Search

Η Αλεξανδρούπολη «χαμογέλασε» στο ντέρμπι με Εθνικό (+photos)

Η Αλεξανδρούπολη FC ήταν η νικήτρια στο τοπικό ντέρμπι με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης επικρατώντας 2-1 στο στάδιο Φώτης Κοσμάς, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Α’ κατηγορίας στην ΕΠΣ Έβρου. 

Τα δύο γρήγορα γκολ που σημείωσε η ομάδα του Γιάννη Δορουγιδένη, με τον Γιώργο Κυριζάκη να τα πετυχαίνει, την βοήθησαν στο να πάρει πιο εύκολα το ματς, ενώ και όταν έμεινε με παίκτη λιγότερο στο 58′, με την εμπειρία της κατάφερε να κρατήσει τον Εθνικό μακριά από την περιοχή της και να μην απειληθεί ιδιαίτερα.

Από την άλλη πλευρά το σύνολο του Ζόραν Στοΐνοβιτς, έδειξε ότι φέτος θα είναι μεταξύ των ομάδων που θα πρωταγωνιστήσουν στην Α’ κατηγορία, αλλά όπως παραδέχθηκε και ο προπονητής του Εθνικού, είχε μία πιο έμπειρη ομάδα απέναντι του και αυτό φάνηκε.

Στο ματς κυριάρχησαν τα πολλά φάουλ, το σκληρό παιχνίδι και οι διακοπές που δεν επέτρεψαν να παιχτεί καλό ποδόσφαιρο.

Στο 6′ ο Εθνικός θα χάσει την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο ματς, με τον Κομεσίδη να βρίσκεται ανενόχλητος απέναντι από τον τερματοφύλακα, αλλά να μην μπορεί να πιάσει καλά το πλασέ και η μπάλα να φεύγει άουτ. Στο 9′ νέα προσπάθεια για τους γηπεδούχους, όμως ο Παπαδόπουλος θα μπλοκάρει το σουτ του Μπούρντιν. Στο 17′ έπειτα από σέντρα του Ράλλη, η μπάλα θα φτάσει στον Κυριζάκη μέσα στην περιοχή ο οποίος με πλασέ θα ανοίξει το σκορ σκοράροντας απέναντι στην πρώην του ομάδα. Στο 21′ ο Γκαβανόζης θα εκτελέσει αριστοτεχνικά το φάουλ και ο Κυριζάκης με κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, θα διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του και τα προσωπικά του. Στο 26′ ο Γραικίδης θα επειλήσει από πλευράς Εθνικού με απευθείας εκτέλεση φάουλ, αλλά ο Παπαδόπουλος θα μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια. Στο 30′ σουτ του Σαραντάκη, μπλόκαρε εκ νέου ο γκολκίπερ της Αλεξανδρούπολης.

Το δεύτερο ημίχρονο θα έχει τους δύο τερματοφύλακες ως επί τω πλείστων θεατές καθώς οι φάσεις μπροστά στις δύο εστίες ήταν λιγοστές. Στο 58′ ο Γκαβανόζης θα δεχτεί δεύτερη κίτρινη κάρτα και θα αποβληθεί, με την Αλεξανδρούπολη να μένει με παίκτη λιγότερο. Ωστόσο, ο Εθνικός δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό μειονέκτημα έχοντας φλύαρη κατοχή μπάλας. Στο 64′ από μία εκτέλεση φάουλ πίσω από το κέντρο από πλευράς Αλεξανδρούπολης από τον Παπαγεωργίου, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά από τον αέρα, έσκασε μπροστά στον Καρβουνίδη αλλά δεν αιφνιδίασε τον πορτιέρο του Εθνικού που έδιωξε σε κόρνερ. Στο 88′ μετά από ωραίο συνδυασμό και ατομική ενέργεια του Καλλιμάννη, ο Εθνικός μείωσε σε 1-2 το οποίο έμελλε να είναι και το τελικό σκορ.

Κάπως έτσι η Αλεξανδρούπολη έκανε το 3 στα 3 στο πρωτάθλημα, ενώ ο Εθνικός γνώρισε την πρώτη του ήττα για φέτος.

Διαιτητής: Παρχαρίδης – Βοηθοί: Τερζόπουλος, Γεωργακούδης.

Συνθέσεις:

Εθνικός Αλεξανδρούπολης (Ζόραν Στοΐνοβιτς): Καρβουνίδης, Τερζής, Παπάζογλου, Κομεσίδης, Θώδης, Σαραντάκης, Παπαδάκης, Αμπραχαμιάν, Γραικίδης, Τρανόπουλος, Μπούρντιν.

Αγωνίστηκαν και οι: Λημνιός, Ανθόπουλος, Σισμανίδης, Καλλιμάνης.

Αλεξανδρούπολη FC (Γιάννης Δορουγιδένης): Παπαδόπουλος, Ακρίβος, Ράλλης, Παπαγεωργίου, Σωτηράκης, Πατσιώρας Α., Γκαβανόζης, Σεντεμέντες, Τζελέπης, Κυριζάκης, Γκαϊδατζής.

Αγωνίστηκαν και οι: Πατσιώρας Κ., Βαρσαμίδης, Καλτσάς.

Δείτε φωτογραφίες:

Share it