Search

Ανατροπή πεντάδας για την Ξάνθη κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννενα και βλέπει…Ευρώπη!

Τι και αν έχασε νωρίς πέναλτι, τι και αν βρέθηκε πίσω στο σκορ η Ξάνθη έβγαλε αντίδραση στο δεύτερο μέρος και σκόρερ του Μπρίτο και Γέντρισεκ έφτασε στην ανατροπή και τη νίκη με 2-1 που βάζει τον ξανθιώτικο σύλλογο στην πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας και σε θέσεις Ευρώπης! Βασικός για πρώτη φορά αγωνίστηκε ο Μελισσόπουλος, ενώ τα 6 τέρματα έφτασε στο πρωτάθλημα ο Έρικ Γέντρισεκ που σκόραρε και φέτος κόντρα στους Γιαννιώτες.

Στο πρώτο μέρος η ομάδα της Ξάνθης μπήκε πολύ δυνατά και μόλις στο 6′ έφθασε πολύ κοντά στο γκολ, όταν ο Μπρίτο ανετράπη απο τον Αποστολόπουλο με τον Μανούχο να δίνει πέναλτι υπέρ της Ξάνθης με τον Βελλίδη όμως να σταματά με τα πόδια την εκτέλεση του Γέντρισεκ. Με τον Σλοβάκο στο 12′ να χάνει νέα μεγάλη στιγμή όταν μετά απο φάουλ του Ντουρίτσκοβιτς απελευθερώθηκε ωραία στο δεύτερο δοκάρι όμως το σουτ του κατέληξε δίπλα απο το δεξί δοξάρι του ΠΑΣ.

Πήδηξε ψηλότερα από όλους ο Μυστακίδης κι άνοιξε το σκορ για τον ΠΑΣ Γιάννινα! (vid)Μετά το πρώτο καλό τέταρτο της Ξάνθης ο ΠΑΣ ισορρόπησε  απάντησε στις δύο μεγάλες φάσεις της Ξάνθης με κεφαλιά του Αθανασιάδη στο 18′ που σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της Ξάνθης, και εν τέλει κατάφερε να βρει τον τρόπο να σκοράρει όταν στο 21′ ο Ντόλοβατς έκανε την σέντρα απο τα αριστερά ο Μυστακίδης πήρε την κεφαλιά κάνοντας το 0-1 για τους Γιαννιώτες που μάλιστα ήταν αυτοί που είχαν νέα καλή στιγμή στο 43′ όταν το σουτ του Νικολιά απέκρουσε δύσκολα ο Ζίβκοβιτς.

Στο δεύτερο μέρος η ομάδα της Ξάνθης μπήκε αποφασισμένη να βρει γρήγορα το γκολ της ισοφάρισης όμως δυσκολευόταν να φτάσει απειλητικά στην εστία του Βελλίδη, τουλάχιστον μέχρι την φάση του 64′ όταν ο Ντουρίτσκοβιτς μετά το χτύπημα φάουλ του που χτύπησε στο τείχος είδε την μπάλα να του επιστρέφει και με ωραία σέντρα βρήκε τον Μπρίτο στο δεύτερο δοκάρι και αυτός με κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα του Βελλίδη για το 1-1.

Το μομέντουμε ανήκε στην Ξάνθη και στο 67′ οι Θρακιώτες άγγιξαν την ανατροπή όμως το εξαιρετικό σουτ του Κοβάσεβιτς έδιωξε σε κόρνερ με εκπληκτική επέμβαση ο κίπερ του ΠΑΣ. Στο 78′ σημειώθηκε η φάση που άλλαξε την ροή του αγώνα όταν μετά απο ωραίο συνδυασμό ο Ντουρίτσκοβιτς βρήκε τον Μπαξεβανίδη που μπήκε στην περιοχή αυτός έσπασε στην καρδιά της άμυνας του ΠΑΣ με τον Γέντρισεκ με δυνατό  σουτ να στέλνει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και στα δίχτυα του ΠΑΣ για το 2-1!

Μετά το γκολ της ανατροπής ο ΠΑΣ προσπάθησε να βγει μπροστά και στο 80′ είχε καλή στιγμή με κεφαλιά του Αθανασιάδη που έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Ζίβκοβιτς, που δήλωσε παρών όποτε χρειάστηκε.  Στο τελευταίο δεκάλεπτο η Ξάνθη κρατούσε με άνεση το προβάδισμα φτάνοντας σε μια πολύ σημαντική νίκη κόντρα στον “κακό της δαίμονα”, με μοναδικό μελανό σημείο τις δύο κάρτες του Ντουρίτσκοβιτς στο 88′ και το 92′ που έφεραν την δεύτερη αποβολή του Σέρβου στο πρωτάθλημα, ενώ στο 94′ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη και ο αρχηγός του ΠΑΣ, Μιχαήλ.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Ευάγγελος Μανούχος(Αργολίδας), με βοηθούς τους Ηλία Αλεξέα(Μεσσηνίας), Μαρία Δέτση(Αθηνών), ενώ τέταρτος ήταν ο Γιάννης Παπαδόπουλος(Μακεδονίας).

ΑΟ ΞΑΝΘΗ: Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Συλλά, Λισγάρας, Κασάδο, Ντε Λούκας(56′ λ.τρ. Καμαρά), Κοβάσεβιτς, Μελισσόπουλος(46′ Κάστρο), Μπρίτο(79′ Κίκε Μπόουλα), Ντουρίτσκοβιτς, Γέντρισεκ

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Βελλίδης, Λίλα, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Αθανασιάδης, Τσικάρσκι, Σιόντης(87′ Γιάκος), Μυστακίδης(65′ Ξυδάς), Ντόλοβατς(81′ Βιδάλ), Αποστολόπουλος, Νικολιάς

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ

Share it