Search

Συνάντηση με Υπουργό Αθητισμού των Προέδρων ΕΠΣ Θράκης & Ξάνθης για το ζήτημα της ενεργειακής αναβάθμισης!

Στην Αθήνα βρέθηκαν ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Θράκης, Δαμιανός Γαβριηλίδης και ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Ξάνθης, Γιάννης Δαλακούρας που συμμετείχαν στην συνάντηση των 19 ΕΠΣ που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης των εγκαταστάσεων τους.

Ο Υπουργός, κατά τη συνάντηση με αντιπροσωπείες από τις 19 ΕΠΣ, οι οποίες τον ευχαρίστησαν θερμά για τις άμεσες ενέργειές του και την αποτελεσματική συνεργασία, δήλωσε: «Με κοινή προσπάθεια ενώσαμε τις δυνάμεις μας στο αξιακό πλαίσιο του αθλητισμού αλλά και της περιβαλλοντικής ευαισθησίας. Τα αποτελέσματα, εκτός από τις οικονομίες κλίμακος που λειτουργούν υπέρ των ΕΠΣ, καθώς πρόκειται για μία μόνιμη έμμεση χρηματοδότηση σε ετήσια βάση, δίδουν και ένα πολύ ισχυρό οικολογικό αποτύπωμα, κάτι που είναι τόσο επίκαιρο και τόσο αναγκαίο στην περίοδο που ζούμε.  Με τέτοιες ενέργειες και δράσεις ισχυροποιούμε τους δεσμούς και τη συνεργασία μεταξύ της Πολιτείας και των αθλητικών φορέων, ισχυροποιούμε την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη, απαραίτητα στοιχεία για να προχωρήσουμε στο αύριο, με έμπρακτη αγάπη για τον αθλητισμό».

Θυμίζουμε πως η συνάντηση έγινε στα πλαίσια της ενεργειακής αναβάθμισης σε 32 γήπεδα ποδοσφαίρου σε όλη την χώρα, στα οποία φιλοξενούνται σωματεία των κατά τόπους ΕΠΣ. Η εκτέλεση του συγκεκριμένου έργου, συνολικού ποσού 806.263,57€., μέσω έκτακτης  επιχορήγησης των 19 ΕΠΣ στις οποίες ανήκουν τα εν λόγω γήπεδα και διεξάγονται τοπικά πρωταθλήματα, αφορά στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σταθμών για την εξυπηρέτηση των Ηλεκτρικών Φορτίων από Αυτοπαραγωγό (Netmetering) σύστημα.

Η δράση εντάσσεται στον νέο οδηγό του Υπουργείου για την «ανάπτυξη καθαρών τεχνολογιών και μέτρων στις αθλητικές εγκαταστάσεις στην Ελλάδα» και έχει σπουδαία περιβαλλοντική σημασία, που θα αφήσει θετικό οικολογικό αποτύπωμα.

Η ενεργειακή αναβάθμιση με αυτοπαραγωγή ρεύματος με Φ/Β Netmetering παρουσιάζει τα εξής πολυδιάστατα πλεονεκτήματα:

> σημαντική μείωση (μέχρι και μηδενισμό) στο κόστος ρεύματος,

> επένδυση με πολύ μικρό μέσο όρο απόσβεσης,

> περιβαλλοντικό όφελος,

Έτσι, αποτελεί συνδυαστικά και ελάφρυνση των οικονομικών υποχρεώσεων των ΕΠΣ από τις σημαντικές χρεώσεις τους για την ενεργειακή κάλυψη των αναγκών τους. Μάλιστα, η τέλεση των έργων αναβάθμισης πραγματοποιείται εντός πολύ σύντομου χρονικού διαστήματος, καθώς υπήρξε άμεση συνεργασία του Υπουργείου με τις ποδοσφαιρικές Ενώσεις, που ακολουθούν συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα χωρίς αποκλίσεις.  Ήδη, στην Έξω Αγυιά Πάτρας και στην Ξάνθη η τοποθέτηση των φωτοβολταϊκών είτε έχει ολοκληρωθεί η βρίσκεται στο τελικό στάδιο, ενώ εκτιμάται ότι στα περισσότερα γήπεδα οι απαραίτητες εργασίες θα έχουν αποπερατωθεί μέσα στο προσεχές δίμηνο.

Σε θερμό κλίμα τετ-α-τετ του Γιάννη Δαλακούρα με τον Υπουργό για το ζήτημα του Ενωσιακού

Επ’ ευκαιρία της συνάντησης για την ενεργειακή αναβάθμιση ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Ξάνθης, Γιάννης Δαλακούρας, σύμφωνα με πληροφορίες του Sportsaddict είχε συνάντηση σε πολύ καλό κλίμα με τον Υπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση για το πολύ σημαντικό για την Ένωση ζήτημα του Ενωσιακού γηπέδου και των καταστροφών που είχε υποστεί από την έντονη κακοκαιρία.

Ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Ξάνθης είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τον Υπουργό για την κατάσταση και όλες τις ενέργειες που έχουν γίνει αλλά και αυτές που θα γίνουν από την πλευρά του για να μπορέσει να γίνει ολικό λίφτινγκ στο Ενωσιακό και αλλαγή του κατεστραμμένου χλοοτάπητα. Ο Υπουργός τόνισε πως θα είναι στο πλευρό του Γιάννη Δαλακούρα σε ότι μπορέσει να βοηθήσει το Υπουργεί εξάρωντας την προσπάθεια του Προέδρου της ΕΠΣ Ξάνθης, ο οποίος μάλιστα για το συγκεκριμένο ζήτημα πέρα από τις συνομιλίες που είχε θα έχει συναντήσεις τόσο με τον Δήμο Ξάνθης όσο και με την Περιφέρεια που επίσης έχουν εκφραστεί θετικά στο να βοηθήσουν όπως μπορούν για την επίλυση του σημαντικού προβλήματος, για έναν χώρο που άλλωστε φιλοξενεί εκατοντάδες παιδιά καθημερινά είτε για προπονήσεις Ακαδημιών είτε για αγώνες Παιδικών και Μεικτών.

Share it