Search

Σπουδαία Εθνική πήρε μεγάλο διπλό στην Ιρλανδία με βασικό Μάνταλο και τώρα… τελικός με Ολλανδία!

Η Εθνική Ομάδα πιστοποίησε στον αγωνιστικό χώρο του Aviva τις πριν το ματς συζητήσεις περί ποιοτικής της υπεροχής έναντι της Ιρλανδίας και την επικύρωσε με δύο όμορφα γκολ από τους συνονόματους Γιακουμάκη και Μασούρα. Συνολικά πολύ καλή η εικόνα της “γαλανόλευκης” που ήξερε τί ήθελε στο Δουβλίνο και πώς να το πετύχει.

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα, άτομα που παίζουν ποδόσφαιρο, άτομα που παίζουν αμερικανικό ποδόσφαιρο και κείμενο

Η Εθνική, αφού κατάφερε να ελέγξει τον -όποιο- ενθουσιασμό των γηπεδούχων στα πρώτα λεπτά, πέτυχε το 1-0 στο 20΄με δυνατή κεφαλιά του Γιώργου Γιακουμάκη από σέντρα ακριβείας που του “σέρβιρε” ο Κώστας Τσιμίκας μετά από ωραίο ξεμαρκάρισμα από την πλευρά του, την αριστερή. Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα, άτομα που παίζουν αμερικανικό ποδόσφαιρο, άτομα που παίζουν ποδόσφαιρο και κείμενοΣτις καθυστερήσεις του ημιχρόνου (45+3΄) ο Θρακιώτης μέσος, Πέτρος Μάνταλος βρήκε με εξαιρετική μακρινή πάσα τον Γιακουμάκη ο οποίος λειτουργώντας ως αριστερό εξτρέμ σέντραρε παράλληλα, βρήκε τον Πέλκα στην άλλη πλευρά κι αυτός πέρασε στον Μασούρα που πλάσαρε τον Μπαζούνου για το 2-0. Εξαιρετική ανάπτυξη που κατέληξε σε ένα υπέροχο γκολ!

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα, άτομα που παίζουν ποδόσφαιρο, άτομα που παίζουν αμερικανικό ποδόσφαιρο και κείμενο

Η Ελλάδα πιστοποίησε με δύο γκολ την υπεροχή της στο α΄ ημίχρονο, στη διάρκεια του οποίου ήταν σαφώς καλύτερη, πίεσε σε όλο το γήπεδο και δεν κινδύνεψε σοβαρά εκτός από ένα σουτ του Σμόλμπολ μέσα από την περιοχή στο 4΄κι ένα ακόμη του Φέργκιουσον στην εξωτερική πλευρά του κάθετου δοκαριού στο επόμενο λεπτό. Μπορούσε μάλιστα να φτάσει στο 2-0 νωρίτερα, στο 37΄, όταν με καλή κυκλοφορία η μπάλα έφτασε στον Πέλκα που σούταρε δυνατά μέσα από την περιοχή και αριστερά, αλλά ο Μπαζούνου έδιωξε ενστικτωδώς σε κόρνερ.

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα, άτομα που παίζουν ποδόσφαιρο, άτομα που παίζουν αμερικανικό ποδόσφαιρο και κείμενο

Στο δεύτερο μέρος, βοηθούμενη και από τη φρεσκάδα που έφεραν οι αλλαγές, η Ελλάδα έκανε διαχείριση του αγώνα και μόνο στο τελευταίο δεκάλεπτο οι Ιρλανδοί έγιναν κάπως απειλητικοί, χωρίς ωστόσο να αλλάξει το σκορ που έκλεισε τελικά στο 2-0 υπέρ της Εθνικής.

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα, άτομα που παίζουν ποδόσφαιρο, άτομα που παίζουν αμερικανικό ποδόσφαιρο και κείμενο που λέει "ΕΛΛΑΣ AOTA FULL TIME 00 92 onan"

Βασικός σε όλο το ματς με εξαιρετική παρουσία ο Κομοτηναίος, Πέτρος Μάνταλος, ως αλλαγή μπήκαν στο ματς οι Φώτης Ιωαννίδης και Μανώλης Σιώπης

Ιρλανδία (Στίβεν Κένι): Μπαζούνου, Ντόχερτι, Κόλινς (46΄ Μάνινγκ), Ντάφι, Σκέιλς, Μπράουν (70΄ Τζόνστον), Κάλεν, Ογκμπένε (85΄ Άιντα), Σμόλμπον (70΄ Ρόμπινσον), Νάιτ, Φέργκιουσον.

Ελλάδα (Γκουστάβο Πογέτ): Βλαχοδήμος, Ρότα, Ρέτσος, Μαυροπάνος, Τσιμίκας, Κουρμπέλης (64΄ Μπουχαλάκης), Μάνταλος, Μπακασέτας (87΄ Σιώπης), Μασούρας (87΄ Κουλιεράκης), Πέλκας (64΄ Χατζηγιοβάνης), Γιακουμάκης (70΄ Ιωαννίδης).

Τα αποτελέσματα της 7ης αγωνιστικής:

Ολλανδία-Γαλλία 1-2  (83′ Χάρτμαν – 7’, 53’ Εμπαπέ)

Ιρλανδία-Ελλάδα: 0-2 (20′ Γιακουμάκης, 45+4′ Μασούρας)

Ρεπό: Γιβραλτάρ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Γαλλία 18

2. Ελλάδα   12

——————————-

3. Ολλανδία    9*

4. Ιρλανδία   3

5. Γιβραλτάρ    0*

*Έχουν κάνει το ρεπό τους

Η επόμενη (8η)

Δευτέρα (16/10)

Ελλάδα-Ολλανδία (21:45)

Γιβραλτάρ-Ιρλανδία (21:45)

Ρεπό: Γαλλία

Τελευταία(9η)

Σάββατο 18/11 

Ολλανδία – Ιρλανδία

Γαλλία – Γιβραλτάρ

Ρεπό: Ελλάδα

Τρίτη 21/11

Ολλανδία – Γιβραλτάρ

Ελλάδα – Γαλλία

Ρεπό: Ιρλανδία

Share it