Search

Σιώπης στο BBC: «Ήταν όνειρό μου να αγωνιστώ στην Αγγλία»

Ο Μανώλης Σιώπης διανύει τους πρώτους του μήνες στην Αγγλία και συγκεκριμένα στην Κάρντιφ, μετρώντας ήδη 14 συμμετοχές στην Championship. Ο διεθνής μέσος μίλησε στο BBC για την εμπειρία του στο αγγλικό ποδόσφαιρο.

Μάλιστα, ο 29χρονος Εβρίτης διεθνής μέσος εκθείασε τον προπονητή του, Ερόλ Μπουλούτ, με τον οποίο είχε συνεργαστεί και στο παρελθόν στην Αλάνιασπορ:

«Ο Ερόλ Μπουλούτ μου έδωσε την ευκαιρία να έρθω στην ομάδα. Αν δεν ήταν ο Ερόλ ίσως δεν ήμουν εδώ τώρα. Ο Ερόλ είναι ένας νικητής. Σε όποια ομάδα και αν πάει φτιάχνει κάτι. Για παράδειγμα όταν δουλέψαμε μαζί στην Αλάνιασπορ, ο σύλλογος πραγματοποίησε την καλύτερη σεζόν της ιστορίας του. Φτάσαμε στον τελικό του Κυπέλλου, προκριθήκαμε στην Ευρώπη τερματίζοντας στην πρώτη πεντάδα και την επόμενη σεζόν πήγε στη Φενέρμπαχτσε».

Και πρόσθεσε: «Παρακολουθούσα ματς της Premier League και της Championship και τώρα βρίσκομαι εδώ. Προτού έρθω μίλησα με τον Ερόλ και του είπα, πως σκοπός μου δεν είναι να κάνω μια καλή σεζόν και να μείνουμε στο ίδιο σημείο. Στόχος μου είναι πάντα να νικάμε, αλλά και να φτάσουμε στα πλέι-οφ. Πρέπει να έχεις έναν στόχο να επιτύχεις, έτσι είναι το στιλ μου. Μου είπε: ‘πιστεύεις πως βρίσκομαι εδώ απλά για να κάνουμε μια καλή σεζόν;’ Έχουμε θέσει αυτό τον στόχο και τα πηγαίνουμε καλά. Το πιο σημαντικό είναι να συνεχίσουμε παιχνίδι με παιχνίδι για να τα καταφέρουμε».

Επίσης, δεν έκρυψε τη χαρά του που αγωνίζεται στα αγγλικά γήπεδα, εκπληρώνοντας ένα όνειρό του: «Ήταν το όνειρο μου να έρθω εδώ. Εάν δεν έχω κίνητρο να παίξω σε μια ομάδα, έχω τελειώσει και δεν μπορώ να αγωνιστώ. Είχα την ευκαιρία να έρθω εδώ με τον Ερόλ και την πήρα».

Στο τέλος μίλησε για τις διαφορές του αγγλικού ποδοσφαίρου με τουρκικό: «Το στιλ ποδοσφαίρου είναι παρόμοιο, όμως εδώ εδώ υπάρχει περισσότερη σωματική επαφή. Ο ρυθμός είναι πιο υψηλός σε σχέση με την Τουρκία. Το στιλ παιχνιδιού όμως μου ταιριάζει και το απολαμβάνω. Δεν μπορώ να εξηγήσω την ατμόσφαιρα που επικρατεί εδώ. Ο κόσμος παρακολουθεί ποδόσφαιρο με διαφορετικό τρόπο. Δεν είναι το ίδιο στην Ελλάδα ή την Τουρκία».

Share it