Search

Πρώτη ήττα για τον Πανθρακικό πριν το ντέρμπυ με τον ΑΟΚ – Άλωσε το ΔΑΚ ο Νέστος

Την πρώτη του ήττα στο φετινό Πρωτάθλημα γνώρισε ο Πανθρακικός που ηττήθηκε με 0-1 από τον Νέστο Χρυσούπολης στο άδεια, λόγω τιμωρίας, ΔΑΚ Κομοτηνής.

Στο μεγάλο ματς της αγωνιστικής οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν καλύτερα στο παιχνίδι, όμως ο Πανθρακικός ήταν αυτός που απείλησε πρώτος, με το φαλτσαριστό σουτ του Παυλίδη από το ύψος της περιοχής να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι. Ακολούθησε ένα τέταρτο περίπου στο οποίο οι παίκτες του Γιάννη Αμανατίδη ήλεγχαν τον ρυθμό του ματς, όμως στο 21ο λεπτό ο Νέστος βρήκε το γκολ που έκρινε την συνάντηση.

Μετά από μια στημένη φάση μόλις έξω από την περιοχή, ο Γκατζολάρι εκτέλεσε πλασαριστά το φάουλ που είχε κερδίσει η ομάδα του, με τον Οκάν Σουλεϊμάν να εξαπολύει ένα άπιαστο σουτ στην αριστερή γωνία του Παϊτέρη κάνοντας το 0-1, που παρέμεινε μέχρι και την ανάπαυλα.

Ο Γιώργος Αμανατίδης προσπάθησε με τις κινήσεις από τον πάγκο να ανακαταέψει την τράπουλα, έχοντας στον αγωνιστικό χώρο ένα άκρως επιθετικό σχήμα, όμως ο Πανθρακικός πέραν από δύο τελικές του Βάσκου και του Στοΐνοβιτς που δεν βρήκαν εστία, δεν κατάφερε να φανεί ιδιαίτερα απειλητικός, με τους ποδοσφαιριστές του να δείχνουν πως στο σημερινό ματς δεν διέθεταν την απαραίτητη ψυχραιμία και το καθαρό μυαλό που χρειαζόταν.

Το γεγονός αυτό βέβαια έχει κι άλλη ανάγνωση και αναφέρεται στο άριστο διάβασμα του αγώνα από πλευράς του κόουτς Νίκου Κεχαγιά, την άριστη τακτική προσέγγιση και την οξυδέρκεια που είχαν οι ποδοσφαιριστές του σε ένα ματς, σε μια έδρα, από όπου δύσκολα θα φύγει άλλη ομάδα με το διπλό.

Αξίζει να αναφερθεί πως πέραν του σκόρερ του χρυσού τέρματος του ματς Οκάν Σουλεϊμάν, για τους φιλοξενούμενους ξεχώρισε και ο Κοτταρίδης που έκανε εξαιρετική δουλειά ανασταλτικά, βάζοντας πάμπολες φορές στοπ στις επιθετικές ενέργειες των παικτών του Πανθρακικού.

Για τους πράσινους ακολουθεί το μεγάλο ντέρμπυ στο Ανθή Καραγιάννη κόντρα στον πρωτοπόρο ΑΟΚ, που πλέον, αν και θεωρητικά είναι ακόμα νωρίς στο Πρωτάθλημα, αποκτά χαρακτήρα τελικού.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Καπρέτσος με βοηθούς τους Αγγελόπουλο και Κολιπέτρο, από την ΕΠΣ Μακεδονίας.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Πανθρακικός (Γιώργος Αμανατίδης): Παϊτέρης, Καλογρανάς (72′ Ρουμπιές), Λαρέα, Σαπνάρας (56′ Σίλβα), Βελή Μεμέτ Χακάν (56′ Στοΐνοβιτς), Κωσταρέλης, Γιαννακιτσίδης, Μανίσογλου, Παυλίδης (62′ Χαλκιαδάκης), Βάσκος, Γκουτσίδης

Νέστος Χρυσούπολης (Νίκος Κεχαγιάς): Μούτσα, Πανταζής, Σιδηρόπουλος, Κοτταρίδης, Χαλήλ Ιμπράμ Τανζού, Γκατζολάρι (84′ Τορομανίδης), Σέα (57′ Ράνος), Κλέντι, Κουκόλης, Ορφανίδης, Σουλεϊμάν Οκάν (67′ Μενίκου)

Share it