Search

Ιστορική επέτειος για την ΕΠΣ Ξάνθης που πριν απο δέκα χρόνια κατέκτησε την κορυφή της χώρας με την Μεικτή Νέων!

Δέκα χρόνια πέρασαν απο το πρώτο πρωτάθλημα Ελλάδας που κατέκτησε μεικτή ομάδα της ΕΠΣ Ξάνθης, και πιο συγκεκριμένα όταν στις 26 Απριλίου του 2009 η ομάδα Νέων κέρδισε με 3-0 την ΕΠΣ Αχαϊάς στον τελικό του πρωταθλήματος προεπιλογής Εθνικών ομάδων Νέων.

Η ομάδα της Ξάνθης υπό τις οδηγίες του Ενωσιακού τεχνικού, Μπάμπη Σπυριδόπουλου  εντυπωσίασε τους πάντες με μια τρομερά ταλαντούχα φουρνιά ποδοσφαιριστών. Η ομάδα της Ξάνθης έχοντας ως μεγάλους πρωταγωνιστές δύο Κομοτηναίους της ομάδας Νέων της Ξάνθης, με τον Πέτρο Μάνταλο να σκοράρει δύο φορές(37′, 55′) και τον Λεφηή(40′) άλλη μια έφτασε σε μια πανάξια νίκη και  κατάκτηση του τίτλου.

Στον μεγάλο τελικό για την  ΕΠΣ Ξάνθης ξεκίνησαν οι: Ζαρόπουλος, Καρασερίδης, Σερίφογλου, Αδαμάκης, Λέφης, Μελισσόπουλος Αλέξης, Κουτίνης, Καραπάτσιας, Ταχτσίδης, Μάνταλος, Τσαριτσάκης. Στην αποστολή συμμετείχαν και οι Χαριτίδης, Ντόσκας, Βασιλειάδης, Αμουτζάκης, Τσομπανόπουλος, Κελεσιάδης, Μελισσόπουλος Νίκος

Αξίζει να τονίσουμε πως αυτή ήταν η δεύτερη διαδοχική κούπα για την ΕΠΣ Ξάνθης που ένα χρόνο νωρίτερα κατέκτησε το πρωτάθλημα στους Παίδες.

Share it