Search

Γ. Μαυρωτάς: “Στόχος να είναι έτοιμος ο νέος τρόπος εισόδου στα γήπεδα στις 12 Φεβρουαρίου”

Η Κυβέρνηση συνεχίζει να εξετάζει τρόπους για να περιοριστεί η βία στα γήπεδα. Ένας από αυτούς θα αφορά και την αλλαγή στον τρόπο εισόδου σε αυτά.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς επεσήμανε ότι στοχεύει να βάλει τέλος στα εισιτήρια, τουλάχιστον με τη μορφή που τα ξέρουμε.

Στόχος τους είναι να γίνεται η είσοδος και η ταυτοποίηση όσων εισέρχονται στα γήπεδα μέσα από εφαρμογή τεχνολογίας NFC η οποία θα είναι συνδεδεμένη με τα τουρνικέ.

Συγκεκριμένα, ο ΓΓΑ ανέφερε: “Μέχρι τώρα αυτό που γινόταν ήταν ο έλεγχος των καμερών μια φορά το χρόνο πριν από την έναρξη των πρωταθλημάτων. Τώρα θα υπάρξει μία καθημερινή επιτήρηση για το εάν δουλεύουν τα συστήματα και να παίρνουμε την έγκριση από την αστυνομία.

Στο θέμα της εισόδου των θεατών στα γήπεδα δε θα γίνεται με ντου ή με κάποια φωτοτυπία ενός QR Code που δεν ξέρεις ποιος είναι. Είμαστε σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Όσοι πήγαν να δουν το Super Cup του καλοκαιριού μεταξύ της Μάντσεστερ Σίτι και της Σεβίλλης, θα είδαν οτι δεν υπήρχαν χάρτινα εισιτήρια. Πήγαιναν με το κινητό τους τηλέφωνο, το οποίο έχει την δυνατότητα να κάνει και ταυτοποίηση του κατόχου του εισιτηρίου. Με αυτό ανέπαφα θα πηγαίνει στο τουρνικέ, να ανοίγει και να μπαίνει, χωρίς να χρειάζεται αστυνομική δύναμη για την ταυτοπροσωπία”

Σε ερώτηση που έγινε για το εάν θα μπορούσε να είναι έτοιμο το σύστημα έτοιμο στις 12/2 είπε: “Αυτός είναι ο στόχος. Να έχουμε τα συστήματα σε εφαρμογή. Στο μεσοδιάστημα θα έχουμε και τη συνεργασία των ομάδων που και αυτές έχουν κοινό συμφέρον να αντιμετωπίσουμε έναν κοινό εχθρό”.

Share it