Search

Αναβαθμίζονται με τοποθέτηση φωτοβολταϊκών τα Ενωσιακά γήπεδα Ξάνθης & Κομοτηνής!

Με πρωτοβουλίες της Διοίκησης και των Προέδρων Γιάννη Δαλακούρα (ΕΠΣ Ξάνθης) και Δαμιανού Γαβριηλίδη (ΕΠΣ Θράκης) οι δύο Θρακιώτικες Ενώσεις προχωρούν σε εκσυγχρονισμό των Ενωσιακών τους γηπέδων

Βλέπεται αμφότερες εντάχθηκαν μαζί με άλλες μόλις 15 Ενώσεις στο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης το οποίο υπογράφεται από τον Αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση και αφορά στην τοποθέτηση φωτοβολταϊκών στις Ενωσιακές εγκαταστάσεις.

Μια κίνηση πάρα πολύ σημαντική που θα βοηθήσει τόσο στο οικονομικό, όσον αφορά το ρεύμα, αλλά και τις χρήσεις των Ενωσιακών που θα αναβαθμιστούν αισθητά.  Το ποσό της επιχορήγησης προς την ΕΠΣ Θράκης, ανέρχεται σε 34 περίπου χιλιάδες ευρώ. ενώ τις ΕΠΣ Ξάνθης στις 17 χιλιάδες ευρώ, και αυτό έχει να κάνει με τα kw που θα τοποθετηθούν(10, 30 κ.α.). Πάντως αξίζει να τονιστεί πως η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ξάνθης που έχει πάρει όλες τις εγκρίσεις για τα 10kw που θα τοποθετηθούν οπότε σχετικά σύντομα θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες τοποθέτησης, ενώ οι υπόλοιπες Ενώσεις που έχουν βάλει περισσότερα kw θα χρειαστεί λίγος χρόνος για την έκδοση όλων των σχετικών αδειών από ΔΕΗ και όχι μόνο.

Ανάλογες επιχορηγήσεις για δοθούν και σε άλλες ενώσεις όταν αυτές θα έχουν καταλήξει στην ανάθεση ανάλογων έργων. Παρακάτω, δημοσιεύεται τμήμα της σχετικής απόφασης για την επιχορήγηση 17 των Ενώσεων:

Share it