Search

Η μάχη του τίτλου στην ΕΠΣ Ξάνθης τέσσερις στροφές πριν το τέλος! Οι αγωνιστικές και τα κρίσιμα ματς

Με “χρυσούς” σκόρερ τους Γιάννη Θώμογλου και Μιχάλη Μαλαδένη η Βιστωνίδα πήρε σπουδαία νίκη επί του Φίλιππου Δροσερού στο Αμοιρίδειο με 2-0 στα πλαίσια της εξ’ αναβολής 12ης αγωνιστικής της Α’ κατηγορίας και μείωσε την απόσταση στο 3 από την κορυφή.

Με αυτό το αποτέλεσμα έκλεισαν οι εκκρεμότητες στην Α’ κατηγορία και πλέον μπαίνουμε στην τελική ευθεία με τους τέσσερις διεκδικητές του τίτλου να έχουν ίδιο αριθμό παιχνιδιών. Με τέσσερις στροφές να μένουν πρακτικά παίζονται 12 βαθμοί για τους μαχητές της κορυφής, με Ορφέα και Ζυγό να έχουν μαθηματικές ελπίδες αλλά όλα δείχνουν πως πολύ δύσκολα μπορούν να διεκδικήσουν κάτι καθώς για να ελπίζουν ο Παύλος Μελάς Κουτσού που έχει σημαντικό προβάδισμα πρέπει να γκελάρει σε τουλάχιστον τρία ματς, πράγμα που μοιάζει από δύσκολο έως απίθανο.

Όλα δείχνουν λοιπόν πως ο τίτλος θα κριθεί ουσιαστικά μεταξύ Κουτσού και Βιστωνίδας με το μεγάλο ματς στις 30 Μάρτη στην Φελώνη να μοιάζει να είναι ο “τελικός” που θα κρίνει το πρωτάθλημα. Βέβαια η Βιστωνίδα για να ελπίζει θα πρέπει να κερδίσει την Ασπίδα στη Λεύκη και να πάει στο ματς με το Κουτσό με την μικρότερη δυνατή απόσταση.

Εκεί οι δύο μονομάχοι θα δώσουν μεγάλη μάχη με την Βιστωνίδα να θέλει μόνο νίκη με 2 γκολ και πάνω, ενώ ο Παύλος Μελάς με νίκη και ισοπαλία αγκαλιάζει τον τίτλο ενώ ακόμα και με ήττα με 1 γκολ κρατά την τύχη στα δικά του πόδια καθώς με νίκες στα υπόλοιπα ματς κατακτά τον δεύτερο τίτλο της ιστορίας του. Η ομάδα του Κουτσού έχει κερδίσει αυτό το πλεονέκτημα χάρις τη νίκη της με 2-0 στον πρώτο γύρο.

Η ομάδα της Βιστωνίδας έχει σαφέστατα το πιο δύσκολο πρόγραμμα απ’ όλους τους διεκδικητές έχοντας να παίξει με όλους, όμως είναι ξεκάθαρο για την ομάδα του Γιάννη Δημητριάδη πως θα πρέπει να νικήσει οπωσδήποτε στην Λεύκη την Ασπίδα και εν συνεχεία να παίξει τα ρέστα της στο μεγάλο ματς που θα γίνει στην έδρα της με τον Παύλο Μελά. Και ανάλογα με αυτά τα δύο θα ξέρει τι χρειάζεται στα δύο τελευταία ματς με Ορφέα και Ζυγό που λογικά θα έχουν μείνει εκτός διεκδίκησης του τίτλου.

Να σημειώσουμε πως η ομάδα της Βιστωνίδας σε περίπτωση που νικήσει τον Παύλο Μελά με 2 γκολ διαφορά έχει πολύ μεγάλο πλεονέκτημα καθώς υπερτερεί εντυπωσιακά στα τέρματα έχοντας +43 έναντι +14 της ομάδας του Χρήστου Μαλαδένη.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

1. Παύλος Μελάς Κουτσού  46: Κεραυνός Λευκόπετρας(εντός), ΑΟ Βιστωνίδας(εκτός), ΑΠΟΞ(εντός), Ασπίδα Ξάνθης(εκτός)

2. ΑΟ Βιστωνίδα   43: Ασπίδα Ξάνθης(εκτός), Παύλος Μελάς Κουτσού(εντός), Ορφέας Ξάνθης(εκτός), Ηρακλής Ζυγού(εντός)

3. Ορφέας Ξάνθης  39: Ατρόμητος Χρύσας(εκτός), Κεραυνός Λευκόπετρας(εκτός), ΑΟ Βιστωνίδας(εντός), ΑΠΟΞ(εκτός)

4. Ηρακλής Ζυγού   39: Αναγέννηση Θαλασσιάς(εκτός), Ατρόμητος Χρύσας(εντός), Κεραυνός Λευκόπετρας(εκτός), ΑΟ Βιστωνίδας(εντός)

Share it