Search

Τριπλή ισοβαθμία στην κορυφή των σκόρερ της Α’ ΕΠΣ Ξάνθης! Οι 15 top scorer

Με την διεξαγωγή της 7ης αγωνιστικής αλλά ουσιαστικά 5ης παιγμένης(θυμηθείτε ΕΔΩ) φτάσαμε σχεδόν στα μισά του πρώτου γύρου στην μεγάλη κατηγορία του ξανθιώτικου ποδοσφαίρου.

 

Συνολικά έως τώρα έχουν σημειωθεί 91 γκολ έως τώρα, με τον Ορφέα Ξάνθης να έχει την πιο παραγωγική επίθεση με 15 γκολ ενεργητικό, τον ακολουθεί από κοντά η Βιστωνίδα με 14 τέρματα και ο Ηρακλής Ζυγού με 13 γκολ. Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν ο Παύλος Μελάς Κουτσού με 10 γκολ και ο Κεραυνός Λευκόπετρας με 8 γκολ.

Όσον αφορά την καλύτερη άμυνα έχουμε τετραπλή ισοβαθμία μεταξύ Ηρακλή Ζυγού, Ορφέα Ξάνθης, Βιστωνίδας και Κουτσού που έχουν δεχτεί μόλις 2 γκολ, την πρώτη πεντάδα συμπληρώνει ο Φίλιππος Δροσερού που έχει δεχτεί 6 τέρματα.

Όσον αφορά τα ατομικά στατιστικά στην κορυφή έχουμε τριπλή ισοβαθμία καθώς με 6 γκολ στην πρώτη θέση έχουμε τον Λάζαρο Ορφανίδη του Ηρακλή Ζυγού, τον Ιορδάνη Γκιορτζίνη της Βιστωνίδας και τον περσινό τοπ σκόρερ και διαχρονικά από τους κορυφαίους στράικερ της κατηγορίας τον πολύπειρο Κώστα Ξαντινίδη.

Ακολουθεί με 5 τέρματα ο νεαρός εξτρέμ του Ορφέα, Σαντιλιάνο Κρέκα, με τον Φώτη Τζεβελέκη της Βιστωνίδας να συμπληρώνει την πρώτη πεντάδα των σκόρερ έχοντας πετύχει 4 γκολ.

Από 3 τέρματα έχουν σημειώσει ο Πάρης Κοτόπουλος της Βιστωνίδας παρότι έχει παίξει λιγότερα ματς από τους αντιπάλους του λόγω της αποβολής που είχε, μαζί του είναι επίσης ο πολύπεθρος Γαβρίλος Ευθυμιάδης της Γενισέας και ο ταλαντούχος φορ του Απόλλωνα Ξάνθης Χρήστος Μαρκοσιάν που τα τελευταία χρόνια είναι σταθερά στους τοπ σκόρερ της κατηγορίας

Την πρώτη δεκαπεντάδα συμπληρώνουν 7 παίκτες, οι Θώμογλου, Τυριάκης και Σεβδίλης του Κουτσού, οι Παπανίκας και Τσιρίδης του ΑΠΟΞ και οι Μακρίδης & Παππάς της Ασπίδας Ξάνθης

Αναλυτικά οι 15 τοπ σκόρερ της Α κατηγορίας:

6 γκολ: Λάζαρος Ορφανίδης (Ηρακλής Ζυγού), Κώστας Ξαντινίδης (Ορφέας Ξάνθης), Ιορδάνης Γκιορτζίνης (ΑΟ Βιστωνίδας)

5 γκολ: Σαντιλιάνο Κρέκα (Ορφέας Ξάνθης)

4 γκολ: Φώτης Τζεβελέκης (ΑΟ Βιστωνίδας)

3 γκολ: Πάρης Κοτόπουλος (ΑΟ Βιστωνίδας), Γαβριήλ Ευθυμιάδης (Ελπίς Γενισέας), Χρήστος Μαρκοσιάν (Απόλλων Ξάνθης)

2 γκολ: Κωνσταντίνος Τυριάκης, Γιάννης Θώμογλου, Νίκος Σεβδίλης (Π. Μελάς Κουτσού), Γιώργος Παπανίκας, Παύλος Τσιρίδης (ΑΠΟΞ), Στέργιος Μακρίδης, Σπύρος Παππάς (Ασπίδα Ξάνθης)

Previous slide
Next slide

Share it