Search

Μεγάλη μάχη και στους σκόρερ της Α’ ΕΠΣ Ξάνθης με μείωση απόστασης και νέες προσθήκες! Οι 11 top scorer

Με την διεξαγωγή του εξ’ αναβολής αγώνα του Δροσερού με Βιστωνίδα έκλεισαν οι εκκρεμότητες στην Α’ ΕΠΣ Ξάνθης(δείτε ΕΔΩ) και πλέον πάμε για μεγάλη μάχη για την κατάκτηση του τίτλου με τέσσερις στροφές να απομένουν(δείτε ΕΔΩ την μάχη του τίτλου και τα ματς που μένουν για τους διεκδικητές), βέβαια ανάλογη μάχη όπως αυτή του τίτλου γίνεται και στους σκόρερ με τον Χρήστο Μαρκοσιάν να συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα ενώ πλησίασε στα τρία τέρματα ο Κώστας Ξαντινίδης.

Συνολικά έως τώρα έχουν σημειωθεί 340 γκολ έως τώρα(6 άνευ αγώνα), με την Βιστωνίδα να έχει την κορυφή επίθεση έχοντας πετύχει σε 18 ματς 50 γκολ, ακολουθεί με 45 ο Ορφέας Ξάνθης στην τρίτη θέση είναι ο Απόλλωνας με 40 τέρματα ενώ την πρώτη πεντάδα κλείνουν οι Ζυγός με 38 και ο πρωτοπόρος Παύλος Μελάς με 37

Όσον αφορά την καλύτερη άμυνα στην κορυφή είναι η Βιστωνίδα που έχει δεχτεί  7 τέρματα με τον Ορφέα να ακολουθεί με 11, ακολουθεί με 12 ο Ηρακλής Ζυγού και 13 ο Παύλος Μελάς, την πρώτη πεντάδα συμπληρώνει ο Απόλλων Ξάνθης με 21 γκολ.

Όσον αφορά τα ατομικά στατιστικά στην κορυφή έχουμε με εκπληκτική σεζόν τον νεαρό επιθετικό του Απόλλωνα Ξάνθης, Χρήστο Μαρκοσιάν που έχει σημειώσει έως τώρα 20 τέρματα! και παρότι δεν σκόραρε στα τρία τελευταία ματς διατηρεί τα σκήπτρα

Ακολουθεί από κοντά με 3 γκολ απόσταση ο πολύπειρος, Κώστας Ξαντινίδης του Ορφέα Ξάνθης που βρίσκεται στα 17 τέρματα 4 στροφές πριν το φινάλε του πρωταθλήματος. Με τον “Ξαντο” να σκοράρει ένα τέρμα στα τελευταία τρία ματς.

Στην τρίτη θέση ισοβαθμούν ο Λάζαρος Ορφανίδης του Ηρακλή Ζυγού και ο Δημήτρης Κυριαζίδης του Απόλλλωνα με φοβερή αντεπίθεση στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές  με αμφότερους να έχουν σκοράρει συνολικά από 9 τέρματα. Την πρώτη εφτάδα συμπληρώνουν ο Γιάννης Θώμογλου που έφτασε τα οκτώ σκοράροντας με δύο διαφορετικές ομάδες, όσα τέρματα έχουν πετύχει επίσης ο Στέλιος Κωφίδης του Ηρακλή και ο Γιώργος Μαστανιάδης του ΑΠΟΞ.

 

Την λίστα των 11 τοπ σκόρερ συμπληρώνουν έχοντας πετύχει έκαστως από 7 τέρματα συμπληρώνουν οι Φώτης Τζεβελέκης και Ιορδάνης Γκιορτζίνης(έχει φύγει στο Αβάτο) με την φανέλα της Βιστωνίδας, ο Γιάννης Ισκελής του Ηρακλή Ζυγού και η νέα προσθήκη στην λίστα ο πολύπειρος Αλή Μπαρή που έφτασε αισίως τα 7 γκολ.

Να αναφέρουμε πως οι 11 τοπ σκόρερ έχουν πετύχει 107 τέρματα, με την μεγαλύτερη παρουσία στους σκόρερ να έχουν ΑΟ Βιστωνίδας και Ηρακλής Ζυγού με 3 παίκτες, ακολουθεί ο Απόλλωνας Ξάνθης με 2 παίκτες, από 1 έχουν Ορφέας Ξάνθης, ΑΠΟΞ, Δροσερό ενώ όπως προαναφέραμε υπάρχει και ο Παύλος Μελάς λόγω Θώμογλου

Αναλυτικά οι 11 τοπ σκόρερ της Α κατηγορίας:

20 γκολ: Χρήστος Μαρκοσιάν (Απόλλων Ξάνθης)

17 γκολ: Κώστας Ξαντινίδης (Ορφέας Ξάνθης)

9 γκολ: Λάζαρος Ορφανίδης (Ηρακλής Ζυγού), Δημήτρης Κυριαζίδης (Απόλλων Ξάνθης)

8 γκολ: Γιάννης Θώμογλου (ΑΟ Βιστωνίδας 5 /Κουτσό 3), Στέλιος Κωφίδης (Ηρακλής Ζυγού), Γιώργος Μαστανιάδης (ΑΠΟΞ)

7 γκολ: Φώτης Τζεβελέκης, Ιορδάνης Γκιορτζίνης (ΑΟ Βιστωνίδας), Γιάννης Ισκελής (Ηρακλής Ζυγού), Μπαρή Αλή Ογλού (Φίλιππος Δροσερού)

Share it