Search

Photos: Παλικάρι ο Άρης Πετεινού στάθηκε εξαιρετικά κόντρα στον ισχυρό ΑΟΚ στην Καβάλα!

Τι και αν αγωνίστηκε με αρκετές απουσίες ο Άρης Πετεινού στάθηκε αξιοπρεπέστατα κόντρα στον πρωτοπόρο και αήττητο στην έδρα του ΑΟΚ, με το τελικό 1-0 να δίνει το τρίποντο στους “αργοναύτες” αλλά φέρνει και ικανοποίηση στους ξανθιώτες για την μαχητικότατη εμφάνιση

Το γκολ που έμελλε να κρίνει το ματς ήρθε πολύ νωρίς στο παιχνίδι, καθώς μόλις στο 3′ ο Χρήστος Καρακώστας έβαλε μπροστά στο σκορ τον ΑΟΚ στην πρώτη αξιοσημείωτη στιγμή του ματς.

Οι γηπεδούχοι στο πρώτο μέρος είχαν την κατοχή όμως δυσκολευόταν απέναντι στην εξαιρετικά οργανωμένη αμυντικά ομάδα του Άρη πτο προσπαθούσε κυρίως με κόντρα επιθέσεις να δημιουργήσει καταστάσεις στην εστία του Αστρά. Η μοναδική αξιόλογη στιγμή πέρα από το γκολ ήταν για τους γηπεδούχους στο 19′ όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ξανθιώτη, Φίλιππου Δημητριάδη ο Τζελίδης πήρε την κεφαλιά χωρίς να βρει στόχο.

Στην επανάληψη ο Άρης αιφνιδίασε τους Καβαλιώτες και έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση έχοντας πολύ μεγάλη ευκαιρία με τον Άλη Ερτουρούλ που βγήκε εξαιρετικά στην πλάτη της άμυνας πέρασε και τον Αστρά όμως δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα για την ισοφάριση.

Μετά την μεγάλη φάση του Άρη οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να “καθαρίσουν” το ματς για να μην βρεθούν προ εκπλήξεως, και είχαν καλή στιγμή στο 52′ με το σουτ του Δημητριάδη να περνά ελάχιστα άουτ, ενώ πολύ καλή στιγμή είχε στο 54′ και ο επίσης ξανθιώτης Θανάσης Ιωαννίδης για τους γηπεδούχους.

Στο 78′ η ομάδα της Καβάλας κέρδισε πέναλτι με τον Γκέκα να αναλαμβάνει την εκτέλεση, όμως για ακόμα ένα ματς ο εκπληκτικός Δημήτρης Κοτσάκης φώναξε “παρών” αποκρούοντας εντυπωσιακά την εκτέλεση κρατώντας το 1-0 που έμεινε μέχρι το φινάλε του αγώνα

Αγχώθηκε αλλά κέρδισε η Καβάλα που παρέμεινε στην κορυφή φτάνοντας τους 52 βαθμούς και έχει μεσοβδόμαδα το εξ΄ αναβολής ματς με Αετό στην Βαρβάρα(31/1) πριν το σημαντικό ματς με τον Απόλλωνα στο Παραλίμνιο. Βασικοί ξεκίνησαν για τον ΑΟΚ οι ξανθιώτες Φίλιππος Δημητριάδης(εξαιρετικός για ακόμα ένα ματς), Νίκος Σαμπανίδης ενώ ως αλλαγή μπήκε στο ματς ο Θανάσης Ιωαννίδης

Μπορεί με αυτό το αποτέλεσμα ο Άρης Πετεινού να μένει στους 9 βαθμούς όμως το παράσημο για τους ξανθιώτες είναι σε ακόμα ένα μεγάλο ματς στάθηκαν αξιοπρεπέστατα ζορίζοντας όσο μπορούσε τον αντίπαλο του. Πλέον στους “κιτρινόμαυρους” στρέφουν την προσοχή τους στο εντός έδρας ματς με την Βέροια την ερχόμενη Κυριακή(4/2)

Την αναμέτρηση διεύθυνε ο Βασίλης Χορόζογλου με βοηθούς τους Μπόιτσιο και Παυλίδη της ΕΠΣ Δράμας

ΑΟ ΚΑΒΑΛΑ(Τ. Καβακάς): Αστράς, Δαλιανόπουλος, Δημητριάδης, Δερμιτζάκης, Σμίλτος, Μέτσε, Αλτιντζής (21’ Θ. Ιωαννίδης, 60’ Γκέκας), Τζελίδης, Καρακώστας, Παπαδόπουλος, Σαμπανίδης (46’ Λαγός)

ΑΡΗΣ ΠΕΤΕΙΝΟΥ(Αν. Νεοφυτίδης): Κοτσάκης, Παπαδόπουλος, Σαρηγιαννίδης, Παυλίδης, Σιδηρόπουλος, Τσαγάλας, Τυριάκης, Αλή (60’ Τσάκαλος), Αμανατίδης, Γιαννακός, Τσέκος (81’ Μπουρλόγλου)

Ευχαριστούμε πολύ τον καλό φίλο και συνάδελφο Τάσο Πατσίδη και την proininews.gr για την ευγενική παραχώρηση φωτoγραφιών. Δείτε τις ΕΔΩ

Share it