποφάσεις της διοίκησης. Ο καθένας από το πόστο του προσπαθεί για το καλύτερο και σε τέτοιο επίπεδο όλες οι αποφάσεις είναι μέσα στο παιχνίδι. Απλά μπορώ να πω ότι η κατάσταση της πανδημίας, που δεν άφησε να ολοκληρωθεί η σεζόν, είχε ως αποτέλεσμα να μείνει το πλάνο στην μέση. Θεωρώ ότι βαδίζαμε σωστά βάσει σχεδίου και καθαρά προσωπική εκτίμηση είναι ότι ήμασταν σε θέση να υλοποιήσουμε τους στόχους μας.”

Όσον αφορά το πλάνο τριετίας που είχε τεθεί ο Βαχαρίδης, που ως προπονητής πανηγύρισε την άνοδο του Λεύκιππου στην Β’ Εθνική για πρώτη φορά στην ιστορία του, ο πρώην πλέον προπονητής του Λεύκιππου μας τόνισε: “Το πλάνο που είχαμε βάλει σε εφαρμογή με τους ανθρώπους της ομάδας ήταν τριετούς διάρκειας. Στον πρώτο χρόνο, ο στόχος ήταν η άνοδος της ομάδας στην Β’ Εθνική κατηγορία. Στον δεύτερο χρόνο, ο στόχος ήταν η δημιουργία ενός δυνατού συνόλου, με κάποιες απαραίτητες προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ σε σχέση με την πρώτη χρονιά, με τερματισμό όσο ψηλότερα ήταν δυνατόν. Η ισχυροποίηση του βασικού κορμού με ταυτόχρονη συμμετοχή νεαρών παιχτών ήταν επίσης ζητούμενο. Στον τρίτο χρόνο, εφόσον η ομάδα έχει δυναμώσει σε όλα τα επίπεδα (αγωνιστικά, προπονητικά, διοικητικά) να προσπαθήσει, εφόσον κριθεί αναγκαίο, να κάνει το επόμενο βήμα διεκδικώντας την άνοδο έχοντας παρακαταθήκη την προεργασία από τις δύο πρώτες σεζόν.”

Κλείνοντας ο κ. Βαχαρίδης ανέφερε: “Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους ανθρώπους του Λεύκιππου για την συνεργασία που είχαμε και χαίρομαι που καταφέραμε να πάμε την ομάδα ένα βήμα πιο μπροστά.”

Share it