Search

Με το “δεξί” στο 2024 ο Πανθρακικός που ήταν καλύτερος και…λυτρώθηκε στο φινάλε με Λαρέα κόντρα στο Παραλίμνιο!

Χάρις σε τέρμα του Χουάν Λαρέα στο 93′ ο Πανθρακικός αν και τα…χρειάστηκε πανηγύρισε μια πολύ σημαντική εντός έδρας νίκη επί του Απόλλωνα Παραλιμνίου με 2-1 στο πρώτο  παιχνίδι του 2024.

Η ομάδα του Γιώργου Μαραντά μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και αφού απείλησε με Χαλκιαδάκη, Βάσκο και Χαλκιαδάκη κατάφερε τελικά στο 41′ να λύσει τον γόρδιο δεσμό και με σούτ του Γιώργου Ρουμπιέ να κάνει το 10 που ήταν και το σκορ ημιχρόνου.

Οι “πράσινοι” μπήκαν πολύ δυνατά και στο δεύτερο μέρος έχοντας πολύ καλές στιγμές με Γιανακιτσίδη και Βάσκο, με τους φιλοξενούμενους να προσπαθούν από την μεριά τους κυρίως με κόντρα επιθέσεις να φανούν απειλητική προς την εστία του Παϊτέρη. Στο 81′ και κόντρα στην ροή του αγώνα η ομάδα των Σερρών κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Τζαμπέγια μετά από αναμπουμπούλα στην περιοχή του Πανθρακικού

Το γκολ της ισοφάρισης “αφύπνισε” τους παίκτες του Πανθρακικού που πίεσαν πολύ για το γκολ της νίκης είχαν χαμένο πέναλτι στο 86′, με τον Γκαϊδατζάκη να νικά τον Βάσκο, και τελικά στο 93′ ο Χουάν Λαρέα με προβολή εντός περιοχής σκόραρε κάνοντας το 2-1, ένα τέρμα που όπως ήταν λογικό πανηγυρίστηκε έξαλλα.

Με τον καλύτερο τρόπο έκλεισε τον πρώτο γύρο ο Πανθρακικός έχοντας απολογισμό 11 νίκες, 4 ισοπαλίες και 2 ήττες, με τους “πράσινους” στην πρεμιέρα του Β’ γύρου να παίζουν στην Ευκαρπία με την τοπική Νίκη. Από την άλλη η ομάδα του Παραλιμνίου τελείωσε τον πρώτο γύρο με 25 βαθμούς έχοντας 7 νίκες, 4 ισοπαλίες και 6 ήττες και την επόμενη αγωνιστική θα παίξουν εντός με Ποσειδώνα Νέας Μηχανιώνας.

Την αναμέτρηση διεύθυνε ο Παναγιώτης Τσοπουλίδης με βοηθούς τους Εμίν Κεχαγιά και Αχιλλέα Τόσκα της ΕΠΣ Ξάνθης

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Γ. Μαραντάς): Παϊτέρης, Καλογρανάς, (87′ Στοϊνοβιτς), Λαρέα, Σαπνάρας, Κωσταρέλης, Ιβάν Σίλβα, Μπρούνο Χαλκιαδάκης (74΄ Παχούμης), Πεχλιβανόπουλος, Ρουμπιές, Βάσκος, Γκουτσίδης (36′ Γιανακιτσίδης)

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ (Γκιόκας): Γκαιδατζάκης, Τσιμίκας (70′ Ταράσης), Τσομαχασβίλι, Κουτζαβασίλης, Ελέζι, Γκούμας, Νικολαϊδης (70′ Γιαννόπουλος), Τζαμπέγια, Καριοφύλλης, Κατσαμάγκας, Πέτρου (86′ Ζαβέρδας)

Share it