Search

Φώτης Ιωαννίδης: «Στην Εθνική υπάρχει υπέροχο κλίμα, από μικρός είχα όνειρα και φιλοδοξίες»

Ο Φώτης Ιωαννίδης αναδείχθηκε MVP της Εθνικής στο ματς με τη Γαλλία, καθώς σκόραρε το δεύτερο γκολ της γαλανόλευκης μετά την εκπληκτική ενέργεια του Δημήτρη Γιαννούλη.

Ο Θρακιώτης φορ του Παναθηναϊκού δήλωσε αμέσως μετά το ματς ότι το αποτέλεσμα του άφησε πικρία, τόνισε ότι όλοι σκέφτονται όλα τα ματς του Μαρτίου για την πρόκριση στα τελικά του Euro 2024.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Φώτης Ιωαννίδης στον ALPHA: Για το αν ήταν ένας από τους στόχους του να σκοράρει κόντρα σε μια τέτοια ομάδα: Γενικά από μικρός είχα υψηλά όνειρα και υψηλούς στόχους. Έχω πετύχει αρκετά από τα όνειρά μου και στοχεύω να πετύχω ακόμα περισσότερα“.

Για τι γεύση που του αφήνει το ματς: Έχω πικρή γεύση από το αποτέλεσμα, μπορούσαμε να κερδίσουμε. Και τα τέσσερα γκολ ήταν όμορφα. Θεωρούσα ότι κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού είχαμε τον έλεγχο, δεν μας απειλούσαν. Βγάλαμε ένα 15λεπτο σε υψηλό τέμπο. Μετά προσπαθήσουμε να κρατήσουμε τη νίκη, αλλά δεχθήκαμε την ισοφάριση“.

Για το ότι ο κόουτς τον εμπιστεύτηκε στα ματς με Ολλανδία και Γαλλία: Είναι πολύ σημαντικό να σε εμπιστεύεται ο κόουτς σε τέτοια παιχνίδια. Εγώ είμαι πάντα έτοιμος και το αποδεικνύω στο γήπεδο“.

Για τα παιχνίδια του Μαρτίου: Όλοι αυτό σκεφτόμαστε. Πρώτα απ’ όλα το Καζακστάν και μετά το επόμενο για να μπορέσουμε πάμε στο Euro“.

Για το αν η Εθνική απέδειξε ότι μπορεί να τους αντιμετωπίσει όλους: Αντιλαμβανόμαστε όλοι μας ότι μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε όλους. Έχουμε περιθώρια βελτίωσης“.

Για το αν μπορούμε να περιμένουμε κι άλλα γκολ από αυτόν: Αυτή είναι η δουλειά μου. Να σκοράρω κι άλλα γκολ“.

Για το κλίμα που υπάρχει στην Εθνική: Μια ομάδα αν δεν έχει το κλίμα το δικό μας δεν μπορεί να κάνει κάτι. Πραγματικά είδατε ότι πανηγυρίζαμε όλοι μαζί τα γκολ σαν οικογένεια“.

Για τη Γαλλία και τους παίκτες που έχει: Είναι όλοι παίκτες τεράστιου επιπέδου, δείξαμε ότι μπορούμε να σταθούμε στο γήπεδο“.

Ο Μαχλάς του ευχήθηκε να συνεχίσει να προοδεύει με την ομάδα του και να συνεχίσει κάποια στιγμή στο εξωτερικό. Ο Ιωαννίδης απάντησε: Σίγουρα είναι ένα από τα όνειρά μου. Μου έχει πει κι ο πατέρας μου κάποια πράγματα από τον Μαχλά. Η δουλειά μου αυτή τη στιγμή είναι στον Παναθηναϊκό και στην Εθνική και παραμένω εδώ“.

Share it