Search

Προσκυνητές Ροδόπης: Η γηραιότερη κάτοικος είναι 102 ετών και έχει ψυχή μικρού παιδιού!

Στον όμορφο χώρο της λέσχης Προσκυνητών έγινε το βράδυ της Τρίτης 9 Ιανουαρίου ο χορός της γυναικοκρατίας, όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Πάνος Παρασκελίδης. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Μανώλης Ταπατζάς, ο δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών Απόστολος Ιωάννου, οι αντιδήμαρχοι Χαράλαμπος Καρύδης και Γιώργος Δόγκας κι ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Αβραμίδης.

«Τιμώμενο πρόσωπο στη βραδιά ήταν η κυρία Μαρία Μοσχίδου η γηραιότερη κάτοικος του χωριού και αγαπημένη γιαγιά όλων μας» ενημέρωσε ο Πάνος Παρασκελίδης και περιέγραψε: «Η γιαγιά Μαρία είναι η ζωντανή ιστορία του χωριού. Γεννημένη στο Μικρό Μπογιαλίκη της ανατολικής Ρωμυλίας πριν 102 χρόνια τη θαυμάζουμε που κάθε Κυριακή με γοργό βήμα πηγαίνει στην εκκλησία, τη θαυμάζουμε και την αγαπάμε για το σπινθηροβόλο πνεύμα και την καλοσύνη της που μας παραδειγματίζει πως μπορεί ένας άνθρωπος σε αυτή την ηλικία να έχει ψυχή μικρού παιδιού. Να την έχει ο Θεός καλά».

Την όμορφη βραδιά επιμελήθηκε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Προσκυνητών, με την πρόεδρό του Νίτσα Αγγελακούδη να τιμά την κα Μαρία.

Πηγή: xronos.gr

Share it