Search

Με “χρυσό” σκόρερ τον Τσιλιγγίρη και διπλή ανατροπή κέρδισε ο Μακεδονίκος τον ΠΑΟΚ Β’!(+pics)

Μια πολύ σημαντική νίκη, την πρώτη εντός έδρας για φέτος, πέτυχε ο Μακεδονικός που με διπλή ανατροπή επικράτησε του ΠΑΟΚ Β’ με 3-2 διατηρώντας το αήττητο στην Ευκαρπία με το γκολ της νίκης να πετυχαίνει ο ξανθιώτης, Γιώργος Τσιλιγγίρης

Το κλίμα ήταν φορτισμένο πριν τη σέντρα, με τους ποδοσφαιριστές και τα επιτελεία των δύο ομάδων να καταθέτουν λευκά τριαντάφυλλα μπροστά σε μια πράσινη φανέλα με το όνομα του πρόωρα χαμένου φιλάθλου του Μακεδονικού, Βασίλη Σαάτζογλου, και με την κερκίδα να φωνάζει συνθήματα με το όνομα του! Αμέσως μετά, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή.

Με ορμή από… ψηλά, λοιπόν, ο Μακεδονικός βρήκε γκολ νωρίς, έχοντας μπει «ζεστός» στο γήπεδο: ο Σιμόνι πίεσε τον Παντεκίδη στο 5ο λεπτό μες στην περιοχή, έκλεψε τη μπάλα και εκτέλεσε εύστοχα στην αριστερή γωνία για το 1-0, αφιερώνοντας το γκολ στον Βασίλη!

Ο ΠΑΟΚ απάντησε, παρότι έμοιαζε «κλειδωμένος» τακτικά, σε μια επίθεση στο 20′ που εκτυλίχθηκε πολύ άμεσα και έφτασε στην περιοχή του Γουναρίδη, με τον Εβρίτη Δαρέλα(φωτο κατω) να δίνει την ασίστ και τον Γκούμα να σκοράρει με υπέροχο πλασέ για το 1-1.  Ο Δικέφαλος εκμεταλλεύτηκε το μομέντουμ του και έφτασε στην ανατροπή στο 30′, με τον Κανίς να εκτελεί σε πρώτο χρόνο στέλνοντας τη μπάλα στη γωνία για το 1-2!

 

Αφού συνήλθαν, οι «πράσινοι» έγιναν πολύ πιεστικοί από το 40ό λεπτό και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου: Ο Ραμίρεζ εκτέλεσε με δύναμη πετυχαίνοντας την εξαιρετική πλευρά των διχτύων στο 41′, από υπέροχη ασίστ του Τσιλιγγίρη. Τελικά, η ομάδα του Στέλιου Μαλεζά δικαιώθηκε, στην τελευταία φάση του ημιχρόνου, στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Μακεδονικός αναπτύχθηκε και πάλι πολύ όμορφα από δεξιά, ο Προβυδάκης έσπασε τη μπάλα στην περιοχή και ο Σιμόνι την έστρωσε για τον Χάσεκ, που αυτή τη φορά νίκησε και σώματα και αντιπάλους και τον τερματοφύλακα Μοναστηρλή, για να ισοφαρίσει σε 2-2!

Στο δεύτερο μέρος, ο ΠΑΟΚ μπήκε στο χορτάρι με περισσότερο παθητικό ρόλο, με τον Μακεδονικό να κυκλοφορεί τη μπάλα και να γίνεται ολοένα και πιο πιεστικός. Στο 63′, ο Ζαφειράκης έφυγε πολύ ωραία στον χώρο και έκανε πολύ επικίνδυνο γύρισμα στην περιοχή, με τη μπάλα να κοντράρει και τον Μοναστηρλή να πραγματοποιεί σπουδαία απόκρουση αποσωβώντας το γκολ. Από το κόρνερ που προέκυψε, ωστόσο, ο Μακεδονικός κατάφερε ξανά να βρει επαφή στην περιοχή, με τον Τσαμούρη(φωτο κατω) να κάνει κεφαλιά και τον Τσιλιγγίρη να στοπάρει και να σουτάρει με ένα και μοναδικό σκοπό: να στείλει τη μπάλα μέσα! 3-2!

 

Έχοντας ανατρέψει το σκορ και προσαρμοζόμενοι στις τροποποιήσεις που έφερε από τον πάγκο ο Αλέξης Αλεξιάδης, οι «πράσινοι» κατάφεραν να διαχειριστούν το παιχνίδι χωρίς να κινδυνέψουν και μάλιστα είχαν την μεγαλύτερη ευκαιρία, με τον Τσαμούρη να κάνει εντυπωσιακή ενέργεια έχοντας προωθηθεί για εκτέλεση κόρνερ, να συνεργάζεται με τον Μελετίδη και να εκτελεί με το αριστερό, βλέποντας το σουτ να καταλήγει κόρνερ μετά από κόντρα σε αμυνόμενο.

Αυτή ήταν η πρώτη εντός έδρας νίκη του Μακεδονικού στην Super League 2 της σεζόν 2023/24, με τα πρώτα γκολ των «πρασίνων» στην Ευκαρπία, που παραμένει μια έδρα… αήττητη! Μετά από δύο διαδοχικά ρεπό, οι «πράσινοι» επιστρέφουν στην δράση σε εμβόλιμη (9η) αγωνιστική, υποδεχόμενοι το δεύτερο δεκαήμερο του Νοεμβρίου τον Λεβαδειακό!

 

Πέρα από τον ξανθιώτη μεσοεπιθετικό βασικός αγωνίστηκε για τους “πράσινους” και ο έτερος ξανθιώτης, Κώστας Τσαμούρης, ενώ δεν αγωνίστηκε ο τρίτος ξανθιώτης της παρέας Φεϊζή Χασάνογλου(φωτο πάνω) που ήταν με μάσκα λόγω του τραυματισμού στην Λάρισα. Για τον ΠΑΟΚ Β’ βασικός σε όλο το ματς αγωνίστηκε ο Εβρίτης, Αργύρης Δαρέλας

Μακεδονικός (Μαλεζάς): Γουναρίδης, Προβυδάκης, Σαραγιώτης (17′ Πέδρο Λούκας), Τσαμούρης, Τσουκάνης, Παναγιωτούδης, Χάσεκ, Τσιλιγγίρης (68′ Μελετίδης), Ραμίρεζ (88′ Μπουλάτοβιτς), Ζαφειράκης (88′ Λυμπεράκης), Σιμόνι (88′ Ουζέλατς)

ΠΑΟΚ Β (Αλεξιάδης): Μοναστηρλής, Τασιούρας, Παναγιώτου, Παντεκίδης, Κιτσάκης (68′ Μανωλιούδης), Κωττάς (60′ Σνάουτσνερ), Γκούμας (60′ Γκιτέρσος), Τσοπούρογλου, Κανίς (68′ Τσίκος), Δαρέλας, Γκορντεζιάνι (54′ Πανίδης)

Share it