Το σκεπτικό της απόφασης της Ε.Ε.Α. αναφορικά με την υπόθεση της φερόμενης πολυιδιοκτησίας ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ξάνθη έκανε ακριβώς δύο εβδομάδες να γραφτεί και από τον όγκο του (84 σελίδες) θα περίμενε κανείς να αποτελεί προϊόν αποσταγμένης νομικής σοφίας(Διαβάστε το ολόκληρο ΕΔΩ)
Αν το διαβάσει όμως κάποιος προσεκτικά, αναρωτιέται αν αποτελεί σκεπτικό μίας διακεκριμένης επιστημονικής επιτροπής ή σενάριο επιθεώρησης από το… Δελφινάριο! Διότι σε κάποια σημεία του ξεφεύγει εντελώς από το θέμα και παίρνει παραληρηματικές διαστάσεις με επικίνδυνες ατραπούς, ακόμα και για θέματα εθνικής ασφάλειας! Πως μπορεί να μπλέξει κανείς τον ΠΑΟΚ, την Ξάνθη, τους μουφτήδες, τις επιδοτήσεις Μουσουλμάνων και τον νόμο της Σαρίας;
Ακολουθεί αυτούσιο το απόσπασμα στην σελίδα 62, το οποίο προκαλεί γέλιο και κλάμα μαζί όπου η Ειρήνη Μαρούπα, γνωστή οπαδός του Αρτέμη Σώρρα, το κατάφερε κι αυτό:
«Το εκ των μελών της Επιτροπής τακτικό μέλος Ειρήνη Μαρούπα, σε σχέση με την τέλεση της παράβασης αυτής και από τις δύο ΠΑΕ κατέθεσε και ειδικότερο σκεπτικό σε ενίσχυση της άποψής της ότι έχει διαπραχθεί η παράβαση του άρθρου 69 παρ. 9 Ν.2725/1999 το οποίο έχει αυτολεξεί ως εξής: “Προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία και όλα τα στοιχεία του φακέλου που έλαβα υπόψιν μου, (πέραν της εμπεριστατωμένης ανάλυσης των οικονομικών στοιχείων και των στοιχείων των διοικητικών συμβουλίων της εισήγησης Αρκούδη), ότι στις 29/5/2015 δημοσιεύθηκε η λύση της σύμβασης SKODA-BIAMAP, (ανακοίνωση ΒΙΑΜΑΡ στην εφημερίδα το ποντίκι 9/6/2015) και η λύση της μεταξύ τους σχέσης ως τις 30/5/2017 και η συνακόλουθη αποχώρησή της από την χορηγία της ΠΑΕ ΞΑΝΘΗ (μέσα στο 2016 μας είπε ο κ. Στράτος).
Έτσι ήδη από το 2015 οι Πανόπουλος – Συγγελίδης είχαν λάβει την απόφαση να πωλήσουν την ομάδα. Απόδειξη τούτου, πλην της διαβεβαίωσης Στράτου στην επιτροπή και των αυτονόητων οικονομικών λόγων μετά την αποχώρηση της SKODA, αποτελούν σωρεία συνεντεύξεων του κ. Πανόπουλου (2014-2017), στις οποίες εξέφραζε την προσωπική του επιθυμία να αποχωρήσει από την ομάδα. Για τον κ. Συγγελίδη δεν ετίθετο θέμα καθώς στα 30 περίπου χρόνια που η ΒΙΑΜΑΡ ήταν ιδιοκτήτρια της ΠΑΕ δεν ασχολήθηκε ποτέ με την ομάδα.
Δεν αποτελεί επομένως έκπληξη και επιβεβαιώνει ότι ο κ. Πανόπουλος αναζητούσε έξοδο από το ποδόσφαιρο και τις οικονομικές υποχρεώσεις της ΠΑΕ ΞΑΝΘΗΣ το από 29/6/2015 άρθρο της εφημερίδας Πρώτο Θέμα. Σ’ αυτό γίνεται αναφορά σε τουρκικά δημοσιεύματα ότι ο πρόεδρος της Φενέρμπαχτσε ήθελε να αγοράσει την ΠΑΕ ΞΑΝΘΗ, μάλιστα δε, έγραφαν ότι ο πρόεδρος της Φενερμπαχτσε είχε ήδη εκφράσει την επιθυμία του στον κ. Πανόπουλο και τον είχε ήδη συναντήσει και συζητήσει σχετικά. Κάτι τέτοιο θα ήταν δυνατό παρότι το καταστατικό της ΠΑΕ ΞΑΝΘΗ απαγορεύει την πώληση σε Τούρκο, μέσω παρενθέτου προσώπου ‘Ελληνα (ενδεχομένως μουσουλμάνου της περιοχής). Το δημοσίευμα αυτό, ουδέποτε καταγγέλθηκε ως ψευδές από τον κ. Πανόπουλο τότε που έγινε ή τώρα και ο κ. Στράτος σε σχετική ερώτησή μου απέφυγε να πει οτιδήποτε συγκεκριμένο, απλώς είπε ότι «δεν θέλουμε να πάει η ομάδα σε τουρκικά χέρια».
