Search

Μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις Αλεξανδρούπολη FC & Εθνικός (+photos)

Ισόπαλο έληξε το ντέρμπι κορυφής στην Α’ κατηγορία της ΕΠΣ Έβρου, με τις Αλεξανδρούπολη FC και Εθνικό Αλεξανδρούπολης να αναδεικνύονται ισόπαλοι 1-1. 

Σε ένα ντέρμπι που κυριάρχησαν οι δυνατές μονομαχίες και οι πολλές διακοπές, χωρίς ιδιαίτερο θέαμα, οι δύο ομάδες είχαν από ένα καλό ημίχρονο, με τον Εθνικό να είναι καλύτερος στο πρώτο και την Αλεξ/πολη να ανεβάζει στροφές και να ισοφαρίζει στο δεύτερο. Αυτή ήταν η πρώτη απώλεια βαθμών για την πρωτοπόρο μετά από 12 αγωνιστικές, με την ομάδα του Γιάννη Δορουγιδένη πάντως να διατηρεί το αήττητο, την πρωτιά και την διαφορά των 6 βαθμών από την 2η θέση και τον Εθνικό του Ζόραν Στοΐνοβιτς.

Στο 13′ ο Κώστας Πατσιώρας εκτέλεσε ένα φάουλ με τον Λαφαζάνη να διώχνει με τις γροθιές. Στο 24′ θα υπάρξει «μίνι» σύρραξη στο ματς μετά από ένα επικίνδυνο μαρκάρισμα από πλευράς Αλεξανδρούπολης, αλλά με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων τα πνεύματα θα ηρεμήσουν. Στο 27′ μετά από ωραία εκτέλεση φάουλ του Αμπραχαμιάν, ο Σίνης με κεφαλιά θα δώσει προβάδισμα στον Εθνικό.

Με το ξεκίνημα του β’ μέρους, ο Καπουσούζης προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον γκολκίπερ της Αλεξ/πολης από μακρινή απόσταση αλλά αυτός μπλόκαρε. Στο 53′ νέα προσπάθεια από τον Παπαδάκη, λίγο πάνω από την εστία η μπάλα από το σουτ που δοκίμασε. Στο 56′ ο Λαφαζάνης και το οριζόντιο δοκάρι θα σταματήσουν την προσπάθεια του Κώστα Πατσιώρα για ισοφάριση. Ότι δεν κατάφερε σε αυτή την φάση, το πέτυχε 10 λεπτά αργότερα ο αρχηγός των τυπικά γηπεδούχων, όταν με πολύ όμορφη εκτέλεση φάουλ έστειλε τη μπάλα στο δεξί παραθυράκι του Λαφαζάνη για το 1-1. Στο 70′ ο Ράλλης θα εκτελέσει ένα κόρνερ με τον Λαφαζάνη να απομακρύνει με γροθιές.

Με αυτό το αποτέλεσμα η Αλεξανδρούπολη FC παρέμεινε 1η με 31 βαθμούς και ο Εθνικός 2ος με 25.

Διαιτητής: Φιλιππίδης – Βοηθοί: Γεωργακούδης, Θάνος.

Συνθέσεις: 

Αλεξανδρούπολη FC (Γιάννης Δορουγιδένης): Παπαδόπουλος, Παπαγεωργίου, Ράλλης, Γκουντενούδης (46′ Ακρίβος), Σωτηράκης, Πατσιώρας Α. (79′ λ.τρ. Μουρατίδης), Γκαβανόζης (59′ Μανδάνης), Σεντεμέντες (59′ Δεδελούδης), Βαρσαμίδης, Πατσιώρας Κ., Κυριζάκης (89′ Γκαϊδατζής.

Εθνικός Αλεξανδρούπολης (Ζόραν Στοΐνοβιτς): Λαφαζάνης, Ανθόπουλος, Καλλιμάνης, Κομεσίδης, Σίνης, Σαραντάκης, Παπαδάκης (75′ Λημνιός), Αμπραχαμιάν, Καπουσούζης, Τρανόπουλος (89′ Μυλωθρίδης), Κυδωνάκης (87′ Καλαϊτζίδης).

Δείτε φωτογραφίες:

Share it