Search

Με σκόρερ τον Τσιλιγγίρη και βασικούς δύο ξανθιώτες η νίκη τριάδας του Μακεδονικού απέναντι σε Απόλλωνα Πόντου!

Ενάμιση μήνα αήττητος παραμένει ο Μακεδονικός, βάζοντας τρεις ακόμα πόντους στο «σακούλι» της φετινής συγκομιδής και σκαρφαλώνοντας στην 3η θέση του Α Ομίλου της Super League 2, μετά τη νίκη με 3-1 απέναντι στον Απόλλωνα Πόντου για την 11η αγωνιστική. Τα γκολ πέτυχαν οι Τσιλιγγίρης, Τσουκάνης (πέναλτι) και Μπιανκόνι, ενώ προσωρινά είχε ισοφαρίσει ο Αμπούντου.

Ο χορός των τερμάτων ξεκίνησε στα 45 δευτερόλεπτα, όταν ο Μακεδονικός ξέφυγε εκρηκτικά προς την περιοχή του Κίναλη, ο Σιμόνι πέρασε τη μπάλα στον ξανθιώτη μεσοεπιθετικό Γιώργο Τσιλιγγίρη και εκείνος με ψύχραιμο πλασέ έγραψε το 1-0, πετυχαίνοντας το δεύτερο προσωπικό του γκολ στην σεζόν.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Αμπούντου με ένα εξαιρετικό συρτό σου έξω από την περιοχή, έκανε το 1-1 για τον Απόλλωνα. Η αντίδραση των «πρασίνων» ήταν άμεση, η προσπάθεια καρποφόρησε όταν Τσιλιγγίρης, Ζαφειράκης και Σιμόνι συνεργάστηκαν άψογα, με τον τελευταίο – στην τελευταία ενέργεια του πριν αντικατασταθεί από τον Μπιανκόνι – να κερδίζει πέναλτι όταν προσπέρασε τον τερματοφύλακα Κίναλη και πλάσαρε προς την εστία, με τον Αμαραντίδη να παρεμβαίνει πάνω στην γραμμή και την διαιτητή Τσιοφλίκη να καταλογίζει πέναλτι για χέρι! Την εκτέλεση ανέλαβε ο Τσουκάνης και έγραψε το 2-1 πλασάροντας εύστοχα!

Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, ξανά μετά από αποτελεσματική πίεση ψηλά, ο Μπιανκόνι επωφελήθηκε από το λάθος του Αμαραντίδη, προσπέρασε τον Κίναλη και πλάσαρε σε κενή εστία για το 3-1 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα!

Με αυτό το τρίποντο, ο Μακεδονικός συνεχίζει αήττητος στην έδρα του (2 νίκες – 3 ισοπαλίες), αήττητος τον τελευταίο ενάμιση μήνα (επί έξι αγωνιστικές) και, πλέον, τρίτος στην βαθμολογία, πίσω από ΑΕΛ και Λεβαδειακό! Την επόμενη Δευτέρα (04/12), ο Μακεδονικός αντιμετωπίζει στην Χαλάστρα τον Καμπανιακό, για την 12η αγωνιστική του Α Ομίλου. Βασικοί ξεκίνησαν οι ξανθιώτες Φεϊζή Χασάνογλου καιΓιώργος Τσιλιγγίρης για τον Μακεδονικό όπως και ο Κομοτηναίος Χοσείν Μουμίν για τον Απόλλωνα

Μακεδονικός (Μαλεζάς): Περντρέου, Χασάνογλου, Πέδρο Λούκας, Σαραγιώτης, Τσουκάνης, Παναγιωτούδης, Χάσεκ, Τσιλιγγίρης (79′ Μπουλάτοβιτς), Ραμίρεζ (88′ Λυμπεράκης), Ζαφειράκης (67′ Λεωνιδόπουλος), Σιμόνι (67′ Μπιανκόνι)

Απόλλων Πόντου (Καλί): Κίναλης, Κάρδαρης, Καλογέρης, Ντιαλόσι, Αμαραντίδης, Μουμίν, Αγουάδο (50 λ.τρ. Κωστίκας), Αμπούντου, Αλμπάνης, Μπλανκ, Ντε Τομάς (46′ Σαχόλι)

Share it