Search

Με αιχμές στην Ομοσπονδία η αποθέωση του ΠΣΑΑΠ σε Ιωσηφίδη, Παπαδάτο & Ηλιάδη: «Ρατσισμός και μισαλλοδοξία στην Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης»

Με ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αθλητών Αθλημάτων Πάλης αναφέρεται στις νέες διακρίσεις των Αλέξανδρου Παπαδάτου και Νικόλαου Ιωσηφίδη που, όπως επισημαίνει, για ακόμη μία φορά δεν έτυχαν προβολής από την ομοσπονδία του αθλήματος.

Στο σχετικό δελτίο Τύπου ο ΠΣΑΠΠ ισχυρίζεται ότι οι δύο αθλητές έχουν αυτή την αντιμετώπιση από την ΕΛΟΠ επειδή «τόλμησαν να ορθώσουν το ανάστημά τους και να εκφράσουν την αντίθεσή τους σε πρακτικές της», κατηγορώντας την Ομοσπονδία για μισαλλοδοξία και ρατσισμό.

Αναλυτικά το σχετικό δελτίο Τύπου:

Ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΑΛΗΣ

Είναι άραγε αρκετή να πυροδοτήσει τον ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία στον αθλητισμό η έκφραση αντίθετης άποψης με τις πρακτικές που ακολουθούν οι ιθύνοντες της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης; Και όμως είναι!

Οι διακεκριμένοι αθλητές της πάλης Αλέξανδρος Παπαδάτος και Νικόλαος Ιωσηφίδης τίμησαν για ακόμη μια φορά την Ελλάδα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ελληνορωμαϊκής πάλης που έλαβε χώρα στη Δημοκρατία της Κιργιζίας.

Συγκεκριμένα ο Αλέξανδρος Παπαδάτος έλαβε το αργυρό μετάλλιο στην κατηγορία των 130 κιλών και ο Νικόλαος Ιωσηφίδης το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία των 77 κιλών.

Δύο αθλητές πραγματικό κόσμημα στο χώρο της πάλης. Δύο αθλητές που η ιδιαιτερότητά τους δεν στάθηκε εμπόδιο για την κατάκτηση μεταλλίων και σε αγώνες με αθλητές που διαθέτουν όλες τις αισθήσεις τους!

Παλεύοντας σας πραγματικοί ΤΙΤΑΝΕΣ δίνουν το παράδειγμα σε όλους μας ότι η ανθρώπινη θέληση δεν έχει όρια!

Δυστυχώς όμως, ενώ οι διακρίσεις τους θα έπρεπε να προβάλλονται κατά τον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό από την Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης, αυτή κωφεύει επιδεικτικά.

Τις τελευταίες μέρες γίναμε όλοι μάρτυρες της αδιαφορίας της για τις διακρίσεις των δύο αυτών αθλητών. Ίδια απαξιωτική συμπεριφορά και το 2022 όπου οι δύο αυτοί αθλητές κατέκτησαν μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών στη Βραζιλία. Η δικαιολογία ότι οι αθλητές αυτοί διακρίθηκαν σε αγώνες κωφών και εξ

αυτού του λόγου αρμόδια να συγχαρεί είναι η Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών, ηχεί στα αυτιά του καθενός από εμάς ως χλεύη.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης τα προηγούμενα χρόνια δεν παρέλειπε να δημοσιεύει συγχαρητήρια επιστολή προς τους αθλητές αυτούς ακόμα και όταν διακρίνονταν σε αγώνες κωφών.

Ίσως το γεγονός ότι οι αθλητές αυτοί τόλμησαν να ορθώσουν το ανάστημά τους και να εκφράσουν την αντίθεσή τους σε πρακτικές της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης ήταν καθοριστικό.

Την ίδια περιφρόνηση αντιμετώπισε και ο προπονητής τους Θεόδωρος Ηλιάδης. Ο άνθρωπος που στήριξε όσο κανείς άλλος τους δύο αθλητές ετέθη και αυτός με τη σειρά του στο περιθώριο.

Υπηρετεί άραγε η Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης τους καταστατικούς σκοπούς της;

Εμείς από την πλευρά μας νιώθουμε υπερήφανοι και τυχεροί συνάμα, που οι δύο αυτές προσωπικότητες, ο Αλέξανδρος Παπαδάτος και ο Νικόλαος Ιωσηφίδης, αποφάσισαν να ενταχθούν στον χώρο της πάλης.

Θερμά συγχαρητήρια όχι μόνο στους αθλητές αλλά και στον προπονητή τους!

ΜΑΣ ΚΑΝΕΤΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ».

Share it