Search

Παραιτήθηκε ο Μπένετ από την ΚΕΔ! Μπαλτάκος: “Δέχομαι την παραίτηση, νέος αρχιδιαιτητής την ερχόμενη Τετάρτη”

Την παραίτησή του από τη θέση του επικεφαλής της ΚΕΔ υπέβαλε σήμερα ο Στίβ Μπένετ, αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά του Παναγιώτη Μπαλτάκου.

Μετά τα όσα έγιναν με το μη ορισμό ξένου διαιτητή στο Παναθηναϊκός-ΑΕΚ, ο Στιβ Μπένετ υπέβαλε την παραίτησή του λόγω της παρέμβασης του προέδρου της ΕΠΟ, Τάκη Μπαλτάκου, ο οποίος έχει θέσει θέμα με την παραμονή του Αγγλου στο πόστο του Αρχιδιατητή. Μάλιστα, από δική του παρέμβαση – η οποία δεν γίνεται ανεχτή από τον Μπένετ – αναμένεται να οριστεί ξένος διαιτητής (σ.σ. αυτός ίσως είναι ο Ιταλός Σότσα).

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, με δήλωσή του κάνει γνωστό ότι αποδέχεται την παραίτηση του Αγγλου και ζητά να οριστεί νέος αρχιδιατητής την ερχόμενη Τετάρτη. Η δήλωση του Τάκη Μπαλτάκο στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΠΟ: «Η άρνηση του κ. Μπένετ να αλλάξει τον ορισμό του Έλληνα διαιτητή στο αγώνα Παναθηναϊκού-ΑΕΚ και συνακόλουθα η παραίτησή του, αποτελούν δική του προσωπική επιλογή. Λυπάμαι που υπό τις συγκεκριμένες περιστάσεις είμαι υποχρεωμένος να δεχθώ την παραίτησή του και να ζητήσω από την Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου την ερχόμενη Τετάρτη να ορίσει νέο αρχιδιαιτητή».

Η επιστολή παραίτησης του Στιβ Μπένετ αναφέρει:

Αγαπητοί φίλοι και συνάδελφοι, 

Με μεγάλη μου λύπη σας ενημερώνω για την απόφασή μου να παραιτηθώ από επικεφαλής της ΚΕΔ, με ισχύ από σήμερα, 23.9.2023.

Δεν είχα άλλη επιλογή, μετά από την σκόπιμη παρέμβαση του προέδρου της ΕΠΟ για να αλλάξει τους Έλληνες διαιτητές που είχα ορίσει στο Παναθηναϊκός-ΑΕΚ. Ο πρόεδρος πήγε στην UEFA για να βρει μια ξένη ομάδα διαιτητών και μετά περίμενε να το ανακοινώσω εγώ σαν απόφαση της ΚΕΔ.

Σε όλη μου την καριέρα, λειτούργησα με ακεραιότητα, ειλικρίνεια, αλλά κυρίως μέσα από το πλαίσιο των κανονισμών διαιτησίας της UEFA και της FIFA. Δυστυχώς, η ΕΠΟ δεν φαίνεται να θέλει να ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο.

Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για τη στήριξη και τη φιλία σας, κατά τη θητεία μου εδώ. Θα μου λείψετε όλοι πολύ, αλλά ελπίζω να συνεχίσετε να πιέζετε τους εαυτούς σας ακόμα περισσότερο, για να γίνετε καλύτεροι.

Πάντα πίστευα ότι παίρνεις αυτό που σου αξίζει στη ζωή και το ίδιο είναι αλήθεια και στη διαιτησία. Όσο πιο σκληρά δουλεύεις, τόσο μεγαλύτερη επιτυχία θα έχεις.

Να προσέχετε και καλή τύχη – Ήταν ευχαρίστησή μου που δούλεψα μαζί σας.

Share it