Search

Photos: Νίκησε στην Γενισέα και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου ΕΠΣ Ξάνθης ο Άρης Πετεινού!

Την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου ΕΠΣ Ξάνθης πανηγύρισε ο Άρης Πετεινού που κέρδισε με 4-0 στην Γενισέα την Ελπίδα και “τσέκαρε” το εισιτήριο του για την τετράδα εκεί οπού ήδη βρίσκονται οι ΑΟΞ & Παύλος Μελάς Κουτσού με το τελευταίο εισιτήριο να κρίνεται την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου και το ματς του Ορφέα Ξάνθης με τον Άρη Αβάτου στο γήπεδο ΑΟΞ.

Σε ένα ματς που ο Τάσος Νεοφυτίδης για τον Άρη προχώρησε σε αρκετές αλλαγές, ενώ στο ντεμπούτο του στον πάγκο της Ελπίδας ο Κώστας Τερζανίδης είχε να διαχειριστεί αρκετές απουσίες.

Η ομάδα του Άρη μπήκε πιο δυνατά στο ματς και στο 18′ απείλησε με ωραίο γυριστό του Ιάσωνα Εφέντη που πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο29′ Σιδηρόπουλος και Αμανατίδης συνεργάστηκαν άψογα με το σουτ του τελευταίου να περνά ελάχιστα άουτ.

Η ομάδα της Γενισέας προσπαθούσε κυρίως με ατομικές προσπάθειες Ευθυμιάδη και Γκασιμπαγιαζίδη να δημιουργήσει προβλήματα στους φιλοξενούμενους χωρίς όμως κάποιο αποτέλεσμα, με την ομάδα του Πετεινού να συνεχίζει να είναι πιεστική και στο 33′ ο Σιδηρόπουλος έκανε ωραία προσπάθεια και σουτ όμως ο Μέρτ Γιουνούζογλου απέκρουσε, με τον κίπερ της Ελπίδας να δηλώνει “παρών” και στο σουτ του Εφέντη στο 35′ μπλοκάροντας σταθερά στην τελευταία αξιόλογη στιγμή του πρώτου μέρους.

Στην επανάληψη η ομάδα του Άρη έχοντας και περισσότερες επιλογές στον πάγκο με τις αλλαγές που έγιναν έγινε ακόμα πιο επιθετική και στο 50′ ο Σιδηρόπουλος έκανε το κλέψιμο και με πολύ ωραίο τελείωμα άνοιξε το σκορ

Στο 53′ η ομάδα του Τάσου Νεοφυτίδη άγγιξε το γκολ όμως η κεφαλιά του Λάζαρου Παπαδόπουλου μετά την σέντρα του Σιδηρόπουλου πέρασε ελάχιστα άουτ, ενώ ίδια κατάληξη είχε στο 57′ η αντεπίθεση του Αλή που βρήκε ωραία τον Τυριάκη όμως το τελείωμα του δεύτερου δεν βρήκε στόχο.

Στο 62′ ο Αλή Ερτουρούλ με ωραία ατομική ενέργεια και σουτ έκανε το 2-0, ενώ στο 69′ ο ίδιος παίκτης έπιασε φοβερό σουτ με την μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι της Ελπίδας.

Στο 75′ ο Γιώργος Τσάκαλος με δυνατό σουτ εκτός περιοχής ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0 για να έρθει στο 79′ ο Χρήστος Τυριάκης με ωραίο τελείωμα να διαμορφώσει το τελικό σκορ

Το Κύπελλο είναι στόχος του Άρη με την ομάδα του Πετεινού να παίρνει σημαντική πρόκριση στα ημιτελικά έχοντας παράλληλα την ευκαιρία να δώσει ανάσες και πλέον άπαντες στρέφουν την προσοχή τους στο πολύ σημαντικό Κυριακάτικο ματς με τον Ορέστη Ορεστιάδας στο γήπεδο του Πετεινού.

Παρά την ήττα στην Γενισέα υπάρχει ικανοποίηση για την μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν οι παίκτες της ομάδας, ειδικότερα αν σκεφτούμε τις πολλές και σημαντικές απουσίες, με τον Κώστα Τερζανίδη να βγάζει χρήσιμα συμπεράσματα για τους παίκτες του και τι χρειάζεται για την ενίσχυση του Γενάρη. Ο νέος τεχνικός των “πράσινων” παράλληλα  με την ενίσχυση θέλει να βγάλει τον καλύτερο εαυτό των παικτών του και ήδη άπαντες έχουν στρέψει την προσοχή τους στο Σαββατιάτικο ματς στην Εκτενεπόλ με τον Απόλλωνα Ξάνθης για την 9η στροφή της Α’ κατηγορίας.

Την αναμέτρηση διεύθυνε ο Σεζέρ Φεράτογλου με βοηθούς τους Δημήτρη Παπαδόπουλο και Γιώργο Χρυσέλη

ΕΛΠΙΣ ΓΕΝΙΣΕΑΣ(Κ. Τερζανίδης): Γιουνούζογλου, Πορφυράκης (55′ Πελτεκίδης), Τοπάλ Αμέτ (65′ Εμίν Ογλού), Μελισσόπουλος, Ευθυμιάδης Γ.(46′ Παπαστεφάνου), Δημητριάδης Χ., Κίρατζη Εγκέ (73′ Ταχτσίδης), Μπουνταγκίδης Γ., Ευθυμιάδης Μ., Γκασιμπαγιαζίδης, Τσετινές

ΑΡΗΣ ΠΕΤΕΙΝΟΥ(Αν. Νεοφυτίδης): Θαλασσινός, Ασλανίδης (46′ Πουτακίδης), Αμανατίδης, Παυλίδης, Παπαδόπουλος, Καλαϊτζόπουλος, Εφέντη (55′ Τσέκος), Γιαννάκος, Στριγκώνης (46′ Τυριάκης), Αλή Ερτουρούλ (75′ Χριστοδούλου), Σιδηρόπουλος (68′ Τσάκαλος)

ΔΕΙΤΕ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΑΚΟ ΤΟΥ SA ΕΔΩ

Share it