Search

Μεγάλη μάχη και στους σκόρερ της Α’ ΕΠΣ Ξάνθης, πάτησε κορυφή με εντυπωσιακό 20αρι ο Χρήστος Μαρκοσιάν! Οι 9 top scorer

Με την διεξαγωγή της 15ης αγωνιστικής συνεχίστηκε η δράση στο πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣ Ξάνθης, με δύο εκκρεμότητες, με την μάχη του τίτλου να συνεχίζεται με αμείωτο ενδιαφέρον βέβαια με ανάλογη μάχη όπως αυτή του τίτλου γίνεται και στους σκόρερ με τον Χρήστο Μαρκοσιάν να οδηγεί την κούρσα και από κοντά ο Κώστας Ξαντινίδης.

Συνολικά έως τώρα έχουν σημειωθεί 287 γκολ έως τώρα(6 άνευ αγώνα), με τον Ορφέα Ξάνθης μαζί με την Βιστωνίδα να έχουν την πιο παραγωγική επίθεση με 39 γκολ ενεργητικό, τον ακολουθεί από κοντά ο Ηρακλής Ζυγού με 36 τέρματα και ο Απόλλων Ξάνθης με 34 γκολ, την πρώτη πεντάδα συμπληρώνει ο Παύλος Μελάς με 31.

Όσον αφορά την καλύτερη άμυνα στην κορυφή είναι η Βιστωνίδα που έχει δεχτεί 6 τέρματα με τον Ορφέα να ακολουθεί με 9, ακολουθεί με 10 ο Ηρακλής Ζυγού και 11 ο Παύλος Μελάς, την πρώτη πεντάδα συμπληρώνει ο Απόλλων Ξάνθης με 19 γκολ.

Όσον αφορά τα ατομικά στατιστικά στην κορυφή έχουμε με εκπληκτική σεζόν τον νεαρό επιθετικό του Απόλλωνα Ξάνθης, Χρήστο Μαρκοσιάν που έφτασε αισίως τα 20 τέρματα!

Ακολουθεί από κοντά με 4 γκολ απόσταση ο πολύπειρος, Κώστας Ξαντινίδης του Ορφέα Ξάνθης που βρίσκεται στα 16 τέρματα 7 στροφές πριν το φινάλε του πρωταθλήματος.

Στην τρίτη θέση ισοβαθμούν οι Λάζαρος Ορφανίδης και Στέλιος Κωφίδης του Ηρακλή Ζυγού που έχουν σκοράρει αμφότεροι από 8 τέρματα. Την πρώτη εξάδα συμπληρώνουν ο τρίτος του Ηρακλή που φιγουράρει στις πρώτες θέσεις, με τον Γιάννη Ισκελή να έχει πετύχει 7 τέρματα όσα έχει και ο Ιορδάνης Γκιορτζίνης της Βιστωνίδας που πλέον συνεχίζει στον Άρη Αβάτου.

 

Την λίστα των 9 τοπ σκόρερ συμπληρώνουν ο Πάρης Κοτόπουλος της Βιστωνίδας, ο Μάριος Ευθυμιάδης της Ελπίδας Γενισέας και ο Γιώργος Μαστανιάδης της ΑΠΟΞ. Να αναφέρουμε πως οι 9 τοπ σκόρερ έχουν πετύχει 84 τέρματα.

Αναλυτικά οι 9 τοπ σκόρερ της Α κατηγορίας:

20 γκολ: Χρήστος Μαρκοσιάν (Απόλλων Ξάνθης)

16 γκολ: Κώστας Ξαντινίδης (Ορφέας Ξάνθης)

8 γκολ: Λάζαρος Ορφανίδης, Στέλιος Κωφίδης (Ηρακλής Ζυγού)

7 γκολ: Γιάννης Ισκελής (Ηρακλής Ζυγού), Ιορδάνης Γκιορτζίνης (ΑΟ Βιστωνίδας)

6 γκολ: Πάρης Κοτόπουλος (ΑΟ Βιστωνίδας), Μάριος Ευθυμιάδης (Ελπίς Γενισέας), Γιώργος Μαστανιάδης (ΑΠΟΞ)

Share it