Search

ΕΠΣ Έβρου: Αίτημα στη Super League για οικονομική ενίσχυση των ποδοσφαιρικών σωματείων του νομού

Αίτημα στη Super League για οικονομική ενίσχυση των ποδοσφαιρικών σωματείων του νομού Έβρου που επλήγη από τις πυρκαγιές, απέστειλε η Ένωση Ποδοσφαιριστών Έβρου.

Υπενθυμίζεται ότι αυτό είναι το δεύτερο αίτημα της ΕΠΣ, καθώς είχε αποσταλεί ανάλογο αίτημα πριν λίγες μέρες και στην ΕΠΟ.

Αναλυτικά:

Κύριε Πρόεδρε,

Σύμφωνα με τα στοιχεία που καταγράφει η ευρωπαϊκή υπηρεσία Copernicus μέσω του δορυφόρου Sentinel    η φωτιά  στον  Έβρο  είναι  η  μεγαλύτερη φωτιά  στην  Ευρώπη εδώ και δεκαετίες  και συγκεκριμένα από το 1957.

Όπως προκύπτει από την ανάλυση των δορυφορικών δεδομένων, η συνολική έκταση που κατέκαψε σε 17 ημέρες η δασική πυρκαγιά του Έβρου η οποία προέκυψε από τη συνένωση των πυρκαγιών σε Αλεξανδρούπολη και Δαδιά, αγγίζει τα 1 εκατομμύριο στρέμματα. Δεν είναι όμως μόνο το δάσος που κάηκε και η άγρια πανίδα που έχει πληγεί. Η φωτιά πέρασε και από καλλιεργήσιμες εκτάσεις στις παρυφές του δάσους και από εγκαταστάσεις ζωικής παραγωγής, προξενώντας ζημιές.

Τα σωματεία της ‘Ένωσης μας είναι 42 ερασιτεχνικά και βρίσκονται σε όλο το μήκος του   νομού. Σε αυτά συμμετέχουν μικροί και μεγάλοι ποδοσφαιριστές ξεδιπλώνοντας το ποδοσφαιρικό τους ταλέντο και βρίσκοντας μια διέξοδο στον αθλητισμό εδώ στον ακριτικό Έβρο. Δυστυχώς οι “ ντόπιοι” πρόσωπα και επιχειρήσεις που στήριζαν οικονομικά τα σωματεία μας, για να μπορούν να συμμετέχουν στις διοργανώσεις μας, πλέον δεν είναι σε θέση να το κάνουν καθώς έχουν υποστεί μεγάλη οικονομική καταστροφή από τη φωτιά.

Επειδή γνωρίζουμε ότι είστε ευαισθητοποιημένοι στο θέμα των πυρόπληκτων καθώς και σε προηγούμενες καταστροφές στηρίξατε έμπρακτα πυρόπληκτους, ζητάμε από την Superleague για να συνεχίσει να υφίσταται το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο στον Έβρο                                                                                                                            ενίσχυση των ποδοσφαιρικών σωματείων του πυρόπληκτου νομού Έβρου καθώς πλέον είναι θέμα επιβίωσης αυτών.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ε.Π.Σ. ΕΒΡΟΥ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΧΑΤΖΗΜΑΡΙΝΑΚΗΣ                                              ΑΠΟΣΤΟΛΙΑ ΦΩΤΑΚΑΚΗ

Φωτογραφία: Ayhan Mehmet/Anadolu Agency

Share it