Search

Α’ ΕΠΣ Ξάνθης: Τα δεδομένα και οι πέντε εναλλακτικές που βγάζουν πρωταθλητή στον “τελικό τίτλου” μεταξύ Βιστωνίδας και Κουτσού!

Με νίκες και την απόσταση στο -3 ετοιμάζονται για το ματς της χρονιάς οι Παύλος Μελάς Κουτσού και ΑΟ Βιστωνίδας που δίνουν ραντεβού το Σάββατο(30/3, 15:30 LIVE SA) σε ένα ματς που εν πολλοίς θα κρίνει ποιος θα είναι ο πρωταθλητής στην μεγάλη κατηγορία του ξανθιώτικου ποδοσφαίρου τρεις στροφές πριν το τέλος.

 

Σε αυτή τη μάχη η Βιστωνίδα του Γιάννη Δημητριάδη μπαίνει στην μάχη θέλοντας δεδομένα μόνο νίκη και τίποτα άλλο, πάμε όμως να δούμε τι ισχύει στις περιπτώσεις νίκης του ΑΟΒ:

Νίκη Βιστωνίδας με 1 γκολ διαφορά: Ο Παύλος Μελάς σε αυτή την περίπτωση υπερασπίζεται ιδανικά τη νίκη με 2-0 στον πρώτο γύρο και παρότι ισόβαθμος με την Βιστωνίδα θα χρειαστεί δύο απλές νίκες ακόμα και με 1 γκολ στη κάθε μια για να κατακτήσει το πρωτάθλημα

Νίκη Βιστωνίδας με 2 γκολ διαφορά: Εδώ είναι που έχει…ψωμί, καθώς σε αυτή την περίπτωση η Βιστωνίδα ισοφαρίζει το σκορ του πρώτου αγώνα και μετά στην ισοβαθμία των δύο ομάδων μετράει ο καλύτερος συντελεστής τερμάτων που στην δεδομένη στιγμή υπερέχει σημαντικά η Βιστωνίδα. Η ομάδα του Γιάννη Δημητριάδη έχοντας 51-7 στα τέρματα είναι στο +44 ενώ η ομάδα του Χρήστου Μαλαδένη μετά την εντυπωσιακή δεκάρα στη Λευκόπετρα έφτασε το 47-13 δηλαδή στο +34, βέβαια αν η Βιστωνίδα κερδίσει με 2 γκολ καταλαβαίνει κανείς πως η απόσταση με το Κουτσό θα είναι μια ντουζίνα γκολ. Εκεί μετά θα μετράνε τα αποτελέσματα που θα κάνουν στα δύο τελευταία ματς με το Κουτσό να παίζει εντός με ΑΠΟΞ και εκτός με Ασπίδα ενώ η ομάδα της Βιστωνίδας που έχει πιο δύσκολο πρόγραμμα θα παίξει με Ορφέα εκτός και Ζυγό εντός. Βέβαια αντιλαμβάνεται κανείς πως η απόσταση είναι πολύ μεγάλη και το Κουτσό για να ελπίζει θα πρέπει να πετυχαίνει εμφατικές νίκες με πολλά γκολ και την ίδια ώρα οι νίκες της Βιστωνίδας να είναι με χαμηλό σκορ. Πάντως τουλάχιστον σε αυτό το δεδομένο θα είναι ουσιαστικά το μόνο που θα είναι όλα ανοιχτά στις δύο τελευταίες στροφές

Νίκη Βιστωνίδας με 3 γκολ διαφορά: Αν καταφέρει κάτι τέτοιο η Βιστωνίδα τότε γίνεται το “αφεντικό” στην μάχη του τίτλου γιατί πιάνει στην κορυφή το Κουτσό υπερκαλύπτει την διαφορά του πρώτου αγώνα και από εκεί και μετά θα θέλει απλές νίκες έστω και με ένα γκολ διαφορά στα ματς με Ορφέα και Ζυγό για να πάρει αυτή το πρωτάθλημα.

Από την άλλη για την ομάδα του Χρήστου Μαλαδένη τα πράγματα είναι απλά, κερδίζει και ουσιαστικά κλειδώνει τον τίτλο και τα ματς με ΑΠΟΞ και Ασπίδα αποτελούν φιέστες, με ισοπαλία συνεχίζει να έχει τον απόλυτο έλεγχο μένοντας στην κορυφή και θα θέλει απλές νίκες στα δύο τελευταία ματς, βέβαια όπως προαναφέραμε ακόμα και με ήττα η ομάδα του Παύλου Μελά Κουτσού μπορεί να…βολευτεί.

Δεν βάζουμε σε αυτή την εξίσωση τους Ορφέα και Ζυγό μια και βρίσκονται στο -7 από την πρώτη θέση και στην περίπτωση ήττας του Κουτσού πάλι θα θέλουν απώλεια των αντιπάλων τους για να ελπίζουν, μαθηματικές έχουν ελπίδες ουσιαστικά όμως όχι.

Τα παιχνίδια των δύο διεκδικητών του τίτλου μέχρι το τέλος:

1. Παύλος Μελάς Κουτσού  49: ΑΟ Βιστωνίδας(εκτός), ΑΠΟΞ(εντός), Ασπίδα Ξάνθης(εκτός)

2. ΑΟ Βιστωνίδα   46: Παύλο Μελά Κουτσού(εντός), Ορφέα Ξάνθης(εκτός), Ηρακλή Ζυγού(εντός)

Share it