Search

Από τα 11 μέτρα κρίθηκε το ντέρμπι του Πανθρακικού με την Καβάλα που πήρε διπλό τίτλου!(+pics)

Με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Τζελίδη στο 77′ η Καβάλα κατάφερε να φύγει με μεγάλη νίκη από την Κομοτηνή σε ένα ντέρμπι με πολύ πάθος και ένταση κόντρα στον Πανθρακικό και να κάνει αποφασιστικό βήμα τίτλου

Στο πρώτο μέρος οι δύο ομάδες παρουσιάστηκαν αρκετά προσεκτικές με ελάχιστες αξιοσημείωτες στιγμές, οι δύο πιο καλές ανήκαν στους “αργοναύτες” που απείλησαν στο 8′ με το σουτ του Παπαδόπουλου να αποκρούει ο Παϊτέρης ενώ στο 11′ η σέντρα-σουτ του Σαμπανίδη δεν βρήκε στόχο.

Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι ανέβασαν την ένταση στο παιχνίδι τους και πήραν περισσότερα μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, όμως η φάση που “άναψε φωτιές” ήρθε στο 75′ όταν ο Ιβάν Σίλβα αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη για χτύπημα εκτός φάσης, με το αριθμητικό πλεονέκτημα να εκμεταλλεύεται ιδανικά η Καβάλα καθώς δύο λεπτά αργότερα ο Μέτσε ανετράπη στην περιοχή από τον  Παϊτέρη με τον ρέφερι από την Θεσσαλονίκη να καταλογίζει πέναλτι, παράβαση που εκτέλεσε εύστοχα ο Τζελίδης που έβαλε μπροστά στο σκορ τον ΑΟΚ.

Μετά το γκολ υπήρχε αρκετή ένταση στο ματς, ενώ στο 80′ η αριθμητική ισορροπία αποκαταστάθηκε με την αποβολή του Δημητριάδη με τους “πράσινους” να προσπαθούν στο φινάλε να βρουν το γκολ της ισοφάρισης όμως η ομάδα της Καβάλας κατάφερε να αντέξει και να φύγει με μια πολύ μεγάλη νίκη

Ο Πανθρακικός έμεινε στους 56 και έχασε έδαφος στην μάχη της δεύτερης θέσης με την ομάδα του Γιώργου Μαραντά την επόμενη αγωνιστική να ταξιδεύει στην Βέροια για να αντιμετωπίσει την ομώνυμη ομάδα. Η ομάδα της Καβάλας έφτασε τους 73 και συνεχίζει απτόητη την πορεία της προς τον τίτλο, επόμενο ματς για την ομάδα του Τίμου Καβάκα στην Καβάλα με τον Ποσειδώνα Μηχανιώνας.

Την αναμέτρηση διεύθυνε ο Καπρέτσος απο την ΕΠΣ Μακεδονίας με βοηθούς τους Μπογιατζόγλου(Ημαθίας) και Χολάνη(Μακεδονίας)

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Γ. Μαραντάς): Παϊτέρης, Πεχλιβανόπουλος, Καλογρανάς(82′ Κωσταρέλης), Ιβάν Σίλβα, Σαπνάρας, Λαρέα, Βάσκος, Γκουτσίδης, Ρουμπιές, Γιαννακιτσίδης(61′ Καψάσκης), Χαλκιαδάκης

ΑΟ ΚΑΒΑΛΑ (Τ. Καβακάς): Αστράς, Καζαντζίδης, Σμίλτος, Περδίκης, Δημητριάδης, Μέτσε, Σαμπανίδης(61′ Τζελίδης, 90′ Στοίνοβιτς), Δαλιανόπουλος, Καρακώστας(68′ Λαγός), Γκέκας, Παπαδόπουλος.

Share it