«Η αποβολή από το πρωτάθλημα θα επιφέρει απογοήτευση στον ελληνικό πληθυσμό της ακριτικής και δυστυχώς αμφισβητούμενης κυριαρχίας από την Τουρκία Θράκης μας. Οι ελληνικές κυβερνήσεις δυστυχώς τα τελευταία χρόνια δείχνουν όλο και μικρότερη επιθυμία να συγκρατήσουν και να αποτρέψουν αυτές τις ανεκδιήγητες και θανάσιμες για το έθνος μας διεκδικήσεις εδαφών μας από την Τουρκία. Επέτρεψαν την τουρκική γλώσσα να διδάσκεται σε μειονοτικά σχολεία παρότι η μειονότητα είναι θρησκευτική και όχι εθνική, το κάθε μουσουλμανάκι επιδοτείται μέσω των ψευτομουφτήδων από το τουρκικό κράτος για να φοιτά σε τέτοια σχολεία, κατάργησαν τον διορισμό μουφτήδων από το ελληνικό κράτος και επέτρεψαν στους πράκτορες της Τουρκίας ψευτομουφτήδες να αναγορευθούν σε δικαστές επιβάλλοντας τον νόμο της Σαρίας. Τέλος ασύδοτη έχει καταστεί η δραστηριότητα του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής σε ολόκληρη την Θράκη που αποτελεί δούρειο ίππο της Τουρκίας προς υπηρέτηση των εθνικών της συμφερόντων ένταξης της Θράκης μας στην σφαίρα επιρροής της αρχικά και τελικά στην κυριαρχία της! Πράγματι ο κ. Πανόπουλος σύμφωνα με τις διασαφήσεις Στράτου, συνέχισε από το 2015 κι εντεύθεν να αναζητά αγοραστή της ΟΜΑΔΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ απλώς του ξενοδοχείου, εις μάτην κατά τα λεγόμενά του ως σήμερα».
Αν επρόκειτο για έκθεση ιδεών ενός μαθητή με θέμα «την κοινωνική συνοχή στην Θράκη», τότε όλα αυτά ίσως να είχαν κάποια σχέση με το αντικείμενο. Εδώ όμως το πράγμα έχει ξεφύγει. Εδώ μιλάμε για μία επιτροπή που βρίσκεται υπό τον έλεγχο ενός Υπουργείου, άρα εκφράζει την Ελληνική κυβέρνηση. Λέξεις και φράσεις όπως: «το κάθε μουσουλμανάκι», «ψευτομουφτήδες», «πράκτορες της Τουρκίας» είναι άκρως επικίνδυνες για ένα δημόσιο έγγραφο, απειλούν την εθνική συνοχή, μοιάζουν με ένα εθνικιστικό παραλήρημα τελείως εκτός τόπου και χρόνου. Όποιος μπορεί να εξηγήσει τι σχέση έχουν με την υπόθεση της φερόμενης πολυιδιοκτησίας ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ξάνθη ας το πει.
Μία τοποθέτηση που προσβάλει τον ρόλο, την υπόσταση, το κύρος της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού και η οποία είναι απορίας άξιον πως συμπεριλήφθηκε στο σκεπτικό μιας τέτοιας απόφασης, αφού δεν έχει την παραμικρή σχέση με το θέμα. Για να μην αναφερθεί κανείς στα εντελώς αυθαίρετα συμπεράσματα που προκύπτουν από παλιά δημοσιεύματα εφημερίδων (που δεν είναι καν αθλητικές) και τα οποία στην πραγματικότητα δεν επιβεβαιώθηκαν ποτέ.
Άλλωστε με δηλώσεις του (το καλοκαίρι του 2015) ερωτηθείς για το υποτιθέμενο ενδιαφέρον της Φενερμπαχτσέ να αγοράσει την Ξάνθη, ο Άρης Πιαλόγλου είχε διαψεύσει εντελώς τα σενάρια: «Τίποτα από όλα αυτά δεν ισχύει. Παλαιότερα, σε επίπεδο ακαδημιών, είχαν επισκεφτεί την πόλη μας και η Γαλατά και η Φενέρ, όμως αυτό είναι κάτι άλλο, εντελώς διαφορετικό. Ε, όχι, ρε παιδιά, να αγοραστεί η ομάδα από τους Τούρκους… Εδώ μεγαλώσαμε και ξέρουμε τι σημαίνει Ελλάδα και πίστη στις αρχές και τις παραδόσεις του τόπου μας. Όσα κυκλοφορούν είναι εντελώς ανυπόστατα».
Σε μία άλλη σελίδα του σκεπτικού, η Ειρήνη Μαρούπα είναι ξανά η πρωταγωνίστρια, αφού η Επιτροπή φαίνεται να δέχεται έναν ακόμα… ιδιαίτερο ισχυρισμό: πως η αγορά του ξενοδοχείου που ανήκει στην ΠΑΕ Ξάνθη από την εταιρία RFA ήταν… εικονική διότι δεν είχε γίνει συντήρηση!
Διαβάζουμε λοιπόν επί λέξει πως: «Όπως δε κατετέθη εμφατικά το μέλος της Επιτροπής Ειρήνη Μαρούπα που πραγματοποίησε επιτόπια έρευνα (αυτοψία) στη Ξάνθη για τη διακρίβωση της πραγματικότητας το ξενοδοχείο είναι άνευ οιασδήποτε ιδιαίτερης αξίας και ουδεμία συντήρηση εμφανίζεται να έχει γίνει από την αγορά του, σε αντίθεση με τις λοιπές γηπεδικές εγκαταστάσεις».
Με άλλα λόγια η κυρία Μαρούπα πήρε την φωτογραφική της μηχανή, ταξίδεψε στην Ξάνθη, είδε τις εγκαταστάσεις με επιτόπια αυτοψία και έβγαλε το πόρισμα πως το ξενοδοχείο είναι άνευ ιδιαίτερης αξίας και ότι δεν έχει γίνει συντήρηση από την αγορά του. Άρα; Είναι φανερό ότι προκύπτει πολυιδιοκτησία ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ξάνθη!
Τα συμπεράσματα δικά σας…