Search

Photos: Σε ωραίο κλίμα με μπροστάρηδες τους μικρούς και “εκτελεστές” τους έμπειρους η νίκη του Ζυγού επί του ΑΠΟΞ!

Με το “δεξί” ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του ο Ηρακλής Ζυγού που επικράτησε με 3-0 του ΑΠΟΞ στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας της ΕΠΣ Ξάνθης.

Η αναμέτρηση που έγινε στο γήπεδο Πηγαδίων, λόγω εργασιών στο γήπεδο Ζυγού, έγινε παρουσία αρκετών πιτσιρικάδων της Ακαδημίας του Ζυγού που δημιούργησαν πολύ όμορφη ατμόσφαιρα με τους πιτσιρικάδες μάλιστα να συνοδεύουν και τους παίκτες κατά την είσοδο τους δεχόμενοι το θερμό χειροκρότημα του αρκετού κόσμου που έδωσαν το παρών

Στα του αγώνα το πρώτο ημίωρο ήταν αρκετά αμφίρροπο με τους φιλοξενούμενους να στέκονται αρκετά καλά μην επιτρέποντας το σύνολο του Άγγελου Χασιώτη να βγάλει στο γήπεδο την δεδομένη ποιότητα της, μάλιστα οι παίκτες του Λεωνίδα Πετρίδη ήταν αυτοί που έφτασαν κοντά και σε επίτευξη τέρματος όταν στο 35′ το δυνατό σουτ του Πασχάλη Νικάκη σταμάτησε στο δοκάρι του Κυριακάκη.

Και ενώ το πρώτο μέρος έδειχνε πως δύσκολα θα φύγει από το μηδέν φτάσαμε στο 41′ όταν μετά από σέντρα του Ιγνατιάδη ο περσινός τοπ σκόρερ του Ηρακλή, Στέλιος Κωφίδης πήρε την κεφαλιά στέλνοντας την στα δίχτυα για το 1-0 που ήταν και το σκορ ημιχρόνου.

Σε αντίθεση με το πρώτο στο δεύτερο η ομάδα του Ηρακλή μπήκε πολύ δυνατά θέλοντας να “καθαρίσει” από νωρίς το ματς, και ένα λεπτό από την έναρξη κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματα του όταν από ασίστ του Τενεκέ ο Γιάννης Ισκελής που μόλις είχε περάσει στο ματς με σουτ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 2-0.

Μάλιστα πριν καλά καλά προλάβει να βγάλει αντίδραση η ομάδα του ΑΠΟΞ οι “κυανόλευκοι” βρήκαν και δεύτερο γκολ, όταν μετά απο τρομερή ατομική ενέργεια του Καπζά ο Λάζαρος Ορφανίδης που έγινε τελικός αποδέκτης με ιδανικό τελείωμα την έστειλε στα δίχτυα για το 3-0

Με το σκορ στο 3-0 από εκεί και πέρα ο ρυθμός του αγώνα έπεσε με αμφότερους τους προπονητές να κάνουν αρκετές αλλαγές, με το ματς να έχει ελάχιστες αξιοσημείωτες στιγμές και το σκορ να μένει έτσι μέχρι το φινάλε του αγώνα που βρήκε νικητή τον Ηρακλή

Ιδανικό ξεκίνημα για την ομάδα του Άγγελου Χασιώτη που μπορεί να μην έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης όμως έβγαλε στο γήπεδο κατά διαστήματα δείγμα της ποιότητας και του ταλέντου που υπάρχει στο ρόστερ με αρκετά οφέλη από την παρουσία των “μικρών” της ομάδας. Την επόμενη αγωνιστική η ομάδα του Ζυγού θα παίξει στο Ενωσιακό με την Ασπίδα Ξάνθης.

Μαχητικός ο ΑΠΟΞ που ηττήθηκε καθώς δέχθηκε γκολ σε καίρια σημεία και δεν κατάφερε να βγάλει αντίδραση, όμως έδειξε πως φέτος θα είναι “σκληρό καρύδι” για όλους τους αντιπάλους του. Την επόμενη αγωνιστική η ομάδα του ΑΠΟΞ θα παίξει εκτός έδρας με τον Φίλιππο στο Δροσερό.

Την αναμέτρηση διεύθυνε ο Στράτος Σαββόγλου με βοηθούς τους Ιρφάν Οτουζμπίρ και Ολυμπία Κρυσταλλίδου

ΗΡΑΚΛΗΣ ΖΥΓΟΥ(Αγγ. Χασιώτης): Κυριακάκης(80′ Κεκέ), Τενεκές(70′ Ψαρόπουλος), Ιγνατιάδης, Μελετιάδης, Μπαλάσης, Μπογιατζόπουλος Αν., Δρόσος, Μπογιατζόπουλος Γ.(70′ Αδαμίδης), Καπζά, Ορφανίδης(68′ Βαλαβάνης), Κωφίδης Στ.(46′ Ισκελής)

ΑΠΟΞ(Λ. Πετρίδης): Σανικιώτης, Βαρελάς, Καραπαντζίδης(70′ Ιακωβίδης), Δουγανικιώτης, Παπανίκας, Πασχαλίδης, Ξενόπουλος(46′ Κουρής), Παπαϊωάννου, Νικάκης, Γραβάνης(60′ Κωνσταντινίδης), Καραγκιοζίδης(45′ λ.τρ. Ξενίδης)

Share it