Search

Η ξεχωριστή στιγμή του 14χρονου Αβραάμ Εφραίμ Αβραμίδη του Άρη Πετεινού και βαδίζει στα χνάρια του πατέρα του Δημήτρη!

Το παιχνίδι του Άρη Πετεινού με το Νέστο Χρυσούπολης ήταν ένα ιδιαίτερο παιχνίδι για τους “κιτρινόμαυρους” που μπορεί να έχασαν το παιχνίδι με 2-0 ωστόσο η φάση του 81′ είναι μια στιγμή που θα μείνει χαραγμένη τόσο ιστορία του συλλόγου αλλά ειδικότερα στη μνήμη του 14χρονου Αβραάμ Εφραίμ Αβραμίδη που έκανε το ντεμπούτο του στην Γ’ Εθνική καταχειροκροτούμενος!

Άλλωστε αυτό ήταν το ντεμπούτο του γεννημένου στις 22 Αυγούστου του 2009 Αβραάμ Εφραίμ που ξεκίνησε από την Ακαδημία του ΑΟΞ όμως εδώ και δύο χρόνια βρίσκεται στην Ακαδημία του Άρη Πετεινού έχοντας ζήσει μεγάλες στιγμές. Ο 14χρονος Αβραμίδης ήταν μέλος της περσινής πρωταθλήτριας ΕΠΣ Ξάνθης Κ14 του Πετεινού ενώ φέτος είναι βασικό στέλεχος της Β’ ομάδας του συλλόγου που κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις στο Β’ τοπικό υπό τις οδηγίες και τις δύο χρονιές του Γιάννη Καραγκιόζη.

Όμως αυτό που αναμφίβολα η στιγμή της χρονιάς για τον Αβραάμ Εφραίμ Αβραμίδη είναι αυτή του 81′ λεπτού στο ματς με το Νέστο Χρυσούπολης όταν ο Τάσος Νεοφυτίδης του έδωσε το “βάπτισμα του πυρός” στην Γ’ Εθνική κατηγορία! Μάλιστα αυτή είναι και μια ιστορική στιγμή καθώς ο 14χρονος μεσοεπιεθετικός είναι από τους μικρότερους παίκτες σε ηλικία που έχουν αγωνιστεί στον 1ο όμιλο της Γ’ Εθνικής, το ρεκόρ σε όλο το πρωτάθλημα το έχει ο Απόστολος Τσότσουλας της Καστοριάς που είναι γεννημένος στις 2 Δεκεμβρίου 2009

Μια ιδιαίτερα σημαντική στιγμή για τον πιτσιρικά, τον σύλλογο και την Ακαδημία του Πετεινού αλλά ακόμα περισσότερο για την οικογένεια και δη τον περήφανο πατέρα, Δημήτρη που ήταν παρών στο γήπεδο και απόλαυσε την στιγμή της πρώτης συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής του γιου του. Άλλωστε ο μικρός έχει εξαιρετικό πρότυπο καθώς ο πατέρας του έχει γράψει ιστορία στο ποδόσφαιρο της Ξάνθης έχοντας μεγάλη καριέρα από τους Ερασιτέχνες ΑΟΞ, ακολούθως επαγγελματίας στην μεγάλη ομάδα της πόλης ενώ για πολλά χρόνια είχε γεμάτες χρονιές σε Εθνικές κατηγορίες με την φανέλα του Ορφέα και όχι μόνο.

Στον Πετεινό έχουν αποφασίσει σε όλο το δεύτερο γύρο να δώσουν ευκαιρίες στα παιδιά της Ακαδημίας που πιστεύουν πολύ και έχουν όλο το μέλλον μπροστά τους για να ζήσουν στιγμές σαν και αυτή,  έχοντας την ευκαιρία να αγωνιστούν στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας.

 

Share it