Search

Μεγάλο άλμα για Δήμο Μπαξεβανίδη που ανέλαβε σκάουτερ του Παναθηναϊκού!

Ένα από τα πρώτα πράγματα που είχε στο μυαλό από τη στιγμή που ανέλαβε το πόστο του τεχνικού διευθυντή στον Παναθηναϊκό ο βετεράνος ποδοσφαιριστής και πρώην Τεχνικός Διευθυντής του ΑΟΞ, Γιάννης Παπαδημητρίου ήταν η ριζική αναδόμηση του τμήματος scouting του κλαμπ, βασισμένο στα πρότυπα μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων.

Πλέον, το πλάνο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με τον captain του ΑΟΞ για πολλά χρόνια να ρυθμίζει τις τελικές λεπτομέρειες του οργανογράμματος για το τμήμα, το οποίο λειτουργεί υπό την καθοδήγησή του. Μάλιστα μια από τις σημαντικές προσθήκες ήταν και αυτή του Δήμου Μπαξεβανίδη!

Ο Κομοτηναίος βετεράνος πλέον ποδοσφαιριστής που αγωνίστηκε όπως και ο “Παπ” για πολλά χρόνια στον ΑΟΞ φορώντας το περιβραχιόνιο του αρχηγού τα τελευταία χρόνια, είχε αναλάβει το καλοκαίρι Τεχνικός Διευθυντής των Ακαδημιών του Πανθρακικού θέση που αναγκαστικά άφησε καθώς δεν μπορούσε να αφήσει την ευκαιρία να δουλέψει σε μια μεγάλη ΠΑΕ ανεκμετάλλευτη

Άλλωστε ο Παπαδημητρίου έδωσε μια πολύ σημαντική ευκαιρία στον “Μπαξ” που πλέον στο τμ ήμα scouting του Παναθηναϊκού έχει επωμιστεί κυρίως το διεθνές σκέλος, αλλά και τη Super League. Άλλωστε οι δυο τους γνωρίζονται από την κοινή τους παρουσία στον ΑΟΞ, και ο Τεχνικός Διευθυντής του Παναθηναϊκού γνωρίζει την όρεξη και το καλό μάτι που διαθέτει ο Μπαξεβανίδης

Chief scout του τμήματος scouting έχει αναλάβει ο Μάκης Λιβαθηνός.

Την ομάδα «κρούσης» του τμήματος αποτελούν οι παρακάτω:

Δήμος Μπαξεβανίδης: Με μεγάλη καριέρα στην πρώτη κατηγορία με τη φανέλα της Ξάνθης, αλλά και παρουσία σε Απόλλωνα Αθηνών και Δόξα Δράμας, ο Μπαξεβανίδης έχει επωμιστεί κυρίως το διεθνές σκέλος, αλλά και τη Super League στο σκάουτινγκ του Παναθηναϊκού.

Κυριάκος Κωνσταντινίδης: Δούλεψε επί σειρά ετών στην ΑΕΚ και στο τμήμα scouting ασχολείται κυρίως με την ακαδημία και τη δεύτερη ομάδα.

Αλέξανδρος Ζαφειρίου: Διανύει τον 3ο χρόνο παρουσία στο scouting του Παναθηναϊκού και ασχολείται κατά βάση με το διεθνές σκέλος. Επίσης, είναι ο άνθρωπος που συντονίζει τις αναλύσεις στην ομάδα.

Εξωτερικός συνεργάτης για την αγορά της Λατινικής Αμερικής είναι ο Λούκας Φαβάλι.

Ξεχωριστός χώρος στο «Γ. Καλαφάτης» και βάση δεδομένων

Το τμήμα scouting του Παναθηναϊκού έχει τον δικό του ξεχωριστό χώρο στο προπονητικό κέντρο του «τριφυλλιού», γεγονός που διευκολύνει την καθημερινή απαιτητική δουλειά. Μάλιστα, λειτουργεί, πλέον, στα πρότυπα κορυφαίων ευρωπαϊκών κλαμπ ηλεκτρονική βάση δεδομένων με κάθε απαραίτητο εργαλείο για τη διαβάθμιση των σημαντικών στοιχείων.

Η ακαδημία στο τμήμα scouting – «Δίχτυα» σε όλη την Ελλάδα!

Στο νέο τμήμα scouting του «τριφυλλιού» και στα πλαίσια εξέλιξης του, εντάσσεται και η ακαδημία της ομάδας. Οι Ανδρέας Λαγωνικάκης, Κώστας Μαυρίδης, Μάρκος Τσομπανόπουλος θα πλαισιωθούν από νέους συνεργάτες έως το τέλος του έτους.

Επίσης, είναι εξαιρετικά σημαντικό για τον Παναθηναϊκό ότι θα έχει τους δικούς του «ανιχνευτές ταλέντων» σε όλες τις γεωγραφικές περιφέρειες της Ελλάδας.

Κοινώς, ο Παναθηναϊκός θα ρίχνει… δίχτυα σε όλη τη χώρα για να ντύσει στα πράσινα τους ποδοσφαιριστές του «αύριο».

Share it