Search

Ρουμανία: 4ος ο Άθλος στο Corona Cup – Κορυφαίο λίμπερο ο Συναδινός

Με σημαντικές αγωνιστικές εμπειρίες από 3 δυνατά φιλικά αλλά και πολύτιμα συμπεράσματα, που ασφαλώς θα βοηθήσουν τα μέγιστα στην καλύτερη προετοιμασία της ομάδας, ενόψει της πρεμιέρας των επίσημων αγωνιστικών της υποχρεώσεων, επέστρεψε το Σάββατο από το Μπρασόφ της Ρουμανίας ο Άθλος Ορεστιάδας.

Κορυφαίο λίμπερο του τουρνουά, αναδείχθηκε ο αθλητής του Άθλου, Σωτήρης Συναδινός, ενώ τοπ σκόρερ του αγώνα με 27 πόντους ο Βραζιλιάνος διαγώνιος Ρενάν Μπουιάτι.

Στον θεαματικό αγώνα που έριξε την αυλαία τους διεθνούς τουρνουά προετοιμασίας «Corona Cup», η ομάδα του Έβρου «πάλεψε» κόντρα στη διοργανώτρια Corona Brasov για τη νίκη, αλλά τελικά υπό την πίεση και της κόπωσης ηττήθηκε με 3-1 (24-26, 25-18, 26-24, 25-20) σετ από την «οικοδέσποινα», που με «3 στα 3» κατέκτησε την 1η θέση στο τουρνουά.

Παρά την κόπωση από τα προηγούμενα δύο ματς που κρίθηκαν στο τάι μπρέικ, οι αθλητές του Ρουμάνου τεχνικού, Κριστιάν Τσιτιγκόι, μπήκαν δυνατά στο τελευταίο ματς επί ρουμανικού εδάφους και προηγήθηκαν 1-0. Στο β’ σετ, μετά το 11-7 της «οικοδέσποινας», ο Ιρανός αθλητής μας Μπέικ είδε κόκκινη κάρτα για διαμαρτυρία έπειτα από υπόδειξη φιλέτου διαιτητή. Κάτι που προκάλεσε εκνευρισμό στην ομάδα με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να ξεφύγουν 20-10 και να ισοφαρίσουν 1-1 σετ. Οι Ρουμάνοι ξεκίνησαν καλύτερα και στο 3ο σετ, 9-3, ο Άθλος, παρά τα λάθη, προσπάθησε να κλείσει τη διαφορά και στο 13-8 ο Βασίλης Μποζίδης αντικατέστησε στα άκρα τον Ρίστιτς. Η ομάδα της Θράκης μείωσε σε 17-15 αλλά τελικά έπειτα από δυνατές και αμφίρροπες μονομαχίες, 24-24 η Corona Brasov κέρδισε με λίγη τύχη το σετ στα σημεία, παίρνοντας κεφάλι με 2-1. Στο τελευταίο σετ ο Άθλος ήταν κοντά στο σκορ μέχρι το 13-11, στη συνέχεια οι Ρουμάνοι έχτισαν μια διαφορά +4, την οποία συντήρησαν μέχρι και το 21-17 για να φτάσουν τελικά με 25-20 στη νίκη 3-1 σετ.

«Ήταν ένα ακόμη σκληρό παιχνίδι απέναντι σε μία καλή ομάδα. Είχαμε καλές στιγμές στον αγώνα ιδιαίτερα στο α’ σετ, αλλά στη συνέχεια η κόπωση και η έλλειψη αλλαγών, επηρέασαν την απόδοσή μας. Μετά από 3 δυνατά μας και δέκα σετ που παίξαμε σε λιγότερο από ένα 24ωρο τις δυο πρώτες μέρες και ένα δυνατό παιχνίδι σήμερα, είναι δύσκολο να διατηρήσουμε την απόδοσή μας σε υψηλό επίπεδο. Αλλά είδαμε και σήμερα κάποια καλά πράγματα, όπως και τις προηγούμενες μέρες, διαρκής βελτίωση, αλλά και κάποια θέματα, που έχουν να κάνουν με τη φυσική κατάσταση. Γενικά από την παρουσίας μας στο τουρνουά είμαι ευχαριστημένος από πολλά πράγματα που είδα και πιστεύω ότι κάποια άλλα μπορούμε να τα διορθώσουμε» δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα ο Ρουμάνος τεχνικός μας, σε ένα «μίνι απολογισμό» της συμμετοχής του Άθλου Ορεστιάδας στο τουρνουά της Ρουμανίας, όπου η ομάδα μας κατέλαβε την 4η θέση.

Άθλος Ορεστιάδας (Κ. Τσιτιγκόι): Σόρρα, Μπέικ 15, Ρίστιτς 7, Ρενάν 27, Αλεξάκης 4, Ράμος 5, (λ) Συναδινός (42% υπ), Β. Μποζίδης 6

Η τελική κατάταξη:

1η θέση – CSM Corona Brasov
2η θέση – CSM Constanta
3η θέση – SCM Zalău
4η θέση – Άθλος Ορεστιάδας

Share it