Search

Κλήθηκε στην Εθνική Ρωσίας ο Γιούρι Λοντίγκιν!

Αν υπήρχε ένα ποδοσφαιρικό λεξικό, τότε δίπλα στη λέξη «επαγγελματίας», θα μπορούσε να μπει το όνομα του Γιούρι Λοντίγκιν.

Πρόκειται για μια σπάνια περίπτωση τερματοφύλακα, ο οποίος πέρα από τα δεδομένα προσόντα του, είναι ο τύπος που θα ιδρώνει καθημερινά στις προπονήσεις και θα δίνει το 100% για την ομάδα του, όποτε αυτή τον χρειάζεται.

Όπως έγινε γνωστό, ο 33χρονος άλλοτε παίκτης της Ξάνθης, επιστρέφει στην Εθνική Ρωσίας. Συγκεκριμένα, ο πορτιέρε του Παναθηναϊκού κλήθηκε από το αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα για τα φιλικά παιχνίδια με Σερβία και Παραγουάη. Έτσι, λοιπόν, ο έμπειρος γκολκίπερ έγινε ξανά διεθνής για πρώτη φορά μετά το 2016. Μέχρι τότε είχε συνολικά 11 συμμετοχές με το εθνόσημο.

Δικαίωση

Για τον Λοντίγκιν είναι αυτό που λέμε «ήταν δίκαιο και έγινε πράξη». Η επιστροφή του στην Εθνική αποτελεί μια μεγάλη δικαίωση για τον ίδιο. Οι πολύ καλές του εμφανίσεις τη φετινή σεζόν σε συνδυασμό με τον απόλυτο επαγγελματισμό του, είναι τα στοιχεία που τον οδηγούν ξανά στην Εθνική του ομάδα.

Δεν είναι απλό αυτό που κάνει ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού. Για μεγάλο διάστημα ήταν δεύτερος πίσω από τον Αλμπέρτο Μπρινιόλι, αλλά δήλωνε «παρών» κάθε φορά που έπαιρνε τα γάντια του για να υπερασπιστεί την πράσινη εστία. Χωρίς μουρμούρες, δίχως να δημιουργεί το παραμικρό πρόβλημα στα πράσινα αποδυτήρια. Το αντίθετο. «Έφτιαξε» έναν υγιή ανταγωνισμό πρώτα με τον Ιταλό και πλέον με τον Ντραγκόφσκι και με «όπλο» τη δουλειά του, την ποιότητα του και τον ισχυρό χαρακτήρα του, έδειξε σε όλους ότι μπορούν να βασίζονται πάνω του.

Τη φετινή σεζόν μετράει 12 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, μια στο Europa League και δυο στο Κύπελλο Ελλάδας. Συνολικά, έχει αγωνιστεί 15 φορές τη χρονιά που διανύουμε με 8 clean sheets.

Στρατιώτης

Η εικόνα του παθιασμένου Γιούρι με το «μπαταρισμένο» κεφάλι μέσα στο «Γ. Καραϊσκάκης» και η επέμβασή του σε καθοριστικό πέναλτι στη μεγάλη πρόκριση του «τριφυλλιού» επί του Ολυμπιακού περιγράφει απολύτως το ποιος είναι. Όπως, επίσης, και η πολύ του καλή του απόδοση στο πρόσφατο νικηφόρο ντέρμπι με τους Πειραιώτες στο ίδιο γήπεδο, όταν κλήθηκε εσπευσμένα να αντικαταστήσει τον τραυματία Ντραγκόφσκι.

Άπειρα respect για τον «στρατιώτη» Γιούρι Λοντίγκιν. Για τον εξαιρετικό τερματοφύλακα, τον απόλυτο επαγγελματία και τον αθλητή που αποτελεί παράδειγμα για όλους.

Πηγή: monobala.gr – Συντάκτης: Διονύσης Δεσύλλας

Share it