Search

Photos: Νίκη ανάσα για τον Άρη Αβάτου με “Σαμπα” πρωταγωνιστή κόντρα στον Ποσειδώνα!

Μετά από σχεδόν 2 μήνες μετρώντας 4 ισοπαλίες και 2 ήττες(σε Παραλίμνιο και Ορεστιάδα) ο Άρης Αβάτου επέστρεψε στις νίκες παίρνοντας βαθιά βαθμολογική ανάσα σημειώνοντας την 4η νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα επικρατώντας με 2-1 του Ποσειδώνα Νέας Μηχανιώνας

Η ομάδα του Κώστα Μπεδρελή μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και όπως συνηθίζει έκανε ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο. Η πίεση των “κιτρινόμαυρων” έβρισκε στοπ στην καλά στημένη άμυνα της Μηχανιώνας που προσπαθούσε να περιορίσει τους επιθετικούς του Άρη πέρα από ένα καλό σουτ του Αραμπατζή που δεν βρήκε όμως στόχο.

Στο 25′ ο Θεολόγου ανετράπη εντός περιοχής από τον Τέντζερη με τον Δραμινής καταγωγής ρέφερι μετά από υπόδειξη του Α’ βοηθού τελικά να καταλογίζει την παράβαση, το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο Νίκος Σαμπανίδης για το 1-0

Στο 33′ ο ξανθιώτης φορ πέτυχε ένα τρομερό τέρμα με βολέ έξω από την περιοχή κάνοντας το 2-0, σημειώνοντας παράλληλα το 10ο τέρμα της σεζόν που τον φέρνει στην κορυφή των σκόρερ του 1ου ομίλου.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να βγάλουν αντίδραση πριν το φινάλε του πρώτου μέρους έχοντας δοκάρι σε σουτ του Τεμερτζόγλου, Στην επανάληψη η ομάδα της Ξάνθης απείλησε πρώτη όμως η Μηχανιώνα κατάφερε να βάλει “φωτιά” στο ματς χάρις το τέρμα του Γιαννούση στο 48′.

Αυτό το γκολ έδωσε άλλη ένταση στο ματς με πολλές δυνατές μονομαχίες, με την ομάδα της Μηχανιώνας μάλιστα να σκοράρει με κεφαλιά του Λαγόντζου όμως το τέρμα ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ.

Η ομάδα του Αβάτου κατάφερε να διαχειριστεί εξαιρετικά, σε αντίθεση με προηγούμενα ματς, την πίεση των αντιπάλων της και στο 78′ είχε την δική της στιγμή σε κεφαλιά του Αναγνωστόπουλου. Πάντως στο 89′ η ομάδα της Μηχανιώνας είχε και δεύτερο δοκάρι με την κεφαλιά του Κάκκο να παίρνει παράξενη τροχιά και να σταματά για καλή τύχη του Νταφόπουλου και του Αβάτου στο οριζόντιο δοκάρι της ξανθιώτικης ομάδας στην τελευταία αξιοσημείωτη στιγμή του αγώνα

Πολύ σημαντική νίκη για τους ξανθιώτες που έφτασαν τους 18 βαθμούς και ανέβηκαν στην 9η θέση και πλέον πάει με άλλη ψυχολογία στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Δόξα στην Δράμα. Η ομάδα του Άγγελου Ζαζόπουλου έμεινε στους 17 βαθμούς και ήδη στρέφει την προσοχή της στο τοπικό ντέρμπι με τον Κεραυνό Αγγελοχωρίου στη Μηχανιώνα

Την αναμέτρηση διεύθυνε ο Ιωάννης Γκαϊτατζής της ΕΠΣ Αθηνών με βοηθούς τους Μποίτσιο και Τζιερτζίδη της ΕΠΣ Δράμας

ΑΡΗΣ ΑΒΑΤΟΥ(Κ. Μπεδρελής): Νταφόπουλος, Λεωντσάκος, Κουτσούμπας, Βασιλάκης, Ψεμματάς, Τσάπαρης, Σαμπανίδης, Καραμανίδης (75′ Κοντογιαννίδης), Αραμπατζής (72′ Κουτσός) Αναγνωστόπουλος (89′ Κοτόπουλος), Θεολόγου.

ΠΟΣΕΙΔΩΝ Ν. ΜΗΧΑΝΙΩΝΑΣ(Αγγ. Ζαζόπουλος): Τέντζερης, Γιαννούσης, Νικολαΐδης (46′ Κυζιλης), Λαγόντζος, Καλλίδης (46′ Κανέλλης), Τσαπακίδης, Σαλιάρης (84′ Βασιλείου) Τεμερτζόγλου (70′ Κάκκο), Μαρμαρίδης, Τσιπούρας, Κωστίκος (57′ Ντοκου).

Share it