Search

Εκκενώθηκε o Άβαντας-Καίγεται η Νίψα-Μάχη να σωθούν Μαΐστρος και Λουτρά

Συνταρακτικές είναι οι εξελίξεις από τα μέτωπα της πυρκαγιάς στον Νότιο Έβρου, όπου σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, από το e-evros.gr, υπάρχουν αυτή τη στιγμή έξι ενεργά μέτωπα!

Περί τις 15:30 δώθηκε εντολή εκκένωσης και του Άβαντα προς Αλεξανδρούπολη!

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ίδια πηγή λίγο πριν τις 16:00 υπήρχε αναφορά πως καιγόταν το χωριό της Νίψας, με το μέτωπο που έχει δημιουργηθεί μετά την μεγάλη αναζωπύρωση να είναι δίπλα στα σπίτια και να είναι αδύνατο να προσεγγιστεί από τα εναέρια μέσα.

Στις 14:00 δώθηκε εντολή εκκένωσης του Μαΐστρου, με το πυρινο μέτωπο να βρίσκεται στα βόρεια του οικισμού στο ρέμμα και βορειοδυτικά του Απαλού. Ο Μαΐστρος προς το παρόν φαίνεται να είναι ασφαλής. Στο Απαλό επίσης γίνονται συνεχείς ρίψεις νερού, ενώ η φωτιά βρίσκεται περί τα 500 μέτρα από το αεροδρόμιο, όπου μάλιστα υπάρχουν και αποθήκες καυσίμων!

Την ίδια ώρα δώθηκε εντολή εκκένωσης και της Αμφιτρίτης, όπου ήδη το νεκροταφείο του χωριού έχει παραδοθεί στις φλόγες, οι οποίες πλησιάζουν τα πρώτα σπίτια.

Μεγάλες μάχες δίνονται και στα ανατολικά και στον οικισμό των Λουτρών Τραϊανούπολης, που μετά από μεγάλες μάχες των επίγειων δυνάμεων και των αγροτών που άνοιγαν αντιπυρικές ζώνες, σώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, ωστόσο εξακολουθούν να κινδυνεύουν από τις συνεχείς αναζωπυρώσεις.

Παρά τις μεγάλες προσπάθειες πυροσβεστικής και εθελοντών που ανοίγουν συνεχώς αντιπυρικές ζώνες, η φώτια πέρασε την Εθνική οδό Λουτρών-Μοναστηριακίου!

Share it