Search

Είχε ουσία η Καβάλα που κέρδισε Άρη Αβάτου και αναδείχτηκε Πρωταθλήτρια Χειμώνα στον 1ο όμιλο της Γ’ Εθνικής!

Σκοράροντας ένα γκολ στο ξεκίνημα κάθε ημιχρόνου Καβάλα επικράτησε του ελλιπή Άρη Αβάτου στο “Ανθή Καραγιάννη” και ολοκλήρωσε ιδανικά τις υποχρεώσεις της για το 2023 σε αντίθεση με τους “κιτρινόμαυρους” που υπέστησαν την τρίτη διαδοχική ήττα.

Η ομάδα της Καβάλας μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και στο 10′ πήραν κεφάλι στο σκορ με τον Βασίλη Παπαδόπουλο μετά από πάσα του Σάββα Γκέντσογλου, στο τελευταίο ματς του έμπειρου μέσου με την φανέλα της Καβάλας.

Μετά το γκολ η ομάδα της Καβάλας συνέχισε να έχει τον έλεγχο του αγώνα έχοντας και δύο πολύ καλές στιγμές με Γκέκα, με τους ξανθιώτες να έχουν προσπαθούν να βρουν τον τρόπο να απειλήσουν έχοντας πολύ καλή στιγμή με Σαμπανίδη χωρίς όμως να αλλάξει κάτι μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους.

Όπως στο πρώτο έτσι και στο δεύτερο ο ΑΟΚ μπήκε δυνατά και στο 51′ διπλασίασε τα τέρματα του με σκόρερ τον Κοσμά Γκέκα, που σκόραρε κόντρα στην πρώην ομάδα του με τον ίδιο να μην πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε σεβόμενος το έντονο “κιτρινόμαυρο” παρελθόν του.

Μετά και την επίτευξη του δεύτερου γκολ ο ρυθμός του αγώνα έπεσε με τους γηπεδούχους πάντως να έχουν δύο καλές στιγμές σε σουτ του Καζαντζίδη αλλά και μια μεγάλη επέμβαση του Νταφόπουλου σε τετ α τετ με τον Παπαδόπουλο

Με αυτή τη νίκη η Καβάλα μια στροφή πριν το φινάλε του πρώτου γύρου κατέκτησε τον άτυπο τίτλο της “Πρωταθλήτριας Χειμώνα” φτάνοντας τους 43 βαθμούς πανηγυρίζοντας την 14η νίκη της στο πρωτάθλημα. Επόμενο ματς για την ομάδα του Τίμου Καβακά που θα απολαύσει χαλαρές διακοπές θα είναι στις 14 Γενάρη με την Αναγέννηση Επανομής εντός έδρας, καθώς στο τελευταίο ματς του πρώτου γύρου στις 7 Ιανουαρίου έχει ξεκούραστο τρίποντο με το Αγγελοχώρι που αποχώρησε από το πρωτάθλημα.

Τρίτη σερί ήττα για τον Άρη Αβάτου, που για πρώτη φορά βρίσκεται στην επικίνδυνη ζώνη, μένοντας στους 18 βαθμούς και πλέον απαιτείται συγκέντρωση και αντίδραση για την ομάδα της Ξάνθης αρχής γενομένης απο την αναμέτρηση με την Βέροια στην Φελώνη στις 7 Ιανουαρίου.

Την αναμέτρηση διεύθυνε ο Δημήτρης Γκαϊτατζής με βοηθούς τους Παυλίδη και Χατζηνάκο της ΕΠΣ Δράμας.

ΑΟ ΚΑΒΑΛΑ(Τ. Καβακάς): Αστράς, Δαλιανόπουλος (69′ Γιαγτζίδης), Σμίλτος (69′ Δερμιτζάκης Π.), Περδίκης, Καζαντζίδης, Δημητριάδης Φ., Γκέντσογλου, Τζελίδης (69′ Καρακώστας), Σαλπιγγίδης (58′ Ιωαννίδης), Παπαδόπουλος, Γκέκας (69′ Δερμιτζάκης Α.)

ΑΡΗΣ ΑΒΑΤΟΥ(Κ. Μπεδρελής): Νταφόπουλος, Χασάν Λεωντσάκος, Τενεκές, Κουτσούμπας, Ψεμματάς(87′ Μπαμπαλής), Κουτσός, Σαμπανίδης, Αραμπατζής(54′ Θεοδωρόπουλος), Αναγνωστόπουλος(73′ Παπαχρήστου), Κοντογιαννίδης.

Photo Credit: Εφημερίδα Πρωινή, Τάσος Πατσίδης

Share it