Search

Κρίμα για την Εθνική στα πέναλτι έχασε την μεγάλη ευκαιρία, για πρώτη φορά σε Euro η Γεωργία!

Εκτός της τελικής φάσης του Euro 2024 έμεινε η Ελλάδα μετά την ήττα της από τη Γεωργία στη διαδικασία των πέναλτι με 4-2 και ενώ η κανονική διάρκεια και η παράταση είχαν λήξει χωρίς τέρματα.

Η Ελλάδα πάλεψε, τα έδωσε όλα για 120 και πλέον λεπτά αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει τον τελικό των τελικών κόντρα στη Γεωργία και έμεινε εκτός της τελικής φάσης του Euro 2024 μετά την ήττα της από τη Γεωργία στη διαδικασία των πέναλτι με 4-2 και ενώ η κανονική διάρκεια και η παράταση είχαν λήξει χωρίς τέρματα. Οι Μπακασέτας και Γιακουμάκης αστόχησαν στη ρώσικη ρουλέτα για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Στη διαδικασία των πέναλτι οι γηπεδούχοι αποδείχτηκαν περισσότερο εύστοχοι σε αντίθεση με την Ελλάδα που είδε τον αρχηγό της να μην βρίσκει στόχο καθώς ο Μαμαραντασβίλι έπεσε σωστά και μπλόκαρε στην αριστερή του γωνία τη μπάλα ενώ ο Γιακουμάκης την έστειλε έξω. Έτσι οι Γεωργιανοί που ευστόχησαν στα 4 από τα 5 πέναλτι τους, το χτύπημα του Μικαουτάτζε πέρασε άουτ, πήραν μια ιστορική πρόκριση και για πρώτη φορά στην ιστορία τους μετά την ανεξαρτητοποίηση από την Σοβιετική Ένωση θα παίξουν σε Τελική φάση Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Βασικοί ξεκίνησαν για την Εθνική μας οι Κομοτηναίοι Πέτρος Μάνταλος, έγινε αναγκαστική αλλαγή στο 98′, και ο Φώτης Ιωαννίδης που πάλευε μόνος του μπροστά για 90′ λεπτά ενώ ως αλλαγή πέρασε στο ματς ο Εβρίτης Μανώλης Σιώπης που έδωσε μεγάλες μάχες

ΓΕΩΡΓΙΑ: Μαμαρντασβίλι, Κβερκβέλια, Κάσια, Ντβάλι, Σενγκέλια (86′ Τσιταϊσβίλι), Κιτεϊσβίλι (104′ Κβεκβεσκίρι), Κοτσορασβίλι, Κακαμπάτζε, Κακβετάτζε (104′ Νταβιτασβίλι), Ζιβζιβάντζε (74′ Μικελτάτζε), Κβαρατσχέλια (109′ Κβιλιτάια).

ΕΛΛΑΔΑ: Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ (60′ Ρότα), Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος (106′ Ρέτσος), Τσιμίκας, Κουρμπέλης (67′ Σιώπης), Μάνταλος (98′ Μπουχαλάκης), Μπακασέτας, Μασούρας, Πέλκας (61′ Κωνσταντέλιας), Ιωαννίδης (90+1′ Γιακουμάκης).

Share it