Search

Photos: Δύσκολη νίκη στη Γενισέα και στο +4 ο Παύλος Μελάς που έκανε βήμα τίτλου στην Α’ ΕΠΣ Ξάνθης!

Αποφασιστικό βήμα για την επίτευξη του μεγάλου στόχου της κατάκτησης του τίτλου έκανε ο Παύλος Μελάς Κοτσού που πήρε μεγάλο διπλό στη Γενισέα επί της μαχητικότατης Ελπίδας με 0-1 στα πλαίσια της εξ’ αναβολής 5η στροφής και βρίσκεται πλέον στο +4 από την δεύτερη Βιστωνίδα, που έχει βέβαια και ματς λιγότερο, αλλά και στο +6 από Ζυγό και Ορφέα έξι στροφές πριν το φινάλε του πρωταθλήματος.

Το παιχνίδι ήταν αρκετά αμφίρροπο και έγινε παρουσία αρκετού κόσμου που αν και Τετάρτη έδωσε βροντερό παρών στο γήπεδο της Γενισέας για να παρακολουθήσει αυτή την πολύ ενδιαφέρουσα αναμέτρηση.

Στο πρώτο μέρος και οι δύο ομάδες μπήκαν με διάθεση να παίξουν ανοιχτά με την μπάλα να πηγαίνει πάνω κάτω. Η πρώτη πολύ σημαντική στιγμή σημειώθηκε στο 20′ όταν την κεφαλιά του Κούπα απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Γιουνούζογλου.

Ο κίπερ της Ελπίδας έκανε μεγάλη επέμβαση και στο 33′ στο σουτ του Πεντεζίδη. Από την μεριά της και η Ελπίδα έχοντας κύριους εκφραστές τους Γκασιμπαγιαζίδη, Ευθυμιάδη και Ζυκολάρι είχε δύο πολύ καλές στιγμές σε προσπάθειες του Πέτρου Γκασιμπαγιαζίδη και του Μάριου Ευθυμιάδη με αμφότερες να σταματά ο Λαπαώνης.

Και ενώ το ματς έδειχνε πως θα πάει στο ημίχρονο στο μηδέν ήρθε η φάση του 41′ που άλλαξε τα δεδομένα της συνάντησης καθώς μετά από λάθος στην άμυνα της Ελπίδας ο Κούπας κέρδισε την κατοχή έκανε το σουτ που απέκρουσε ο Γιουνούζογλου όμως ο Κωνσταντίνος Μίλκογλου που ακολουθούσε την φάση πήρε το ριμπάουντ και από κοντά την έστειλε στα δίχτυα για το 0-1.

Στην επανάληψη η ομάδα της Ελπίδας αναζήτησε την ισοφάρισε πιέζοντας πολύ ψηλά την αντίπαλο της και στο 48′ έχασε μεγάλη ευκαιρία για να το καταφέρει όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Τηλαβερίδη ο Μποίτσης έπιασε το σουτ από την καρδιά της άμυνας του Κουτσού με την μπάλα να περνά ελάχιστα δίπλα από την εστία. Η Ελπίδα είχε νέα πολύ μεγάλη φάση στο 71′ με την προσπάθεια του Ζυκολάρι να διώχνει πάνω στην γραμμή ο Κοψαλίδης

Όσο περνούσε η ώρα με το ματς να έχει αρκετές διακοπές από πτώσεις παικτών απο δυνατές μονομαχίες, πάντα σε αγωνιστικά πλαίσια, και με την κούραση στους γηπεδούχους που έδιναν μεγάλη μάχη για να ισοφαρίσουν να είναι εμφανής η ομάδα του Κουτσού προσπάθησε να “καθαρίσει” με αντεπιθέσεις όμως δεν είχε καλές τελικές επιλογές με πιο σημαντική φάση αυτή στο 76′ όταν μετά από ο Μουστάκης βγήκε στα πλάγια έκανε το γύρισμα με το σουτ του Σιδηρά να μπλοκάρει ο Γιουνούζογλου

Το τελευταίο σφύριγμα της λήξης βρήκε τους παίκτες και τους φίλους του Κουτσού να πανηγυρίζουν για τη νίκη που μπορεί να αποδειχτεί πολύ κομβική για τη συνέχεια του πρωταθλήματος με άπαντες να αφιερώνουν τη νίκη στον βετεράνο παίκτη της ομάδας και εκ των βασικών χρηματοδοτών της ομάδας Ανδρέα Γκλαβίνη που είχε τα γενέθλια του.

Ενώ στη Γενισέα υπήρχε στεναχώρια που η καλή και μαχητική εμφάνιση της ομάδας δεν συνοδεύτηκε από θετικό αποτέλεσμα.

Επόμενο ματς για τον πρωτοπόρο Παύλο Μελά το Σάββατο στην Θαλασσιά με Αναγέννηση, ενώ η Ελπίδα το Σάββατο θα φιλοξενήσει τον Ορφέα Ξάνθης σε ένα επίσης πολύ ενδιαφέρον και δυνατό ματς

Την αναμέτρηση διεύθυνε ο Γιώργος Δρακίδης με βοηθούς τους Δημήτρη Παπαδόπουλο και Αχιλλέα Τόσκα

ΕΛΠΙΣ ΓΕΝΙΣΕΑΣ(Κ. Τερζανίδης): Γιουνούζογλου, Λεσκόφτσης, Παπαστεφάνου, Μποίτσης(72′ Ευθυμιάδης Γ.), Τσετινές(46′ Τηλαβερίδης), Μελισσόπουλος, Δημητριάδης(79′ Τουμπαρίδης), Ζυκολάρι, Αρβανιτίδης, Γκασιμπαγιαζίδης, Ευθυμιάδης Μ.

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ ΚΟΥΤΣΟΥ(Χρ. Μαλαδένης): Λαπαδώνης, Σαμαράς, Σεβδίλης Ν., Τυριάκης, Πεντεζίδης, Δεληωρίδης(73′ Αβερόπουλος), Τεφήκογλου(30′ λ.τρ. Γούλας), Κουψαλίδης, Κούπας, Μίλκογλου(73′ Σιδηράς), Στεπανιάν(61′ Μουστάκης)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 

1. Παύλος Μελάς Κουτσού  40 (34-12)

2. ΑΟ Βιστωνίδα   36 (46-6) **

3. Ορφέας Ξάνθης  35 (41-10)

4. Ηρακλής Ζυγού   35 (36-11)

5. Απόλλων Ξάνθης  28 (35-19)

6. Φίλιππος Δροσερού   23 (28-23) **

7. Ελπίδα Γενισέας   18 (27-24)

8. ΑΠΟΞ  18 (22-28)

9. Αναγέννηση Θαλασσιάς  12 (12-24)

10. Ασπίδα Ξάνθης   9 (14-38)

11. Κεραυνός Λευκόπετρας   7 (10-71)

12. Ατρόμητος Χρύσας  -5 (6-44)*

*Ο Ατρόμητος Χρύσας έχει δεχτεί δύο μηδενισμούς και αφαίρεση -10 βαθμών.

**Έχουν ματς λιγότερο

ΔΕΙΤΕ ΠΛΟΥΙΣΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΑΚΟ ΤΟΥ SA ΕΔΩ

Share it