Search

Αλλαγή στην αλλαγή-Με 17 ομάδες ο 1ος όμιλος της Γ’ Εθνικής

Περίπου μια εβδομάδα πριν την έναρξη του Πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής, αν όλα κυλήσουν ομαλά και σύμφωνα με την προκήρυξη, μια σημαντική διαφοροποίηση που αφορά τον “Θρακιώτικο” όμιλο έγινε γνωστή.

Συγκεκριμένα, ο 1ος όμιλος της Γ’ Εθνικής θα πραγματοποιηθεί, εν τέλει, με 17 ομάδες! Μετά την επίσημη αποχώρηση της Βέροιας από το Πρωτάθλημα και παρά τις αρχικές, αλλά μη επίσημες αποφάσεις, για μετακίνηση του Εορδαϊκού από την Πτολεμαΐδα στον 1ο όμιλο, της ΑΕ Μεσολογγίου στον 2ο και την πραμονή του 3ου όμιλου με 17 ομάδες, φαίνεται πως εν τέλει η ΕΠΟ αποφάσισε να παραμείνει στο αρχικό της πλάνο και να αφήσει ως έχει το κενό της “Βασίλισσας του Βορρά”.

Εξέλιξη που προφανώς αφήνει τον Εορδαϊκό στον 2ο όμιλο και την ΑΕ Μεσολογγίου στον 3ο. Ωστόσο παράλληλα, αυτό σημαίνει πως στον 1ο όμιλο, όπου μετέχουν και οι ομάδες της Θράκης, θα υπάρξουν σημαντικά οφέλη.

Αρχικά όλες οι ομάδες και δη ο ακριτικός Ορέστης Ορεστιάδας, θα γλυτώσουν ένα μακρινό και κοστοβόρο ταξίδι στην Πτολεμαΐδα, κάτι που βεβαίως σημαίνει και το κέρδος των 2 ρεπό κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Αφετέρου, αυτόματα η απουσία μιας ομάδας σημαίνει και την μείωση των ανταγωνιστών στην υπόθεση της παραμονής, εκεί όπου πλέον θα υποβιβαστούν 6+1 ομάδες, γεγονός ιδαίτερα σημαντικό για πολλούς από τους συλλόγους του ομίλου.

Με βάση τα παραπάνω λοιπόν το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής διαφοροποιείται στο γεγονός πως ο Κεραυνός Αγγελοχωρίου (Θύελλα Σαρακηνών) θα έχει ρεπό.

Share it