Search

Μάνταλος: «Το να είμαι στην Εθνική είναι το μεγαλύτερο μου επίτευγμα – Θα τα δώσουμε όλα για το Euro»

Η συμμετοχή στο Euro 2024 δίνει τεράστιο κίνητρο σε όλους τους παίκτες της Εθνικής ομάδας και ο Πέτρος Μάνταλος δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση.

Ο Θρακιώτης μέσος της ΑΕΚ μίλησε στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 και τον Σωτήρη Ταμπάκο μεταφέροντας την αποφασιστικότητα όλων των μελών της ομάδας για να επιτευχθεί ο στόχος. Παράλληλα ο Κομοτηναίος άσος αναφέρθηκε στο παιχνίδι με τη Γαλλία που κάθε άλλο παρά… αδιάφορο είναι, ενώ χαρακτήρισε το καλό κλίμα στην Εθνική ομάδα το μεγάλο της όπλο και την παρουσία του σε αυτή το μεγαλύτερο δικό του επίτευγμα.

Στόχος της ομάδας είναι να παίρνει τις νίκες ακόμα και στα φιλικά;

«Όλα τα παιχνίδια για μας είναι το ίδιο. Είτε είναι φιλικό είτε επίσημο, θέλουμε πάντα να κερδίζουμε. Στο φιλικό με τη Νέα Ζηλανδία, θέλουμε να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι και να κερδίσουμε, ώστε η ομάδα να μαθαίνει να κερδίζει. Με τη Γαλλία μας περιμένει ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Είναι το τελευταίο του ομίλου, οι πιθανότητες είναι ελάχιστες, όμως θέλουμε να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι».

Τι συμπεράσματα βγάζεις από την προκριματική διαδικασία και ενόψει των playoffs του Μαρτίου;

«Αν πάμε πιο πίσω, στην ώρα της κλήρωσης, θεωρώ ότι λίγοι πίστεψαν πως η Εθνική ομάδα μπορεί να κάνει κάτι καλό και να περάσει στο Euro της Γερμανίας από την προκριματική διαδικασία. Για εμάς ήταν θετικό ότι μέχρι την προτελευταία αγωνιστική ήμασταν στη δεύτερη θέση, είχαμε αρκετές πιθανότητες να πάρουμε την απευθείας πρόκριση στα τελικά. Δεν μας αφήνει ικανοποιημένους, γιατί στην ουσία δεν καταφέραμε κάτι. Θα δώσουμε ό,τι έχουμε και δεν έχουμε ώστε να βρεθούμε στα γήπεδα της Γερμανίας, έστω και από τα playoffs του Μαρτίου».

Μάνταλος: «Θα δώσουμε ό,τι έχουμε και δεν έχουμε για να πάμε στο Euro»

Τι μπορεί να πάρει η Εθνική από το ματς με τη Γαλλία και αν μπορεί να αποκτήσει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση ενόψει της συνέχειας;

«Η απάντηση είναι μέσα στην ερώτηση. Αν καταφέρεις να κερδίσεις ή να πάρεις ένα θετικό αποτέλεσμα με μια ομάδα που την είδαμε, τη ζήσαμε στο πρώτο παιχνίδι, νομίζω σου δίνει κάτι παραπάνω από ψυχολογία για τα πολύ σημαντικά ματς που έρχονται τον Μάρτιο».

Τι πρέπει να αλλάξει η Εθνική ομάδα κόντρα στη Γαλλία, αφού για να φτάσεις σε μια πρόκριση πρέπει να πάρεις αποτέλεσμα και από τους «μεγάλους».

«Εννοείται ότι πρέπει να πάρουμε αποτελέσματα από τους μεγάλους, εφόσον τόσο καιρό λέμε ότι στόχος μας είναι να βρεθούμε στο Euro. Αν βρεθείς στην τελική φάση σίγουρα θα έχεις τέτοια παιχνίδια. Πρέπει να δώσουμε σημασία στις λεπτομέρειες. Ειδικά στο δεύτερο παιχνίδι με την Ολλανδία, το αποτέλεσμα κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Θα πρέπει να είμαστε λίγο καλύτεροι σε όλα, αν θέλουμε να βρεθούμε στο Euro, να έχουμε μια καλή εικόνα και να μην είναι απλά μια συμμετοχή».

Ποιο είναι το καλό στοιχείο της ομάδας την τελευταία διετία, το μεγάλο χαρτί της ομάδας και τι είναι αυτό που χρειάζεται βελτίωση ενόψει των playoffs;

«Το κλίμα στην ομάδα, ανάμεσα στους παίκτες και το σταφ είναι πολύ καλό. Αυτός είναι ο οδηγός μας. Στην πορεία φέραμε τον κόσμο στο γήπεδο, ήταν πολύ θετικό. Μας βοήθησε στις νίκες που κάναμε και είμαστε τώρα εδώ για να μιλάμε για μία πιθανή πρόκριση στα τελικά του Euro. Αυτό που πρέπει να βελτιώσουμε, όπως είπα και πριν, είναι οι λεπτομέρειες. Αυτές είναι που θα μας πάνε στο Euro της Γερμανίας».

Ανυπομονείς για τα playoffs του Μαρτίου;

«Ειδικά μετά την αναμέτρηση με την Ολλανδία, το μυαλό όλων είναι στα ματς του Μαρτίου. Τα τελευταία δύο χρόνια έχουμε δείξει πως με ομάδες, οι οποίες είναι στα μέτρα μας – κόντρα στις οποίες παλιά δυσκολευόμασταν και δεν κερδίζαμε – έχουμε βρει τον τρόπο είτε με καλό ποδόσφαιρο, είτε με το “μισό-μηδέν”, να τα κερδίζουμε. Οπότε πρέπει να νικήσουμε με οποιοδήποτε τρόπο. Δεν έχει καμία σημασία το πώς θα βρεθούμε στο Euro, αλλά να είμαστε εκεί».

Περιμένεις την στήριξη του κόσμου και στο παιχνίδι με τη Γαλλία;

«Ο κόσμος έδειξε ότι μας δίνει την αγάπη του και νομίζω θα το κάνει ακόμα μια φορά, ειδικά με αυτή την ομάδα που θα αντιμετωπίσουμε. Θα έρθει και θα μας στηρίξει».

Τι σημαίνει για σένα Πέτρο η Εθνική ομάδα;

«Νομίζω ότι για κάθε ποδοσφαιριστή ισχύει πως αν δεν φορέσεις το εθνόσημο, νιώθεις ότι κάτι σου λείπει. Εγώ τα τελευταία χρόνια, δόξα το Θεό, είμαι στην Εθνική ομάδα και αυτό είναι το μεγαλύτερο μου επίτευγμα».

Share it