Search

Στον τελικό του UEFA Youth League με τον Ολυμπιακό ο Εβρίτης Πασχάλης Τουφάκης!

Το όνειρο έγινε πραγματικότητα για τους Νέους του Ολυμπιακού, οι οποίοι βήμα-βήμα κατάφεραν να φτάσουν στον μεγάλο τελικό του UEFA Youth League, καθώς απέκλεισαν και τη Ναντ στον ημιτελικό που έγινε στη Νιόν της Ελβετίας. Εκεί όπου ο αγώνας στην κανονική διάρκειά του έμεινε στο 0-0 και στη διαδικασία των πέναλτι η ομάδα του Πειραιά κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό, νικώντας με 3-1! Μέλος της ομάδας του Ολυμπιακού και ο Εβρίτης ποδοσφαιριστής Πασχάλης Τουφάκης που προέρχεται από την ακαδημία της Νίκης Απαλού του Παναγιώτη Λογαρά.

UEFA YOUTH LEAGUE 2023-2024 / ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ / ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ U19 – ΝΑΝΤ U19 (KLODIAN LATO / EUROKINISSI)

Συνεχίζουν έτσι οι μικροί του Ολυμπιακού να γράφουν ιστορία στην ευρωπαϊκή διοργάνωση της UEFA, αφού είναι η πρώτη ελληνική ομάδα σε επίπεδο ακαδημίας που φτάνει στον τελικό του Youth League και γενικότερα σε διοργάνωση της Ευρώπης.

Σκόραρε, αλλά δε μέτρησε

Το ματς ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να είναι αρκετά πιεστικός και να έχει την πρώτη του σημαντική στιγμή μόλις στο 1ο λεπτό, όταν μετά από πίεση στην μπάλα αποδέκτης έγινε ο Μουζακίτης, όμως το σουτ που επιχείρησε έξω από την περιοχή, κατέληξε άουτ.

Στη συνέχεια η Ναντ ανέβασε ρυθμό και κρατούσε περισσότερο την μπάλα στα πόδια της, κάτι το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργήσει ευκαιρίες με σημαντικότερη εκείνη του Μαφουμπί στο 15′, όπου η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο 34′ ο Ολυμπιακός είχε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει στο σκορ, όταν ο Χ. Κωστούλας πήρε την κόντρα «εκτέλεσε» με το αριστερό, όμως ο αντίπαλος τερματοφύλακας αντέδρασε σωστά. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να σκοράρουν με τον Χ. Κωστούλα, αλλά το γκολ ακυρώθηκε μετά από υπόδειξη του VAR για χέρι και έτσι έμεινε το 0-0 στην αναμέτρηση.

Μοιρασμένο παιχνίδι

Στο δεύτερο ημίχρονο αν και ξεκίνησε πιο δυνατά η Ναντ, έχοντας και ευκαιρία με τον Γκιρασί, ο Ολυμπιακός έδειχνε να κυκλοφορεί καλύτερα την μπάλα. Στο 68′ ο Μουζακίτης επιχείρησε με απευθείας εκτέλεση φάουλ να σκοράρει, αλλά ο τερματοφύλακας της Ναντ έδιωξε αρχικά και στη συνέχεια ο Παπακανέλλος δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Ο Ολυμπιακός είχε ακόμα μία καλή στιγμή στο 84′, όταν ο Μουζακίτης εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, η μπάλα κατέληξε στον Πρεκατέ όμως εκείνος δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με γυριστό πλασέ, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Μουζακίτης εκτέλεσε ακόμα ένα στημένο με την μπάλα να περνάει παράλληλα από την εστία.

Στα τελευταία λεπτά οι δύο ομάδες προσπαθούσαν να απειλήσουν με «βαθιές» μπαλιές, όμως οι άμυνες λειτούργησαν σωστά κάτι το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να οδηγηθεί το παιχνίδι στη διαδικασία των πέναλτι.

Είχε την… εμπειρία!

Στα πέναλτι ο Ολυμπιακός φάνηκε να είναι πιο έτοιμος και σε μία διαδικασία την οποία είχαν ζήσει άλλες δύο φορές σε προηγούμενα ματς, στην πορεία τους προς τον τελικό του UEFA Youth League. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν προκριθεί στα πέναλτι τόσο απέναντι στην Ίντερ, όσο όμως και με τη Λανς, δύο ματς τα οποία έγιναν στο «Γ. Καραϊσκάκης» και οι Πειραιώτες μπόρεσαν να περάσουν τα εμπόδια αυτά για να βρεθούν στο Final Four της Νιόν και πλέον στον τελικό, όπου θα αντιμετωπίσει το νικητή του άλλου ημιτελικού Μίλαν-Πόρτο.

Η διαδικασία των πέναλτι

0-0 Λε Του, άουτ

0-0 Μουζακίτης, απέκρουσε ο Μαμπόν

0-0 Ακαπαντιέ, απέκρουσε ο Σίνα

1-0 Μπάκουλας

1-1 Τουρέ

2-1 Χ. Κωστούλας

2-1 Λερού, δοκάρι

3-1 Λιατσικούρας

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Δ. Μαυρογενίδης): Σίνα, Αλαφάκης, Κουτσίδης, Κουτσογούλας (79′ Λιατσικούρας), Μουζακίτης, Χ. Κωστούλας, Παπακανέλλος, Πνευμονίδης (61′ Δάμα), Κ. Κωστούλας, Πρεκατές (90+3’ Τανούλης), Μπακούλας.

Ναντ (Σ. Μορό): Μαμπόν, Γκοτιέ (69′ Κούμους), Γκόμες, Γκιρασί (77′ Τουρέ), Λερού, Μαφουμπί, Ασουμανί (81′ Λε Του), Ντουγκάρντ, Νζιτά (69′ Τσόβεν), Ακαπαντιέ, Μαμπά.

Share it