Search

Με τρομερή επίδοση στην κορυφή των σκόρερ της Α’ ΕΠΣ Ξάνθης ο Χρήστος Μαρκοσιάν! Οι 13 παίκτες που σκόραραν 156 γκολ!!!

Με τον ταλαντούχο ξανθιώτη επιθετικό του Απόλλωνα, Χρήστο Μαρκοσιάν να κατακτά το “χρυσό παπούτσι” έπεσε η αυλαία του πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας της ΕΠΣ Ξάνθης(δείτε ΕΔΩ την Τελική βαθμολογία).

Συνολικά σημειώθηκαν 439 γκολ (6 άνευ αγώνα), με τον Ορφέα Ξάνθης να έχει την καλύτερη επίθεση έχοντας πετύχει 63 γκολ, ακολουθεί ο Ηρακλής Ζυγού με 53 γκολ, ο πρωταθλητής Παύλος Μελάς μαζί με την Βιστωνίδα έχουν πετύχει έκαστος από 52 γκολ ενώ την πρώτη πεντάδα κλείνει ο Απόλλωνας Ξάνθης με 50 γκολ.

Όσον αφορά την καλύτερη άμυνα στην κορυφή είναι η Βιστωνίδα που έχει δεχτεί μόλις 10 τέρματα με τον Ορφέα να ακολουθεί με 11, ακολουθεί με 13 ο Παύλος Μελάς, με 14 ο Ηρακλής Ζυγού την πρώτη πεντάδα συμπληρώνει ο Απόλλων Ξάνθης με 28 γκολ.

Ο γεννημένος το 2003 επιθετικός του Απόλλωνα έκανε μια πραγματικά αξιομνημόνευτη σεζόν καθώς έπιασε κορυφή με 26 τέρματα, επίδοση που έχουμε πολλά χρόνια να δούμε, καταρρίπτοντας φυσικά και την δική του κορυφαία επίδοση τα 15 γκολ που είχε σημειώσει πέρσι. Ο Χρήστος Μαρκσιάν έκανε πραγματικά εντυπωσιακά πράγματα τη φετινή σεζόν με την φανέλα του Απόλλωνα καθώς πέρα από τα 26 γκολ είχε και διψήφιο αριθμό ασίστ και πολύ μεγάλη συμβολή στην εξαιρετική πορεία του συλλόγου.

Στην δεύτερη θέση έμεινε ο περσινός τοπ σκόρερ, και ένας από τους κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία του ξανθιώτικου ποδοσφαίρου, Κώστας Ξαντινίδης που πέτυχε 23 γκολ βελτιώνοντας και αυτός την περσινή του επίδοση(είχε βγει πρώτος με 21). Την τριάδα συμπληρώνει ένας επίσης μπαρουτοκαπνισμένος παίκτης με τον Μπαρή Αλή Ογλού πέρα από ασίστ φέτος να πετυχαίνει και μερικά εξαιρετικής ποιότητας τέρματα, με τον πολύπειρο μεσοεπιθετικό του Φίλιππου Δροσερού να σκοράρει 12 τέρματα

Αν και έχασε αρκετά ματς φέτος, και δεν παίζει στην επίθεση, ο Λάζαρος Ορφανίδης είναι και φέτος στις πρώτες θέσεις τον σκόρερ με την αποδεδειγμένη ποιότητα του να βγαίνει με τα 11 γκολ τις αρκετές ασίστ και μερικές μαγικές στιγμές που χάρισε στο γήπεδο. Στην πέμπτη των σκόρερ έχουμε τετραπλή ισοβαθμία με τους έμπειρους Στέλιο Κωφίδη και Γιώργο Μαστανιάδη να είναι και φέτος στις πρώτες θέσεις των σκόρερ ενώ εντυπωσιακές επιδόσεις πέτυχαν και οι νεαροί Σάντι Κρέκα και Δημήτρης Κυριαζίδης, έχοντας όλοι τους σκοράρει από 10 τέρματα.

Τετραπλή ισοβαθμία έχουμε και στα 9 τέρματα, με τον Παναγιώτη Πεντεζίδη να εκπροσωπεί τον πρωταθλητή Παύλο Μελά στην λίστα των κορυφαίων σκόρερ μαζί με τον Γιάννη Θώμογλου που έχει παίξει σε δύο ομάδες φέτος, για ακόμα μια χρονιά στους κορυφαίους σκόρερ βρίσκεται και ο Γιάννης Ισκελής ενώ πέρα από την συμβολή του στην άμυνα φέτος ο Μιχάλης Μελισσόπουλος αποδείχτηκε και…δεινός σκόρερ όντας ο μοναδικός αμυντικός που κατάφερε να σκοράρει 9 γκολ και να είναι στους τοπ σκόρερ της κατηγορίας. Την πρώτη 13αδα συμπληρώνει ο Φώτης Τζεβελέκης της Βιστωνίδας με 8 τέρματα.

Να αναφέρουμε πως οι 13 τοπ σκόρερ έχουν πετύχει 156 τέρματα, με την μεγαλύτερη παρουσία στους σκόρερ να έχει ο Ηρακλής Ζυγού που έχει τρεις παίκτες του στην λίστα των πρώτων σκόρερ της σεζόν 2023-52024, ακολουθούν με διπλή παρουσία Απόλλωνας, Ορφέας όπως και οι Κουτσό & Βιστωνίδα ελέω Θώμογλου. Παρουσία στην λίστα των κορυφαίων έχουν και οι Φίλιππος Δροσερού, ΑΠΟΞ και Ελπίδα Γενισέας

Previous slide
Next slide

Αναλυτικά οι 13 τοπ σκόρερ της Α κατηγορίας:

26 γκολ: Χρήστος Μαρκοσιάν (Απόλλων Ξάνθης)

23 γκολ: Κώστας Ξαντινίδης (Ορφέας Ξάνθης)

12 γκολ: Μπαρή Αλή Ογλού (Φίλιππος Δροσερού)

11 γκολ: Λάζαρος Ορφανίδης (Ηρακλής Ζυγού)

10 γκολ: Στέλιος Κωφίδης (Ηρακλής Ζυγού), Σαντιλιάνο Κρέκα (Ορφέας Ξάνθης), Δημήτρης Κυριαζίδης (Απόλλων Ξάνθης), Γιώργος Μαστανιάδης (ΑΠΟΞ)

9 γκολ: Παναγιώτης Πεντεζίδης(Π. Μελάς Κουτσού), Γιάννης Θώμογλου (ΑΟ Βιστωνίδας 6 /Κουτσό 3), Γιάννης Ισκελής (Ηρακλής Ζυγού), Μιχάλης Μελισσόπουλος (Ελπίς Γενισέας)

8 γκολ: Φώτης Τζεβελέκης (ΑΟ Βιστωνίδας)

Share it