Search

Αλεξανδρούπολη: Έφυγε από την ζωή ο Μανώλης Μητηλέτσης

Έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τρίτης ο Μανώλης Μητηλέτσης. Ενας άνθρωπος με μεγάλη προσφορά στον αθλητισμό της Αλεξανδρούπολης, ο οποίος τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.

 Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΣΤΙΒΟΥ ΤΟΥ *ΕΘΝΙΚΟΥ* ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΙΑΚΙΡΟΥΔΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟ ΠΟΡΤΡΑΙΤΟ ΤΟΥ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΥ, ΜΑΝΩΛΗ.

Ενός ανθρώπου που έμαθε στους νεώτερους προπονητές να δουλεύουν με ανιδιοτέλεια στα παιδιά και πάντα με γνώμονα το συμφέρον και τη βελτίωση του κάθε παιδιού και όχι την προσωπική προβολή …

Του οφείλουμε ΠΟΛΛΑ.

Αλλά ας αφήσουμε τον ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΣΙΑΚΙΡΟΥΔΗ να μας *παρουσιάσει* το βιογραφικό ενός ανθρώπου στον οποίο όλοι υποκλινόμαστε :

ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΗΤΗΛΕΤΣΗΣ

Ένας αφανής ανιδιοτελής εργάτης του αθλητισμού μα πάνω από όλα Δάσκαλος, παιδαγωγός και Άνθρωπος.

Έλληνας της διασποράς έζησε τα παιδικά του χρόνια και μεγάλωσε στη Ρουμανία.

Ως αθλητής διακρίθηκε στο άλμα σε ύψος και στο δέκαθλο . Αναδείχθηκε πολλές φορές πρωταθλητής στο εθνικό πρωτάθλημα της Ρουμανίας με την εξαίρετη επίδοση για εκείνα τα χρόνια της δεκαετίας του 1970 χρησιμοποιώντας για όσους ξέρουν τον παλαιό παλμό ΣΤΡΑΝΤΛ με επίδοση 2.08 μ.

Αν και η επίδοση του ήταν για την εποχή του μια από τις καλύτερες επιδόσεις της Ευρώπης δε φόρεσε ποτέ το εθνόσημο διότι για τη Ρουμανία θεωρούταν ως Έλληνας ….

Το 1970 αποφοίτησε από τη μεγάλη σχολή Φυσικής Αγωγής του ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙΟΥ.

Διορίσθηκε αμέσως στο αθλητικό σχολείο της ΟΡΑΝΤΙΑ.

Έχοντας όλα τα τυπικά προσόντα εμπειρία και την γνώση, του ανατέθηκε το πόστο του Εθνικού προπονητή αλμάτων του ύψους στη εθνική ομάδα εφήβων και νεανίδων της Ρουμανίας.

Από τα χέρια του ανιχνεύθηκαν μεγάλα αθλητικά ταλέντα του Ρουμανικού αθλητισμού εκείνης της εποχής.

Το 1983 αποφασίζει να επιστρέψει στην πατρίδα.

Προσλαμβάνεται αμέσως ως προπονητής στίβου στον Αθλητικό Όμιλο Αλεξανδρούπολης.

Το 1984 προσλαμβάνεται στα νεοϊδρυθέντα ΤΕΦΑΑ του ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΡΑΚΗΣ βάζοντας σαν λίθους την μοναδικη εμπειρία του ,τις γνώσεις του στην ειδικότητα του κλασσικού αθλητισμού.

Ως δάσκαλος μεγάλος , σαν προσωπικότητα εκπαίδευσε πάνω στον τομέα του και μεταλαμπάδευσε πολλούς εν ενεργεία σημερινούς και πετυχημένους προπονητές στίβου .

Εργάστηκε ως προπονητής στην Α’ Εθνική κατηγορια Βόλεϋ στην μεγάλη ομάδα του *ΕΘΝΙΚΟΥ*.

Το 2002 μαζί με τον αθλητή του ,φοιτητή του και συνεργάτη του και σημερινό προπονητή ρίψεων του *ΕΘΝΙΚΟΥ* Αλεξανδρούπολης ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΣΙΑΚΙΡΟΥΔΗ και με έφορο τον κύριο ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΣΑΜΠΑΛΗ αποφασίζουν να επαναλειτουργήσουν το ιστορικό τμήμα στίβου το οποίο ειχε διαλυθεί.

Το 2018 ο *ΕΘΝΙΚΟΣ* τον βράβευσε για την πολυετή προσφορά του στο σύλλογο.

Ήταν παντρεμένος με την εξαίρετη γυμνάστρια κυρία Ιλντικο η οποία προσφέρει της υπηρεσίες της ως εκπαιδευτικός πολλά χρόνια όσοι την θυμούνται στο 5ο Δημοτικό σχολείο της Αλεξανδρούπολης.

Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΗΤΗΛΕΤΣΗΣ είχε συνταξιοδοτηθεί και από το Πανεπιστήμιο αλλά και από τα αθλητικά δρώμενα της πόλης μας λόγω του προβλήματος υγείας που τον ταλαιπωρούσε τα τελευταία χρόνια.

Οσοι τον θυμούνται και τον μνημονεύουν μόνο καλά λόγια έχουν να πουν για αυτόν.

Τον ευχαριστούμε για όλα όσα μας έμαθε ήθος ,ανιδιοτέλεια ,προσφορά στον συνάνθρωπο, γνώσεις ,αγάπη για τη δουλειά μας, μας έμαθε να κάνουμε την εργασία μας ποιο ποιοτική και ουσιαστικη !!!

ΚΑΛΟ “ΤΑΞΙΔΙ”…ΚΑΛΗ ΑΝΑΠΑΥΣΗ …

 Σ.σ.: Φτωχότερος ο αθλητισμός της Αλεξανδρούπολης.

Αντίο αγαπημένε Μανώλη Μητηλέτση….

Ησουν ένας πραγματικός δάσκαλος στον κλασικό αθλητισμό, αγαπούσες το βόλεϊ, αγκάλιαζες τα παιδιά, μας φώτιζες με το χαμόγελό σου και τον καλό σου λόγο

Θα σε θυμόμαστε με αγάπη…

Πηγή: gnomionline.gr – Συντάκτης: Γιώργος Πανταζίδης

Share it