Search

Ενημερωτική εκδήλωση “Η βία στον αθλητισμό και ο ρόλος του προπονητή” στην Αλεξανδρούπολη

Εκδήλωση για την βία στον αθλητισμό και τον ρόλο του προπονητή διοργανώνουν ο Φοίνικας Αλεξανδρούπολης και το Κέντρο Πρόληψης Έβρου.

Ομιλητές ο Στράτος Βραχιώλιας, Ψυχολόγος & Επιστημονικά Υπεύθυνος Κέντρου Πρόληψης Έβρου και ο Τεχνικός Διευθυντής Ακαδημιών του ΠΑΟΚ & Απόφοιτος ΤΕΦΑΑ Γιώργος Βαλαβανίδης.

Ο Φοίνικας αναφέρει:

Ο ρόλος των προπονητών είναι καταλυτικός στην σχέση των παιδιών μας με τον αθλητισμό. Συχνά όμως, δυστυχώς, η σχέση αυτή μολύνεται από πράξεις και συμπεριφορές που πληγώνουν τα παιδιά και τραυματίζουν την προσωπικότητά τους.

Παράλληλα οι προπονητές είναι, εν δυνάμει, εκείνα τα υγιή πρότυπα που έχουν τόσο ανάγκη τα παιδιά στις μέρες μας. Άρα οι προπονητές, κατά μία έννοια, θα μπορούσαν να είναι στελέχη πρόληψης!

Σε μια κοινωνία τραυματισμένη και θυμωμένη που εύκολα πια λοξοδρομει στη βία έχουμε ανάγκη από ανθρώπους, όπως οι προπονητές, που θα λειτουργήσουν ως ανάχωμα στην κοινωνική πίεση που ζητάει εκτονωση με κάθε αφορμή.

Χρειάζονται όμως επαρκή εκπαίδευση και εποπτεία που θα πρέπει να αποτελεί βασική προτεραιότητα όλων των αθλητικών συλλόγων.

Η εκδήλωση αυτή αποτελεί ένα μικρό λιθαράκι προς αυτή την κατεύθυνση.

Μια εκδήλωση που αξίζει της προσοχής μας!

Share it